Začel se je 14. kongres Nove Slovenije, ki zaradi vsem znanih razmer in omejitev prvič v zgodovini stranke poteka digitalno.

Na kongresu je akreditiranih skorajda 500 delegatov NSi. Kongres je mogoče V ŽIVO spremljati preko Facebook strani NSipreko spletne strani www.nsi.si in Youtube kanala NSi, kjer bo tudi mogoče zajemati sliko.

Kongresni govor bo imel predsednik NSi Matej Tonin, kongres pa bodo nagovorili tudi vodja poslanske skupine Jožef Horvat in poslanka Evropskega parlamenta Ljudmila Novak, delo ministrstev pa bodo kongresu predstavili minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, minister za delo Janez Cigler Kralj in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin.

Volitve novega predsednika

Kongres je volilni, zato bodo delegati volili predsednika NSi, šest članov izvršilnega odbora, pet članov nadzornega odbora in 5 članov razsodišča. Volitve bodo potekale po pošti, rezultati pa bodo znani v četrtek, 26. novembra, ob 17. uri, ko se bo kongres, ki bo v soboto prekinjen, nadaljeval z razglasitvijo rezultatov in nagovorom novoizvoljenga predsednika.

Na kongresu bodo tudi tri kongresne pogovore na temo gospodarstva, zdravstva in obdobja po covid-19 z zelo zanimivi gosti.

  • Kongresna razprava #Svet po Covid-19: dr. Matej Avbelj, dr. Jure Leskovec, dr. Verica Trstenjak, dr. Žiga Turk in dr. Matej Tušak,
  • Kongresna razprava #Koronakriza - izziv za prenovo zdravstvenega sistema: dr. Tina Bregant, Tomaž Gornik in dr. Federico Potočnik,
  • Kongresna razprava #Covid-19 kot priložnost za slovensko gospodarstvo: Martin Jezeršek, dr. Jure Knez, Mateja Ribič in dr. Janez Šušteršič.
     

Predviden dnevni red kongresa NSi si poglejte v priponki.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čudo (nepreverjen)

En kandidat za predsednika stranke?

Karčči (nepreverjen)

Saj pa jih ne smejo imet več. Tudi pri najbolj zveličavni partiji jih v zadnjih trideset let nisi imeli več.

In reply to by Čudo (nepreverjen)

tuncika

To ludo milo e potrebno poslati v murgle in naj peče piškote in čaj, ne pa jo pustiti lapati.

Čudo (nepreverjen)

Ona na srečo ni tak pacient kot ti. Njena vizija krščanske demokracije je bližje nemški, oni so uspešna država, tvoja pa je bližje balkanski, zato pa so pri nas balkancih krščanski demokrati v koaliciji s skrajno desnico. Glede na tvoje komentarje, bi ti še samega Jezusa proglasil za Murgle.

In reply to by tuncika

Ker so muslici (nepreverjen)

Bosanci so Islamisti teroristi ki kradejo in ubijajo za preroka mohamud ... alah akbar

In reply to by Čudo (nepreverjen)

Ilus (nepreverjen)

Stranka bodočnosti, teh mladih politikov, kateri dobro delajo v sedanji Covid krizi.

butalec (nepreverjen)

Volitve - z enim kandidatom - se temu nekoč ni reklo "gnili komunizem"?
Aja, vej pa vsi, vključno z kraljevičem Noriškega kraljestva ste komunistični podmladek, samo sram vas je to priznati. Banda skorumpirana, site ste zmetali stran od kopanj, zdaj se pa vi krmite!! Maske, maske, %%%%%?

Snybroi (nepreverjen)

Tam mu bo veliko bolje,ljudje so eticni,kulturni...
Tu je zal Balkan...

Starejše novice