TV IDEA je v sodelovanju z uredništvom Sobotainfo pripravila soočenje kandidatov za župana v Občini Tišina.

Po prvem krogu lokalnih volitev je bilo jasno, da bo tudi v občini Tišina potreben drugi krog. Zato smo danes soočili aktualnega župana Franca Horvata (Slovenska ljudska stranka) in njegovega izzivalca Ivana Horvata (Nova Slovenija).

V soočenju, ki se je začelo dokaj burno, smo slišali različna mnenja in vizije. Govora je bila o hidroelektrarnah na reki Muri, o črpanju evropskih sredstev, o tem kako mlade pripeljati in zadržati v občini tišina in ureditvi kolesarskih poti. Oba kandidata pa smo tudi vprašali kaj bi tujcu, ki bi obiskal občino ponudila v treh urah.

Preverite, kakšni so bili njuni odgovori:

S spleta

Komentarji (32)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
tukaj

Ta debeli laže kot pes teče. Ojoj, ima zamrznjeno službo na ministerstu, ki se mu izteka in se sedaj bori. Franc Horvat spokaj se in prepusti občino novim idejam

Il (nepreverjen)

Ta arogantnež je zate nova ideja?

In reply to by tukaj

bda (nepreverjen)

O čem ti to ?

In reply to by Il (nepreverjen)

občannnn (nepreverjen)

Ivan Horvat ni nič novega povedal. Nič v čem je boljši od sedanjega župana. Se pa vidi da ne pozna niti Petanjec kaj pa še ostale občine, ko pa niti Vrta spominov in tovarištva iz Petanjec ni znal pravilno omeniti in ta Ivan Horvat bi naj vodil občino? Žalostno žalostno od človeka, ki podaja v vodenje občine in ne pozna svoje okolice.

In reply to by tukaj

ndf (nepreverjen)

Ti si sploh iz tišinske občine ?
Ali pa tak malo na pamet nekaj komentiraš ?

In reply to by občannnn (nepreverjen)

občannnn (nepreverjen)

Ne sem gledal soočenje in se mi je zdelo zelo žalostno da se ne pozna domače vasi in kaj na Petanjcih obstaja.

In reply to by ndf (nepreverjen)

stari Petanjčar (nepreverjen)

No dobro da sem si ogledal soočenje, da sedaj vem kdo je ta Ivan Horvat, ki kandidira za župana. Je pa zelo žalostno, da ne pozna kako se imenuje Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih in je Ivan Horvat moral pogledati na papir in prebrati s papirja. Soočenje je zelo dobro pokazalo poznavanje delovanja občine s strani sedanjega župana, aIvan Horvat pa je vse bral dol s papirja. Je bil Joza zraven??.

In reply to by občannnn (nepreverjen)

nbr (nepreverjen)

Kaj ti si v Radajni doma, ka si nej znal što je Ivan Horvat ?

In reply to by stari Petanjčar (nepreverjen)

Mladi tisincar (nepreverjen)

Stari Petanjcar, ce po 8 letih ne bi nikaj delal na zupanskom mestu in samo tam sedel bi moral vsak osnovnosolec dobro poznati delovanje obcine. Tou pa je premalo za uspesno vodenje obcine.

In reply to by stari Petanjčar (nepreverjen)

občannnn (nepreverjen)

Svetnik po enem mandatu bi lahko malo več vedel o delovanju občine in se ne samo izgovarjal da mu bo njegov poslanec vse pomagal.Že potem se vidi da ima Ivan Horvat strice od zadaj.

In reply to by Mladi tisincar (nepreverjen)

Mcmc (nepreverjen)

Vrt spominov, cigavih spominov?, ni nic posebnoga, suma kak vsaka suma, par drejv in grmicevja ima pa neko posebnost, jeseni upokojenci pridno grabljajo listje. Udarnisko.

In reply to by občannnn (nepreverjen)

stari Petanjčar (nepreverjen)

Nekateri smo ponosni da to da Vrt spominov in tovarištva ma Petanjcih obstaja. Ko boš ti ustvaril kaj podobnega se javi, a zgleda da znaš samo komentare pisati.

In reply to by Mcmc (nepreverjen)

Mcmc (nepreverjen)

Potem sva oba ponosna, ges na park kot koscek narave, kateroga ne bodo nikoli za betonirali, tij pa verjetno na ideologijo. Ocitno tudi kometare oba znava pisati. Kdo zmaga za zupana pa mi je vseeno. Ker ce bi volitve kaj spremenile, bi bile prepovedane.

In reply to by stari Petanjčar (nepreverjen)

gostja (nepreverjen)

Najlažje je napadati brez vsebine. Sploh pa vedno Ivan Horvat ponavlja za sedanjim županom in nič novega ni povedal. Ivan Horvat je zelo podoben svojemu poslancu Jožefu Horvat, ki samo naklada a za Prekmurje do sedaj ni naredil še nič, samo dosti prazne slame

In reply to by tukaj

dse (nepreverjen)

Kaj pa po tvoje bi ga moral hvaliti ?
No pa nam povej kaj je trenutni župan naredil v zadnjih 4 letih, da bi si po tvoje zaslužil ponovno izvolitev ?

In reply to by gostja (nepreverjen)

stari Petanjčar (nepreverjen)

Že to da se je obnovil dvorec na Tišini in imamo sedaj lekarno v občine je lep dokaz dela.sedanjega župana. Ovi pa zdaj ko je vse končano si medalje gor kapčijo in kako je to vse lepo.

In reply to by dse (nepreverjen)

tisincar (nepreverjen)

Koliko pa imate neizterjanih terjatev obcine do porednih obcanov? Saj ce ti povisajo polznico za vodo, smeti, ... boljse ka je ne placate in naj odpisejo dolg. Dvorec, ki sedaj to vec ni, pa so zaceli obnavljat ze za casa Poredosa. Madalje pa ni.

In reply to by stari Petanjčar (nepreverjen)

starček1 (nepreverjen)

Poredoš je ščeu grad dol podreti ko je bil župan in ga oddati enomi tujce.
Sedanji zupan je te bil svetnik in je edini bil proti. Se še eni spomnimo tiste seje ko so eni plüvali na svetnike ka so zdignoli roke za prodajo grada. Grad na Tišini je obnovo zdajšnje župan Franc Horvat!!!!!

In reply to by tisincar (nepreverjen)

Starcek2 (nepreverjen)

Zanimivo. Hoces povedati, ka je Poredosa za takrat bil predolgo zupan, in bi ga morali prej zamenjati, ka je delal skodo obcini??

In reply to by starček1 (nepreverjen)

pali (nepreverjen)

Stari petajnčar, bivši župan je dal podreti stare hraste ob cesti, staro kovano ograjo ob isti cesti,....
Eno in drugo načeloma nej pomenilo nikomi nič. Ampak, kdor se ograje spomni, je bila nekaj posebnega. Nobeden, ne Poredoša, ne aktualni župan se neje spomno, ka bi jo dal v takratni situaciji obnoviti. Prvi se je samo znal kititi v cajtingaj, kak de šaul v zatvor.
Drugi, trenutno aktualni župan, pa je bil od začetka velki nasprotnik obnove dvorca. Prvi njegov cilj je bila celotno porušenje le-tega. Šele, ko se je oblikoval odbor za obnovo vzorca, se je zadeva začela razvijati v smeri, ki jo imamo.
Nazadnje je bil sklenjeni dogovor, ki se je obdržal, da se zadnji del, kjer sedaj stoji Živa, poruši, prednji del pa obnovi. Vse je potrdil občinski svet in ne župan. župan je samo mogo izvršiti sklep. Telko o njegovon zavzemanji za obnovo dvorca.

In reply to by stari Petanjčar (nepreverjen)

starček1 (nepreverjen)

Ej pali ta pa je bosa, da je zdajšnji župan ščeuo grad doj podreti. Ge pa si to pobro? Kak je tü gor eden že napiso so fsi zdaj zaslužni ka se je obnovo grad samo zdajšnji župan nej. Po bojni so fsi generali!!!!

In reply to by pali (nepreverjen)

pali (nepreverjen)

@starči1.
Zakoj pa je te mogo bite gradbeni odbor zato, ka se obnovi dvorec? Zato, ka župan nej zmogo san?

Dobro, ka si me spomno.
Ka pa mejni prehod Gederovci? Ni ista zgodba? V startu: tega ne rabimo. Zdaj...VAUUU, čisto drugačna zgodba.
Industrijska cona Gederovci? Zeelooo podobno zgodbi s cesto v Borejcih, ki je omenjena v zgornjem prispevku. Zadnjih nekaj let, kljub komasaciji na tem območju, se ni v to zgodbo vložilo ....nič.

In reply to by starček1 (nepreverjen)

Zetor (nepreverjen)

Kaj ti pises....doma...se vidi kolko je sposoben zupan...popolnoma nic od njega...da nebom dalje pisal

In reply to by stari Petanjčar (nepreverjen)

miso (nepreverjen)

Ker se ne zelim vpletati... vendar vseeno. LJUDJE SMO DEBILI.??Pustimo se spuščati v debate ki so neproduktivne in zganjajo cirkus med nami,in jih gledamo. V tem primeru dve opciji ko dosedanji župan obrne v drugo stran in opcijo ki nekaj obljub???
Šiftar fundacija vs. NSi???vse kar se je dobrega zgodilo ( svaka čast) je uredila fundacija... vse ostalo je "pase"???
Bo NSi vse uredila???
NE!!! Pogrešam razvoj ki bo prinesel avtonomnega župana... Župana ki bo namesto teh 4,5mio eur (za samo delovanje občine, sociale ipd.) prinesel v občinski svet več, kar je njegova glavna naloga, ter da občinski svet sprejme prioritete samega delovanja občine....Ne da se ukvarja z interesi notranjih organov!Kaj mi preostane???

In reply to by tukaj

lb

Na ton soocenji se lepo vidi ka Franc nema konkretnih odgovorov. Neka tak ta mucka pa sleve kak ze zadnjih 8 lejt! Misli ka je napravo na Krajni tej falat plocnikov pa nove ograje ka je tou dovolj? Pa se tou zdaj pred volitvami? Ka pa cesta Rankovci - Gederovci? Kak dugo de se tou prelago, kelko mandatov???
Pa industrijska cona v Gederovcaj?? Pa njegova postenost, pa zadeve na sodisce??? Ce bi biu dober zupan be volitve doubo ze v prvon krouge, zaj pa adijo Franc!! Dajmo moznost Ivane, naj se dokaze pa ka vidimo ka on leko naprave za obcino! Slabse kak mamo itak nemre bite, tak ka zgibiti nemamo nic! Leko samo dosti pridobimo: tak ka dajmo svoj glas za Ivana Horvata!!

Mofo!

Grad na Tišini je sedanji župan hotel podreti (bil je članek v Delu), pa smo ga trije svetniki zelo različnih nazorov ustavili. Seveda je idejo podprl občinski svet. Najzaslužnejša za to, da ta grad še stoji sta Darinka Bodanec in Iztok Trček. Pa s Trčekom nisva nikoli gojila nekih simpatij drug do drugega. Včasih pa je namesto politike vseeno zmagal razum. Kdorkoli drug bi si pripel medaljo za to, bi to naredil krivično.
Mejni prehod Gederovci je bil moja dolga borba proti mlinom na veter. Z županom sem bil že leta 2011 na ministrstvu in bi ga lahko že takrat dobili v last, pa je seveda politična volja bila drugačna. Samo vsebino bi mu morali dati.
Industrijska cona Gederovci ni imela pri sedanjem županu praktično nobene podpore, ker se je raje ukvarjal s komasacijami. Je pa že njegov predhodnik zaradi zelo arogantnega odnosa do ljudi to pot zelo otežil. Smo mejna občina z Avstrijo, pa tega nikoli nis(m)o znali izrabiti. Proračun občine Tišina je vse skromnejši, to je dediščina Franca Horvata. Občina stagnira na vseh področjih.
Pa si je ljudstvo izvolilo ljudi, ki so bolj "složni" v podpori stagnaciji in ne nas, ki "modrujemo" o napredku. Zato še kako drži rek: vsaka občina ima župana, kot si ga zasluži. Takega, ki že od leta 2011 hodi na sodišče za spletno stran, ki še vedno ne ponuja tistega, kar je bilo v pogodbi.

Mofo Ii (nepreverjen)

Mogo zdaj si pa zmago Darinka Bodanec ka je pa Te ona napravila drugo to ka hodi okrog pa pametuje. Je bila kdaj v obcinsko svejti ali KS ali vaskom odbori. NE.
Ti si eden tistih ki vse lako zrihtate. Skrivate se pa za vzdevki na forumi.
Kandidiraj za župana pa te naj ljudje izvolijo/mo pa te se izkaži pa bomo vidli.

In reply to by Mofo!

nbr (nepreverjen)

Ne guči na pamet, pa ne zavajaj.
Če ne veš boj rajši tuo.
Darinska Bodanec je bila članica OS občine Tišina.
vir: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2010-01-4858/…

In reply to by Mofo Ii (nepreverjen)

Mofo!

Če bi res pozorno bral, bi lahko le malo pogooglal, pa bi ti bilo vse jasno. Tako pa kot bek na fuzbalu, udri, pa kuda puklo puklo. S takšnimi je potem težko karkoli debatirati, če ti je še to, kar napišeš težko preveriti. Iz napisanega bi lahko celo izvedel moje ime in priimek.

In reply to by Mofo Ii (nepreverjen)

občanka (nepreverjen)

Spoštovani komentator, me pa res zanima, kje ta gospa pametuje? Saj ni kandidirala ne za župana, ne člana OS,to pomeni, da ni nobena javna oseba ki bi se v času volitev izpostavljala bilo, za koga. Zato pazi na svoje komentarje in komentiraj soočenje obeh županskih kandidatov!

In reply to by Mofo Ii (nepreverjen)

pali (nepreverjen)

Spletna stran je žalost od žalosti.
Tisti, ki vsaj malo poznate spletne zadeve, lahko sami ugotovite, da je spletno stran povozil čas (view-source:http://www.tisina.si/) (izberite besedilo znotraj predhodnih oklepajev in ga kopirajte v okno brskalnika) . Prvih nekaj vrstic pove vse. Za podporo je namreč uporabljena zeeelo stara verzija Joomle 1.5. Kar se tiče varnosti, je ta verzija "varnostno zelo preluknjana" in že v času, ko je nastala, so bile možne posodobitve. Pa jih očitno ni nihče naredil.
Trenutno je aktualna verzija 3.9 (https://www.joomla.org/). Vmes je bilo vsaj dvajset različic, ki omogočajo marsikaj, tudi boljšo spletno varnost. Ampak nič. Od nastanka, pa do danes, se spletna stran praktično, poleg posodobitev, ni spremenila oziroma popravila čisto nič. Še obvestila občanom na mail, so (vsaj v mojem primeru nehala delovati). Očitno je administrator, ki ročno pošilja obvestila izgubil moj mail.
Uporaba joomle je prosta-free. Torej ne stane nič.
Občina torej "vozi avto", ki ne stane nič. Problem nastane, če temu "avtu" ne menjaš olja, ki je prav "zastonj-free". Je pa potrebno vložiti delo za to, da se "avto naloži", vzdržuje, posodablja,...

Pri tem pa nastane še eno navzkrižje interesov, ki aktualnega župana lahko tepe.
Če župan res ni nič kriv, in je bila (mogoče) oškodovana občina, zakaj ni nikoli sprožil sodnih postopkov proti omenjenemu izvajalcu del, ki je krivdo priznal? Mogoče zato, da se je na ta način izognil zaslišanju na sodišču, ki bi se lahko posredno uporabili v primeru sodnega procesa, ki teče proti njemu-županu?
V prvem primeru bi, če bi bil, bil namreč tožnik-priča v imenu občine. V drugem primeru pa je obtoženec v kazenskem postopku.

In reply to by Mofo!

občanka (nepreverjen)

Na to soočenje človek ne more imeti nobenega komentarja.Obstoječi župan samo blebeče in govori neresnice,samo da nasprotnika zmede. Takšen pač je ,sam je povedal da je rojen politik.To kar je bilo pa na koncu soočenja pa presega vse meje dobrega okusa.Hvalisanje, da je edini kandidat, ki je v svoj program zapisal, "sofinanciranje obnove tišinske cerkve" Ob tem se občani sprašujemo ali kandidira za župana ali škofa(mogoče za župnika)?Po osmih letih županovanja bi moral vedeti kaj so naloge lokalne skupnosti, predvsem financiranja?????

In reply to by pali (nepreverjen)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice