Kandidaturo za predsedniške volitve je napovedala Nina Krajnik, psihoanalitičarka in filozofinja.

V tekmo za predsednico republike se podaja tudi lacanovska psihoanalitičarka in filozofinja Nina Krajnik. Kot je pojasnila, se je za kandidaturo odločila, ker si želi ozdravitve slovenske družbe. Kandidirala bo s podporo volivcev, njen osrednji cilj pa je priznavanje in povezovanje različnosti posameznikov.

Kot je Krajnikova poudarila na novinarski konferenci, je njen osrednji cilj politika singularnega, v okviru katere želi prepoznavati in dopuščati različnosti posameznikov ter jih povezovati. V Sloveniji se po njenem mnenju namreč pogosto posameznikom »lepi etikete«, ker ustvarja razkol med ljudmi.

Kandidirala bo s podpisi volivcev. Poudarila je, da ni članica nobene politične stranke. »Bom pa seveda vesela, če se bo katerakoli stranka identificirala z mojimi idejami oziroma jih prepoznala kot svoje,« je dejala in pojasnila, da se z nobeno od strank o podpori še ni pogovarjala.

Volilno kampanjo bo v začetku financirala sama, računa pa tudi na morebitno podporo podjetnikov. Volilni štab trenutno s pomočjo svetovalca za komuniciranje v politiki Sebastjana Jeretiča vodi sama. Pri zbiranju podpisov ji bo pomagal aktivist Vili Kovačič, ki se je tudi udeležil novinarske konference in kandidaturo Krajnikove javno podprl.

Kdo so podporniki?

Med njenimi vidnejšimi podporniki je tudi pravnik Peter Jambrek. Slednji ji je, kot je dejala, »odprl oči za kandidaturo«. Odločitev je sicer sprejela tudi na podlagi pogovorov z drugimi posamezniki.

Prav tako njeno kandidaturo podpirajo pravnik Tone Jerovšek, smučarski skakalec Lovro Kos, fizik Bojan Kambič, podjetnik in glasbenik Pavle Okorn, Nataša Elvira Jelenc iz Društva onkoloških bolnikov Slovenije in predsednica Ženskega odbora Mira Slovenskega centra PEN Gabriela Babnik.

Prva je kandidaturo za predsednico države na novinarski konferenci prejšnji četrtek uradno napovedala pravna strokovnjakinja Nataša Pirc Musar.

Po pričakovanjih bo kandidatka Gibanja Svoboda najverjetneje podpredsednica stranke Marta Kos. Člani Gibanja Svoboda bodo o kandidatih stranke sicer razpravljali na popoldanskem digitalnem kongresu.

Med možnimi kandidati se sicer omenjajo še nekdanji premier Miro Cerar, nekdanji minister za zunanje zadeve Ivo Vajgl in kočevski župan Vladimir Prebilič.

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Muz (nepreverjen)

To je ta ka rada z nožami lidij napada. Bog pomagaj ka vse ne kandidejra v toj državi

7766ye (nepreverjen)

Ne, nobenih ljudi, samo pozenscene beta samce. Kakšni šupki beta jih je dobil po pi...ki od ženske, se javno zjokal, beta Riporterr pa to celo objavi. Samo zaradi tega, Krajnikova, dobite moj glas. GO girl.

In reply to by Muz (nepreverjen)

sfas (nepreverjen)

Krajnikova, kera je tezki pacient, je proti tebi lekar 0815 tip cloveka

In reply to by 7766ye (nepreverjen)

Huz4 (nepreverjen)

kakšna pusy od tipa moreš biti, da greš v medije o tem kako te je žena razbila hahhaha

In reply to by Muz (nepreverjen)

Falko (nepreverjen)

Ima moj glas
Lepa pametna in fina
In doktorat
Slovenija gre naprej s tako lepo gospo

asdasd (nepreverjen)

Psihoanalitičarka in filozofinja Nina Krajnik, da nas bo psihološko umirila in filozofsko obdelal, glede strokovnih nazivov, vsaki tretji je mađister, vsaki peti pa doktor in vseeno imamo bolano državo.

In reply to by Falko (nepreverjen)

Mmmk7e (nepreverjen)

Zato so jo "trojanski konji" na vazelinski desni lansirali (tega se ne da braniti) da slučajno kdo ne bi ogrozil spopada Putina in Medvedeva na levi.

volilec (nepreverjen)

Kaj tudi to Janči natepava ?

FRAP (nepreverjen)

Kateri Janči? S čim pa?

In reply to by volilec (nepreverjen)

Japezt (nepreverjen)

Nina Skrajnik bogme

Čakija Noris, (nepreverjen)

Edina kandidatka, ki je opravila študij v tujini, ne pa te ostale babe, ki so opravile pitaj boga kakšne kumrovške baletne šole,sicer pa kdor jo posluša se njena pridobljena izobrazba in manire gospe takoj opazijo napram ostalim kandidatkam, ki klobasajo le neke neumnosti in puhlice.

volilec (nepreverjen)

Tvoj Janči ima tudi kumrovačko izobrazbo in manire a ne.

In reply to by Čakija Noris, (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Preoblečeni komunisti iz vrst SDS-ovcev pravijo, da je Kumrovec špica. Da so vrhunsko izobraženi, pa se tako vidi po njihovih nastopih v parlamentu. Ta kandidatka je s svojim papirom prava "figa" proti njim.

In reply to by Čakija Noris, (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Pri nas lahko kandidirajo vsi, četudi imajo samo toaletni papir, pa še ta je lahko domači.

In reply to by Čakija Noris, (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Bog je prvega naredil moškega potem pa iz sedmega rebra moškega naredil žensko.Bog je posadil jablano in je jablana rodila sadeš in jima rekel da ne smeta jesti tega sadeža,priplazila se je pa kača (hudič) in je ženski rekla da naj poje eno jabolko in je ženska pojedla jabolko,tako je ženska grešila in bo vedno grešila do konca sveta.

Hi,hi,hi, (nepreverjen)

Luda Mila, ne morem verjeti.

violetaklopčič (nepreverjen)

Na konc koncev što koli od teh majmunov de predsednik se nebo nič spremenilo. nadaljevala se bo banana republika...

asdas (nepreverjen)

0,01% glasov, eti kak me vidis

Ryyyy (nepreverjen)

Octino veeeeliko vec, ker te ne vidim :)

In reply to by asdas (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Preveč!

In reply to by asdas (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Če bi bila kandidatka za predsednico hišnega sveta v stanovanjskem bloku, bi imela mojo podporo. Za kaj drugega pa to "ženšče" ne glede na njene papirje, ni prava figura.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice