Svet regije RRA Muri ni odvzel statusa regionalne razvojne agencije.

Danes je Mestna občina Murska Sobota na predlog stečajnega upravitelja nakazala RRA Muri v stečaju 31.000 evrov za dokončanje splošnih razvojnih nalog po Zakonu o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja. »Z izvedbo nakazila so ustvarjeni osnovi pogoji za nemoteno nadaljevanje priprave ključnega dokumenta za regijo in sicer Dogovor za razvoj regije,« pojasnjujejo na občini.

Svet regije včeraj RRA Muri d. o. o. v stečaju ni odvzel statusa regionalne razvojne agencije: »Zato je bilo nujno in upravičeno, da se RRA Muri v stečaju zagotovijo potrebna sredstva, saj bi v nasprotnem primeru RRA Mura še naprej imela pristojnost za pripravo Dogovora za razvoj regije. Istočasno pa bi 23. oktobra vsem zaposlenim prenehalo delovno razmerje, kar bi dejansko onemogočilo pripravo Dogovora za razvoj regije.«

Svet regije z dodatnim časom za soglasje

Na osnovi izvedenega nakazila, bo stečajni upravitelj Mirko Filipović z manjšim številom zaposlenih za krajše obdobje nadaljeval z delom, vse dokler pomurske občine ne dosežejo konsenza o novi regionalni razvojni agenciji. Svet regije je tako dobil dodaten čas, da doseže močno soglasje, ki bo omogočilo nadaljnji razvoj celotnega Pomurja.

Dogovor za razvoj regije je dokument, s katerim se uresniči Regionalni razvojni program in vključuje ključne regijske projekte, ki se bodo financirali v programskem obdobju 2014 – 2020. Poziv države za pripravo Dogovora za razvoj regije se pričakuje v prihodnjih dneh.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vanek parlmentarnego (nepreverjen)

Včeraj bül na sveti regije regiji. Pijan kak traverza. Tanače talan. Vidik ka sta portala rit pa lače, nikaj o ton ka san tan bül na seji nej objavila. Ta ka si lejko več eti preštete:
http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/regija-v-razvojni-pat-poziciji/
Morem povedati ka je z mojin dragin Mirton, bole đakše delati kak z temi vkupribežanci. Bole san jin ščel razložiti ka me je Miro ekstra dal befel, ka se naj nekak k polanićov off-shore rra napravi, bole oni vse povprek po svoje. Ta kriza z žicof je vse na glavo postavila. Miro kipuje žico pa nema časa zdaj za red bull peneze. Stanko pa tüj kak če nebi telefona pozno, on prej nede zval županof nema časa, zida. Tragedija.
Ovači pa lepo ge, ka se sobočkiva dva gor gemleta za RRA MURO v stečaji. Mogoče se spomnita pa še kakšne ovadbe proti 3 ključnin oseban vložita - nadzorni, nadzori in bivši direktoor. Te bi prej ostali župani, mogoče kaj začnoli poslušati. Prej ka nekša žrtev more biti. Če ne nači pa še ednok nekše minometne mine zakopamo.
Držin pesti, fala bougi la zdaj Miro ne ma časa, tak je celi pegavi grato, pa vse bole je mi dol ja desno vleče čoba.

Traktorist

Škoda besed, spremeniti tako ne morem nič. Sram vas bilo !

Gost (nepreverjen)

Pa ka tema štajercoma na vrhu soboške občine se je sfuzlalo do konca? Namesto preganjanja nadzornikov davleta dodatne pejneze? Ka pa odgovornost Pavlinjeka, Podlunška itd.? Muca jezičeka popalala, o tem pa nič? Aja, to so njihovi, povezani. Njih trbej zaščititi kak nadzornike Komunale. Namesto kazenske ovadbe omenjenih nadzornikov, štajerca rajši davlete nove pejneze, kak če bi imeli viška pejnez v občini. Sicer pa če lejko damo Red Bulle 600.000€, te lejko damo tudi 30.000€ RRA Mura. Sicer pa ka smo si zvolili, to mamo. Ker je glih nekak leto dni od volitev me prav zanima kelko folka bi še volilo Jevška? Sobotainfo: kakšno anketo o tun ne bi napravili? Verjetno nej, ker sta Đurov in Jevšek tüdi vas "povezala"

smc (nepreverjen)

Ka pa če bi se mi malo povezali pa to vse natirali ??Mariborčani so Kanglera natirali mi pa pistimo ka nas dva štajerca vozita žedne prek vode ??

pesintaca (nepreverjen)

Aha, glede na to kar piše Vestnik sta v bistvu Jevšek in Balažek "zminirala" predlog VEČINE županov:

Tako Vestnik:

.. Dobro tretjino sredstev bi zagotovila Mestna občina Murska Sobota, ki ima rezervirana sredstva za delovanje RRA Mure. Predlog je večina županov zavrnila in se nagnila k prenosu pooblastil na mrežo lokalnih razvojnih agencij. Predlog bi verjetno dobil dvotretjinsko podporo, vendar ga niso podprle občine lendavske upravne enote in soboška občina. ...

Tu se lepo vidi kako povezovalniva sta Jevšek in Đurov. In seveda pokazal se je kdo je pravi gospodar in urednik portaloma sobotainfo.si in pomurec.com Vse kar se LAHKO objavi se praveri pri Đurovu. Nič brez njegove vednosti. Pri tem "pomurec.com" seveda vodo v hlapčevanju novemu gospodarju. Prej je tako hlapčeval pri Janši.

Dokaz: Oba portala sta istočasno objavila novico, kako se Jevšek in Đurov žrtvujeta za "razvoj" Prekmurja. Niti en portal NI SMEL objaviti o tem kakšno vlogo sta na sejo sveta pomurske regije odigrala Jevšek in Đurov.

gost1234 (nepreverjen)

@pesintaca odlično in realno napisano. Dodal bi še vprašanje ki se mi pojavi in sicer me zanima, ali ima RRA Mura v stečaju pooblastilo izvajanje regionalnih nalog ali pa je imela to pooblastilo le RRA Mura, ki pa ne obstaja več. Prav tako bi rad, da se javnost seznani z imeni in priimki oseb, katerim se bo na podlagi donacije MOMS v RRA Muri v stečaju podaljšalo delovno razmerje, da javnost izve kdo so povezani.

smc (nepreverjen)

Naj se zgodi ULICA .Kak dugo te SOBOČANCI še cuj gledali kak vas kradnejo ??

Gost (nepreverjen)

to je pa zdaj res trgi komedija. Naprej soboška občina predlaga stečaj RRA Mure - konja ustreli. Zdaj pa tega mrtvega konja obuja1. Ne se iti nekega rešitelja. Sobotainfo o tem, ko se je miniral predlog 2/3 občin pa se ni pisalo.

kranščak (nepreverjen)

Ka pa či bi občina dala kelko je dužna ? Gučijo ka 200.000 €. Rejsan ?

Gizmič

Lepo, lepo. Najprej občina vzame otrokom (šolam) že odobrena sredstva, nato z 31.000 EUR krpa propado RRA. Torej so dejansko RRA plačali naši otroci! Denar za propadlo "tovarno sanj" se najde, za šole žal ne. Najlažje je seveda šparati pri otrocih, žal!

Gost (nepreverjen)

RRA Mura v stečaju OČITNO NIMA pooblastila za izvajanje regionalnih nalog kot ga je imela stara RRA Mura.

http://www.stihec.si/aktualno/javno-vprasanje-zupanu-mo-ms-g-jevsku

Starejše novice