Vlada je danes podala soglasje k imenovanju Bojana Korošca za direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota. Čeprav je slednji bil deležen očitkov o nepravilnostih pri izplačevanju nadomestila za neizrabljen dopust, kar preiskuje policija.

Dokumentacija in dokazila

Kot poroča STA, naj bi predsednik sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota Marko Virag ob imenovanju Korošca za direktorja bolnišnice izjavil, da je Korošca naprosil, da do naslednje seje pripravi vso potrebno dokumentacijo in dokazila, s katerimi bo dokazal svoje stališče.

»V kolikor se izkaže, da zadeva ni zakonita, pa bomo člani sveta zavoda predlagali ministrstvu, da se ta razišče še podrobneje,« je dejal Virag.

Razlaga ministrstva za delo je sicer bila, da je izjava, s katero bi se zaposleni odpovedal pravici do letnega dopusta, po zakonu o delovnih razmerjih neveljavna, tak pa je tudi sporazum, s katerim bi se delavec in delodajalec dogovorila o denarnem nadomestilu za neizrabljeni letni dopust, razen če gre za prenehanje delovnega razmerja.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
barcelona (nepreverjen)

Korošec ja ali ne, če ostane vse pri starem? Ja ravno danes je prišel človek v bolnišnico. (popoldne) Poškodba kolena, močne bolečine. Potrebno bi bilo opraviti pregled z ultrazvokom. Vendar v rakičanski bolnišnici se lahko opravi ultrazvočna preiskava šele jutri od osme ure naprej. Žalost in sramota, da ustanova te velikosti na ta način odpravi pacienta.

Gost1 (nepreverjen) Izbor uredništva

Čudno, kaj dr, Šantlova ni plačana za takšne preiskave? Morda pa za to preiskavo ne sme izstaviti računa svoje firme lastni firmi v kateri je zaposlena! sramota

A79 (nepreverjen)

@barcelona, če imaš kaj za povedati, so za to uradne poti. Jokanje na spletu, blatenje, žaljenje in izživljanje, ne bo spremenilo nič!

SBMS (nepreverjen)

Čestitke direktor!

bolnica (nepreverjen)

te dedek še neje za penzijo?

Pacient (nepreverjen)

Pa verjetno je ze dedek, ce ma vnuke. Je pa sposoben in odlicen direktor! Cestitke.

Resilko (nepreverjen)

Pa verjetno je ze dedek, ce ma vnuke. Je pa sposoben in odlicen direktor! Cestitke.

Starejše novice