Z lendavskim županom Janezom Magyarom o tem, kako se soočajo s trenutno situacijo, kakšne ukrepe izvajajo za preprečitev širjenja koronavirusa in kako pomagajo starejšim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Občina Lendava je bila ena prvih pomurskih občin, ki se je morala spopasti s pojavom koronavirusa.

Med prvimi ukrepi, ki so jih sprejeli že zelo zgodaj je bila aktivacija štaba civilne zaščite. Ker je imel okuženi s koronavirusom sinova v vrtcu in šoli, so se zaradi preprečitve širitve koronavirusa odločili, da šole in vrtce v občini zaprejo že v petek.

Nekaj težav so v občini zaznali na področju varstva otrok in oskrbe starejših z nujnimi življenjskimi potrebščinami. Hitro so pripravili seznam ljudi, ki potrebujejo pomoč, pa tudi seznam prostovljcev, ki so pripravljeni pomagati.

“V Dvojezični osnovni šoli II smo vzpostavili kuhinjo, in kuharice pripravljajo tople obroke. Prav tako smo dali občinska vozila v uporabo prostovoljcem, ki razvažajo hrano.”

Župan Magyar je vesel, da se je javilo veliko prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati. Več o tem, kako je z gospodarstvom v Lendavi pa v priloženem videoposnetku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice