*Fotografija je simbolična
Koalicijski poslanci so danes v državni zbor vložili predlog za razrešitev Igorja Zorčiča z mesta predsednika državnega zbora.

Poslanci SDS, NSi in SMC uresničujejo namero z vnovičnim poskusom razrešitve predsednika državnega zbora. Po neuspehu konec marca, ko je za njegovo razrešitev zmanjkal en glas, se tako obeta novo glasovanje.

O Zorčiču bo odločal državni zbor

Še pred tem so sicer Zorčiča s 47 poslanskimi podpisi pozvali k odstopu, a slednji kot kaže tega ne bo storil prostovoljno. 

Zapletlo se je tudi z razlago podpisov, saj je poslanec italijanske narodnostne skupnosti Felice Žiža za TV Slovenija dejal, da njegov podpis ni bil dan za razrešitev predsednika državnega zbora, ampak zgolj kot premislek o njegovem odstopu. Zorčič pa je povedal, da so mu prinesli neoštevilčene podpise, ki niso imeli spremnega dopisa.

Uradni predlog za razrešitev ima tako 38 glasov od sicer potrebnih 10, pod njim pa ni podpisov poslancev DeSUS, SNS in predstavnikov narodnih skupnosti, ki naj bi prispevali podpise za predhodno prepričevanje Zorčiča k odstopu.

Bo tokrat prišlo do glasovanja o Horvatu?

V primeru uspešne razrešitve, bi poslanci glasovali tudi o imenovanju Jožefa Horvata za novega predsednika državnega zbora. Kot je dejal Horvat za Sobotainfo še pred včerajšnjim sestankom z Zorčičem, želijo s to potezo stabilizirati politični sistem, v predlogu za razrešitev pa je kot razlog naveden Zorčičev izstop iz poslanske skupine koalicijske SMC.

Po poslovniku mora biti tajno glasovanje o razrešitvi predsednika državnega zbora in, če bo uspešno, o imenovanju novega predsednika, v roku 14 dni od vložitve predloga.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostujoči (nepreverjen)

Horvat bi bil rad predsednik da bi si zagotrvoil večjo plačo tak ka je Jaklini ki odhaja sedaj na DARS, ki ga vodi Hajdninjak član NSI. Jaklin se pa razume na ceste kak krava na boben...

zikolino (nepreverjen)

zorčiču je čas trajanja potekel
GOTOF JE

In reply to by gostujoči (nepreverjen)

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ta človek ni normalen . Zakaj ne odstopi, če tako želi 47 poslancev DZ-a ? Nihče ga ni naganjal med "nepovezane poslance", ki morajo izgubiti vsa mesta v odborih. To mu očitno še ni kapnilo.

Forint (nepreverjen)

Zakoj pa Janša ne odstopi?

In reply to by tuncika

Prekmurec.. (nepreverjen)

Vsaj malo bodi na tekočem, lažnivci (SDS, NSi SMC) so včeraj prišli prestrašit Zorčiča z nekakšnimi šalabajzerskimi podpisi bilo naj bi jih 47, danes pa se je izkazalo, da imajo 38 podpisov za njegovo razrešitev. Lažnivci s Horvatom na čelu. Sram naj vas bo. Horvat v nedeljo v Črenšovce k spovedi.

In reply to by tuncika

računanje je igra (nepreverjen)

sanja svinja kukuruz. na koncu se pa vnovič s 45 glasovi osramotijo. zorčič ne daj se

HojSS PRESS (nepreverjen)

Horvatove mokre sanje so, da še on enkrat pa čeprav samo za nekaj tednov ali mesecev sede na predsedniški stolček v parlamentu.

Pozabil pa je na ljudi, ki so ga izvolili in mu sploh omogočili, da vidi parlament od znotraj.

Brez volilcev, ki jih rabi samo takrat, ko so vlitve ne bi bil na tem mestu in niti ne bi bil kandidat za predsednika.

Kaj se pa tiče glasovanja pa je skrajno neprimerno, da bi oba poslanca narodnosti sedaj bila jeziček na tehtnici in bi odločala o tem kdo bo šef parlamenta.

V kolikor pa bi se res to zgodilo pa se je treba vprašat, koliko sta dobila, da sta prispevala svoj glas.

To se je tudi treba vprašat pri poslancih DeSUS in SNS, ker so do nedavna bili stari komunisti in poveličevali Tita, sedaj pa naenkrat vneto in z vsemi sredstvi podpirajo Janša !!!!!

Le zakaj ???? Koliko so vredni ti glasovi ?!?!?!

tuncika

Ta človek ni normalen . Zakaj ne odstopi, če tako želi 47 poslancev DZ-a ? Nihče ga ni naganjal med "nepovezane poslance", ki morajo izgubiti vsa mesta v odborih. To mu očitno še ni kapnilo.

Forint-zate : JJ ni nepovezan poslanec, zato mu ni potrebno odstopiti, to tebi očitno še ni kapnilo.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ja, tuncika, ti si nenormalna !!!

Ni pomembno, kaj ŽELIJO poslanci !!!

V parlamentu ne gre za želje !!!

Če kdo kaj želi spremeniti je za to določena procedura, ki jo je potrebno spoštovati.

Bodo tisti, ki nekaj ŽELIJO pač vložili po proceduri vse potrebno in, če bo zadeva taka, kot mora biti bo zadeva uvrščena na dnevni red in bo na koncu prišlo do glasovanja.

In reply to by tuncika

. (nepreverjen)

Zakaj bi naj odstopo, je kaj narobe nareda?

In reply to by tuncika

stara pižmovka (nepreverjen)

Hehe, bomo videli, če bodo sedaj zbral 47 glasov ... moje mnenje je, da ne. Ampak, pustimo se presenetiti.

Horvat Joškoja pa izgleda, da močno "žuli" zadnjica, da hoče sesti na "navišje" mesto v parlamentu.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Joško bi rad sedel višje, da bo lažje bežal, če se bo spet kaj treslo.

Ko bo enkrat ljudstvu spet dovolj tega desnuharskega sranja se lahko tako močno zatrese, da bodo desnuharji spet bežali na ladje in smer Argentina !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice