Prvi krog lokalnih volitev je za nami, nekatere kandidatke in kandidate pa čaka še drugi krog, ki bo na vrsti 2. decembra.

Lokalne volitve so v devetnajstih pomurskih občinah prinesle dokončno odločitev, v preostalih osmih bodo na to morali še nekoliko počakati. 

V drugem krogu, ki bo na vrsti 2. decembra se bodo za županski stolček potegovali v občinah Apače, Cankova, Tišina, Turnišče, Radenci, Ljutomer, Lendava in Gornja Radgona.

Presenečenje v Beltincih in Črenšovcih

Po prvem krogu je jasno, da bomo najmanj v šestih občina dobili novega župana oziroma županjo. V Črenšovcih bo Vera Markoja po šestih mandatih zamenjala Antona Törnarja, v Beltincih bo dosedanjega župana zamenjal Marko Virag
 

Zagotovo bo do menjave na županskem stolčku prišlo še v Apačah, Lendavi, Radencih in Turnišču, kjer v drugem krogu ni nobenega od aktualnih županov.

Pet županov ni imelo konkurenta

S svojim delom so volivke in volivce prepričali Aleksander Jevšek v Murski Soboti, Alojz Glavač v Moravskih Toplicah, Jožef Škalič v Kuzmi, Edvard Mihalič v Rogašovcih, Franc Šlihthuber v Gornjih Petrovcih, Slavko Petovar v Veržeju, Iztok Fartek v Šalovcih, Ivan Markoja v Odrancih, Ludvik Novak v Puconcih, Robert Ščap v Kobilju in Cvetka Ficko pri Gradu. Dobili pa smo tudi enega povratnika, vlogo župana v Svetem Juriju ob Ščavnici bo ponovno opravljal Anton Slana.

Imeli pa smo tudi pet občin, v katerih aktualni župani niso imeli protikandidata. V Razkrižju na čelu občine tako ostaja Stanko Ivanušič, v Veliki Polani Damijan Jaklin, na Hodošu Ludvik Orban, v Križevcih Branko Belec in v Dobrovniku Marjan Kardinar.

Trenutno imamo dve županji

V tem trenutku imamo v Pomurju dve županji, in sicer v Črenšovcih in pri Gradu. Tretja bi lahko bila aktualna županja Ljutomera Olga Karba, ki se bo v drugem krogu pomerila z Dejanom Karbo. Najstarejši župan je Edvard Mihalič, najmlajši pa Marko Virag, nov župan v občini Beltinci. Slednje bi se lahko spremenilo, če bi Dejan Süč slavil v Lendavi. Potem bi bil on najmlajši pomurski župan.

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice