Vlada bo danes nadaljevala z odločanjem o tem, kateri ukrepi za zajezitev epidemije covida-19 bodo po državi veljali v prihodnjem tednu. Največ pričakovanj je glede odprtja šol, odločitev o tem bo popoldne predvidoma predstavil premier Janez Janša.

Vlada na včerajšnji seji ni dokončala razprave o tem, kateri ukrepi bodo veljali prihodnji teden. Tako bodo predvidoma na današnji seji odločili, v katerih regijah bo se bo pouk za učence prvega triletja izvajal na šoli. 

Vlada ne upošteva le sedemdnevnega povprečja

Epidemiološka slika v Obalno-kraški in Zasavski regiji, kjer so po štirih dneh pouka v minulem tednu šole ponovno zaprle svoja vrata, se je medtem izboljšala. Glede na podatke Nacionalnega inštituta za javno zdravje bi se tako rdečim regijam lahko znova pridružili Obalno-kraška in Zasavska, prvič tudi Goriška regija. Torej bi v črni fazi ostali še dve regiji, Posavska in Jugovzhodna Slovenija.

Janša je sicer minuli teden pojasnil, da ob odločanju o morebitnem sproščanju ali zaostrovanju ukrepov vlada ne upošteva le sedemdnevnega povprečja na presečni dan, ampak tudi trend oziroma v katero smer gre epidemiološki položaj.

Po neuradnih informacijah naj vi vlada razmišljala o tem, da se glede šol država obravnava kot celota in ne po regijah. Združenje osnovnošolskih ravnateljev ob tem poziva vlado, da se vsaj učenci prve triade vrnejo v šolske klopi po vsej Sloveniji. 

Janša danes s predstavniki šolstva in gospodarstva glede vpisa v študijske programe

Predsednik vlade Janez Janša se bo danes popoldne na Brdu pri Kranju sestal s predstavniki univerz, samostojnih visokošolskih zavodov in gospodarskih zbornic ter združenj. Tema njihovega posveta bo vpis v študijske programe v letu 2021/2022.

Vlada bi o razpisu morala odločati že prejšnji teden, a na četrtkovi seji ni podala soglasja k objavi razpisa. Janša se je odločil za izvedbo posveta, saj po njegovem mnenju določanje števila vpisnih mest na javnih šolah in fakultetah, ki se financirajo iz denarja davkoplačevalcev, predstavlja eno najpomembnejših strateških odločitev vsake države.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tako pametni: (nepreverjen)

psihologinja Eva Kovač:
Bodimo vzor našim otrokom, pomagajte se jim soočati s težavami. Ne poglabljate negativnih občutkov s pretiranim dokazovanjem kakšna škoda jim je storjena.
Vspodbujajmo in pozitivno usmerjajmo otroke, prijatelje, znance, da bomo zdržali in uspešno prebrodili krizo. V veliko pomoč nam bo, če bodo ljudje poskušali biti čim bolj podporni, sočutni in pomagali posameznikom iz stiske, ne pa le-te še poglabljati.

če.... (nepreverjen)

Če nebi bilo teh brezveznih ukrepov in nepotrebne svetovne korona histerije, takšni psihologi nebi sploh prišli na plano. So pa zdaj v teh časih do svojih 5min prišli raznorazni pametnjakoviči, vključno s politiko in "stroko" kera odloča o teh ukrepih in posledično o naših življenjih. In zaradi koga? Zaradi virusa, keri je 99% ljudi sploh nej resno nevaren in ma glede na število pozitivnih in umrlih, smrtnost 0,02% ka je nej zadosti niti za raglasitev epidemije po zdravstvenih standardih, kamoli pandemije. A mi se zdaj že leto dni ukvarjamo s številon zdravih pozitivnih brez simptomov in na račun teh številk uničujemo življenja in ekonomijo.

In reply to by tako pametni: (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

Janez Janša se še ni cepil, ker cepiva/zdravila zanj ni! Psihopat.... zdaj je že svoji ekipi prepovedal nastope na TV... Kam le to vodi??

peterj (nepreverjen)

Naj ta epidemija samo traja čimduže. Plačo man večo, pa menje dela ali nič. LP

Pistolsdf (nepreverjen)

Da bi se ti vrana na glavo posrala da take bedarije pišeš.

In reply to by peterj (nepreverjen)

peterj (nepreverjen)

Lekar si malo nevoščljive. hihi. Ide zaj delat za toga baugoga jurja.

In reply to by Pistolsdf (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

"Lažno pozitivno in negativni testi me ne bremenijo toliko, dokler imamo javnozdravstveni ukrep, ki bo obvladoval epidemijo. Ampak mi smo v kontekstu, kjer epidemiološki kazalniki usmerjajo vladne ukrep in vladni ukrepi omejujejo pravice prebivalstva. Tukaj nastane problem, če ena številka, ki vključuje lažno pozitivne, vpliva na pravice prebivalstva," je dejal Mario Fafangel.

Ne vem kako bo? To pa leti direktno na Velikega Ivana Janeza. Zaradi hudobije ali neznanja nas je naš vladar maltretiral z lažno pozitivnimi testi. Lagal je in kršil človekove pravice! V obeh slučajih si zasluži kazen. Rdeči karton! Brca v rit še prihaja.

Preverite...... (nepreverjen)

Slovenija šole in vojske ne rabi ,to je samo strošek.

Starejše novice