V oddaji Iz našega studia na TV IDEA smo se pogovarjali z Romano Tomc in Milanom Zverom.

Ob nastopu novega mandata smo se pogovarjali s slovenskimi evropskimi poslanci. Tokrat sta bila na vrsti Romana Tomc in Milan Zver.

Staranje prebivalstva pomembna tema

Po mnenju Romane Tomc je k rekordni udeležbi na evropskih volitvah v Sloveniji tudi kampanja, ki je bila letos zelo intenzivna. 

“Zagotovo pa je največ odvisno od nas kandidatov. Jaz sem hodila veliko po terenu, se srečevala z ljudmi ter predstavljala, kaj sem delala v preteklosti."  

Staranje prebivalstva je tema, ki je Tomčevi pisana na kožo, strokovno se s tem že zelo dolgo ukvarja.

“Vesela sem, da bomo imeli po novem komisarja za to področje. Vse države v EU se ukvarjajo s problemom starajočega prebivalstva. Če se s tem ukvarjajo vse države EU, menim, da mora potem EU večjo pozornost pri sprejemnju predpisov posvečati tej temi.”  

Želel si je še višjo udeležbo na volitvah

Milan Zver je bil v Evropski parlament izvoljen že tretjič, kar po njegovem mnenju pomeni, da obvlada več področij in ima več izkušenj, kot novi posalnci. Vendar pa dodaja, da se novi poslanci hitro vključijo v delo parlamenta.
Pravi, da je več dejavnikov vplivalo na povečano udeležbo na volitvah.

“Sicer nisem zadovoljen s to številko, želel sem si še več.”

Zveru se program Erasmus + zdi izjemno pomemben, kot stalni poročevalec Evropskega parlamenta bo tudi vodil pogajanja z Evropsko komisijo in svetom. 

Zver meni, da je Slovenija dobila močan komisarski resor. O vodnju Lenarčiča ne dvomi, vendar pa bi si za Slovenijo vseeno želel boljše podoročje.Kot ključen izziv Evropske unije vidi zagotavljanje varnosti in kakovostnega življenja. 

Več o novem mandatu, načrtih in željah Ljudmile Novak in Klemna Grošlja pa v priloženem videoposnetku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice