Foto: Bobo
Za lansko volilno kampanjo so največ porabili v stranki SDS, najmanj Pirati.

Med strankami, ki so na lanskih državnozborskih volitvah presegle en odstotek glasov, je največ denarja za kampanjo porabila SDS, in sicer 441.052 evrov, najmanj pa Piratska stranka Slovenije, 21.886 evrov, je razvidno iz revizijskih poročil računskega sodišča.

Med strankami, ki so porabile največ, je tudi SLS, ki pa se ji ni uspelo uvrstiti v DZ.

Nobena od strank ni presegla zakonsko dovoljene meje

Računsko sodišče je revizijo opravilo med enajstimi strankami, ki so na volitvah v DZ presegle več kot odstotek glasov in so tako upravičene do proračunskega sofinanciranja. STA je objavila višino sredstev, ki so jo po revidiranih podatkih računskega sodišča porabile posamezne stranke. Iz podatkov je sicer razvidno, da nobena od strank pri porabi ni presegla zakonsko dovoljene meje, ki je znašala 685.750 evrov.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
teta pehta (nepreverjen)

Če dobiš veliko vsoto denarja iz tujine ga ni težko zapraviti. In še večja številka je tista, ki ni šla v uradno kampanijo. Saj so se v medijih že dva meseca pred uradno kampanijo vsak dan vrteli spoti, ki so propagirali SDS.

icterus (nepreverjen)
sijo1972 (nepreverjen)

SDS s toliko denarja tako malo glasov, da niso mogli sestaviti vlade, mislim, da bi bilo moralno, da vodstvo odstopi.

Vipko
Truplo

Kje ti živiš? SDS je dobila več ali manj... veliko glasov in primerljivo z prejšnjimi volitvami. Ostali niso dobili dovolj... Imaš pa po svoje prav: če bi dobili res malo glasov in bi bilo smotrno, da vodstvo odstopi in bi odstopili, bi SDS skoraj zagotovo zmagala na naslednjih volitvah. Janša je enostavno predolgo predsednik, tisti, kateri so nevtralni oz. se odločajo bolj na koncu, koga bodo volili, stranke SDS ravno zaradi njega več ali manj ne volijo.

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Čestitam truplo v tvojem komentarji si napisal oz. pojasnil malo šurše kar sem sam ščel povedati, saj sem sam tudi nevratel volilec ampak dokler bo njihov vodja JJ jih sigurno ne bom volil.

In reply to by Truplo

chch (nepreverjen)

Redno je Orban cuj plüno ka so se lejko tak vö vrgli s pejnezami. Ka bi ešče bilou, če jih nebi zgrabili pri ovon pranji mafijskoga denarja v Bosni. Ta komunistična partija SDS verjetno tüdi z milijonon ojrof nede mogla več zmagati. Mogouče edino, če se vsi komunajzarski funkcionari in UDBA-ši ala Janša, Gorenak, Zver pa podobni... spucajo iz tej stranke. Te mo mogouče doubili nekšo resno desno stranko kero de se lejko brez slabe vesti volilo. Dokeč de pa tak kak je zdaj, pa jin je kšenki telko pejnez zapravlati za volitve, ka drüjgi kak starčki, maloumneži in degeneriki tou stranko itak ne volijo.

ztrewq (nepreverjen)

Prej ka de se stranka tudi uradno preimenovala iz SDS v MDS (Mađarska "demokratska" stranka).

Starejše novice