Ministrica Aleksandra Pivec je danes obiskala več lokacij v Pomurju.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je danes popoldne obiskala podjetje Lušt, kjer se je srečala tudi z županom Občine Turnišče Borutom Horvatom.

Župan Občine Turnišče Borut Horvat je pojasnil, da je bil glavni namen današnjega obiska ministrice Aleksandre Pivec, »da predstavimo načrte podjetja Paradajz v občini Turnišče.« Po županovih besedah je njihov namen širjenje podjetja, danes pa je z ministrico Aleksandro Pivec tekla beseda o tem, kako do te širitve priti.

Horvat je še dodal, da se »zakonodaja spreminja in s prve roke smo želeli vedeti, v kakšni smeri bo ministrstvo nadalje postopalo pri spremembi zakonodaje in kakšne novosti v naslednji finančni perspektivi pripravljajo za to področje.«

Dodal je še, da so od obiska »to pričakovali, načrti podjetja in ministrstva so realni. Za nas je zelo pomembno še to, da ministrstvo s svojimi načrti podpira samooskrbo, saj s tem širimo proizvodnjo in pričakujemo več zaposlitev.«

V prvi fazi imajo v podjetju Paradajz namen razširiti rastlinjake za tri hektarje, a v kakšnem času bo to realizirano je odvisno od pridobitve dovoljenj, je še pojasnil Horvat in dodal, da se jim v občini zdi bistveno, da se vsa večja podjetja širijo in da se začnejo povezovati tudi manjša podjetja.

Ministrica Pivec je ob obisku za Sobotainfo povedala, da so »v tretji protikorona sveženj ukrepov vključili kar nekaj ukrepov, ki so povezani z olajšanjem postopkov pri postavitvi rastlinjakov.«

Ministrica je še dodala, da je »zakon v sprejemu danes in se ne dotika konkretnih projektov, v kolikor pa bo sprejet, pa daje tudi možnosti za tovrstne objekte, kot jih ima v načrtu podjetje.«

Pivčeva je še poudarila, da so »v vseh treh zakonih predvideli kar nekaj ukrepov. Prepričana sem, da smo za kmetijstvo izborili kar nekaj dobrih ukrepov, ki bodo umilili vse tiste posledice, ki so v času koronakrize nastale.«

»Mislim, da je eden najpomembnejših ukrepov možnost nadomeščanja izpada prihodka, v kolikor je bil ta izpad večji od 20 odstotkov in ta ukrep je izredno dobro koriščen,« je še poudarila ministrica.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sem.sitna (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.
simon j. (nepreverjen)

....lepo. Lušt je vsekakor vreden pohvale in zgodba o uspehu. Lepo je tudi, da nas obišče kdo iz vlade, saj ponavadi na Sobotainfo berem jezne komentarje, da so pozabili na nas, čeprav živimo čist lagodno življenje, enako dobro kot v preostalih delih Slovenije. Vsekakor Luštu želim ekspanzijo v prihodnje, prav tako ostalim podjetnikom iz vse Slovenije.

Marduk

Zanimivo, med Veliko in Malo Polano je v nastajanju večji kompleks na njivi - izgleda da rastlinjak. Nisem se ustavil, da bi pogledal na tablo.

Cotas (nepreverjen)

Meni se tudi fajn vidi da ma ta vlada prakticen pogled na gospodarstvo, pa ka so stavili nesterne zajebante ka so znali bremzati dosta projektov, kak koli mi nucamo sluzbe, pa posel mora iti, pa ka so se enjali stukati z hrvati, to je nas narod,

VRANA (nepreverjen)

Bravo Lušt, super paradajz...

inolp (nepreverjen)

bravo mogoce, paradajz je pa dalec od super, isto kot spanski ali italijanski, samo da ima manj km do trgovine. Bi rad jedel pravi paradajz? pocakaj se malo, bo sonce in ga vzemes direkt iz vrta. Top paradajz.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Bubek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Na bruhanje mi ide,ka tou gledan

Kenuzs (nepreverjen)

Bruhaj dale.

In reply to by Bubek (nepreverjen)

sem.sitna (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Čudno, da ni oblekla večerne obleke, ko je šla takorekoč na njivo.

čefurčina (nepreverjen)

ge so maske ? to prej samo ovčke nosijo...

p3p (nepreverjen)

Neven od kda je rokovanje dovoljeno, kelko znan je nej preklicano?

In reply to by čefurčina (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Firma se trudi in dela.Ce pa bodo useli se od vlade kaj dobit pa nimam nic proti.Tako se denar mece z bagerjem vstran za razna kvazi svetovanja.Tud ministrica je prej nekaj dobila mismim da za turizemin je vse potihnilo.....
Lust ima vsaj kak pokazat po trgovinah in dostavah

stric feri (nepreverjen)

Kaj ministrica si prišla po paradajz? A ga na Ptuju še ni? Ja, slabo vreme, hladen maj in slabo raste. Zato si šla malo v Prekmurje, da te založijo s paradajzom. Drugače noben politik ne pride sem. Še vojaška letala se nas ognejo.

Seveda je pa vsa ta kao SLOVENSKA zelenjava ZELO DRAGA! Luštov paradižnik im ceno, kot bi bil zlat. Pa kaj si mislijo, da so res tako oh in sploh?? Sem kupil Italijanskga, ki je bil pol cenejši in nič slabši. Bil je zelo dober.

In še nekaj okrog naših pridelovalcev. Očitno so si nekateri zadnja leta dobro finančno opomogli. Če nekaj let je gospodarska rast in standard raste. Eni so postali ZELO pohlepni.

Zadnjič sem od dveh velikih pridelovalcev slišal, da bodo raje s traktorjem povozili zelenjavo in po podorali, če ne dobijo ustrezne cene.

Pač je virus kriza malo zmanjšala prodajo, ker so bile gostinske, turistične in šolske zgradbe zaprte.

Da bi kdo razmišljal, da malo spusti ceno ali Bog ne daj, če je višek zelenjave še podari kakšnim siromakom, NE.

Raje bo s traktorjem povozil in jamral, da gre slabo in od države vlekel subvencijo.

Tudi temu LUŠTU ne bi smela država nič dati.

Samo na AJPES je treba pogledat in dol potegnit letna finančna poročila.

Iz 2017 na 2018 povečanje prihodka za skoraj 2 pa pol milijona. Dobiček malo manj kot 2 MILIJONA !!!!!!!!!!

Delavci pa na minimumu !!! Skupnega dobička več kot 3 milijone !!!!

In tem bi država še dajala????? Narobe svet!

Fama o slovenskih izdelkih. Naj malo znižajo cene in bo še vedno dovolj za vse!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice