Mestni svetniki so se danes sestali na 1. izredni seji mestnega sveta, in sicer z namenom seznanitve nespoštovanja predpisov o javnem naročanju v javnem zavodu Pomurske lekarne.

Soboška občina Pomurskim lekarnam očita, da pod vodstvom Ivana Zajca ne spoštujejo predpisov o javnem naročanju in da so v obdobju od leta 2003 do 2019 desetim največjim dobaviteljem blaga in izvajalcem storitev plačale dobrih 365 milijonov evrov. 

Kot je uvodoma pojasnil direktor občinske uprave Srečko Đurov, je v Pomurskih lekarnah kapital povozil javni interes, javno je ostalo samo še ime, vse drugo je po njegovih besedah že dolgo privatizirano. 

»Rezultatov teh praks je več, in sicer da Pomurci služijo priviligiranim dobaviteljem, dražja zdravila, tako tista na recept kot tista brez in slabša kakovost storitev,« pravi Đurov in dodaja, da se vse to zgodi, ko odpove nadzor in če je na čelu Pomurskih lekarn že več kot dvajset let oseba, ki se na predpise o javnem naročanju požvižga. Na soboški občini so jasni, da ne pristajajo na oškodovanje Pomurk in Pomurcev na račun lobijev iz farmacije.

»Naše zdravstvo in pravna država resno zbolela«

Đurov sicer pravi, da Pomurske lekarne niso edine javne lekarne v tej državi, ki na ta način ignorirajo zakon o javnih naročilih. 

»Ko potegnemo črto, pridemo do enega zelo preprostega zaključka, da sta naše zdravstvo in naša pravna država resno zbolela in nujno potrebujeta zdravljenje, preden bo prepozno.«

Možni trije izhodi

Po besedah Đurova se že štiri leta vrtijo v krogu oziroma krožišču, ki ima za soboško občino naslednje tri izhode:
-    mestni svet se prikloni vodstvu Pomurskih lekarn in se sprijazni z dosedanjo prakso
-    da se v Pomurskih lekarnah skupaj z ostalimi občinami naredi red
-    da se še v tem letu ustanovijo nove Pomurske lekarne.
 

Izredne seje mestnega sveta se je na povabilo občinske uparve udeležil tudi Ivan Zajc, vršilec dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn.

Mačehovski odnos občine do Pomurskih lekarn

Zajc pravi, da je po eni strani zadovoljen, da o sistemski problematiki, ki zadeva vse javne lekarniške zavode v Sloveniji razpravljajo na seji mestnega sveta, po drugi strani pa je, kot pravi razočaran, da kljub pomankkljivi zakonodaji na področju naročanja zdravil v lekarnah problematike niso rešili na državnem nivoju.

»V javnem zavodu Pomurske lekarne smo tako deležni mačehovskega odnosa ene od šestnajstih občin ustanoviteljic, to je Mestne občine Murska Sobota.«

Zajc pravi, da tako občine ustanoviteljice kot novonastale občine niso naredile delitvene bilance, niti sprejele nobenega novega odloka o ustanovitvi.

Za javna naročila pooblastili Lekarniško zbornico

Po besedah Zajca so Pomurske lekarne že v letu 2015 pooblastile Lekarniško zbornico za izvedbo skupnega javnega naročila za zdravila, saj so se tako odločili vsi javni lekarniški zavodi v Sloveniji. Lekarniška zbornica želi pripraviti naročilo tako, da bo v skaldu z vsemi pravili in da ne bo prišlo do motenj v preskrbi z zdravili, pojasnjuje Zajc. 

»Gre za sistemski problem, saj so tudi javni lekarniški zavodi, ki so naredili javni razpis s strani računskega sodišča dobili negativno mnenje.«

O očitkih za javno naročanje drugih storitev

Pooblastila je računsko sodišče sicer ocenilo kot ustrezen popravljalni ukrep za lekarniške zavode, ki so prejeli negativno mnenje računskega sodišča, še pravi Zajc.

»Kar se tiče javnega naročanja ostalih storitev je revizija, ki je bila izvedena s strani soboške občine predlagala priporočila, ki smo jih uspešno implementirali v lanskem in letošnjem letu.«

Pomurske lekarne najuspešnejši javni zavod v Pomurju

Zajc pravi, da so v Pomurskih lekarnah ponosni na svoje delovne uspehe, rezultat dobrega dela zaposlenih in zaupanje uporabnikov in poudarja, da so Pomurske lekarne najuspešnejši javni zavod v Pomurju in po višini presežka na 8. mestu med štiriindvajsetimi zavodi v Sloveniji.

»V Pomurskih lekarnah si želimo ostati glavni nosilec lekarniške dejavnosti v Pomurju, saj če zavod razpade ali se oslabi, ne more več opravljati svoje osnovne naloge.«

Zameril sem se vodstvu občine

Zajc dodaja, da je bil pred tremi leti kot direktor po predlogu mestne občine po razdelitvi presežkov med občine ustanoviteljice, dolžan opozoriti na posledice, ki bi jih imela nesmiselna razdelitev presežkov.

»Izgleda, da sem se s tem opozorilom zameril vodstvu občine, tako, da od takrat mestna občina ne da soglasja za imenovanje direktorja, ne da soglasja za nakup lekarne na Grajski ulici ter za širitev in posodobitev centralne lekarne na Kocljevi ulici, kljub temu, da se vse ostale občine ustanoviteljice s tem strinjajo.«

Na koncu Zajc pravi, da ne smemo dovoliti, da ne smemo dovoliti, da bi Pomurske lekarne razpadle ali bile prodane.

V posnetku izredne seje še preverite, kaj so o stanju v Pomurskih lekarnah povedali župan Aleksander Jevšek, Miran Golub, predsednik Lekarniške zbornice, Darja Čerič, sodna izvedenka za javna naročila, nekdanji župan in svetnik Anton Slavic in ostali svetniki. 

Več o dogajanju okrog Pomurskih lekarn pa jutri.

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
- (nepreverjen)

Vidim, ka smo v Soboto uvozili še eno iz štajerskih koncev mag. Darjo Čerič in njeno podjetje SIB.

arcnija (nepreverjen)

Pridejo Mariborske lekarne?

Zavedni (nepreverjen)

Ustanovit civilno inijicutivo, ki sama pregleda kaj je res in kaj ne.
Kod lekarne, tako politiki so odgovorni narodu...in lekarne so dolžne ljudem postreč zdravila po čim cenejši ceni. Na zdravilih nima nihče pravice služit -dobičke - ne občina ne lekarne.

In reply to by arcnija (nepreverjen)

Oj-oj (nepreverjen)

Tak kak pri komunale?

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

APOTEKAR (nepreverjen)

Pa kaj te Jevšek misli da je nad njim samo modro nebo. On nove lekarne lahko ustanovi ampak samo v občini M. Sobota hehehehehehe. Zajc pa se naj komplet preseli v drugo občino v Soboti pa naj ma lekarne Jevšek. Drugje pa bokibogme ne bo imel tak daleč pa ne segne če ravno je rdeči. Ravno Jevšek de govoril o zakonitosti naj naj najprej svoj prag spuca.

gost-t (nepreverjen)

Jevšek dal ultimat vodstvu Pomurskih lekarn . PRAVILNO !!
Tov. Jevšek kako pa kaj z Zavodom za kulturo turizem in šport Murska Sobota ??

Gost 12345678 (nepreverjen)

Ce bi bil Jevsek zagovornik transparentnosti kot se izdaja in naklada na tej seji sam nebi zamizal pri pranju denarja v NLB. A je to je transparentnost????

Pika na I (nepreverjen)

Zdaj se mi pa Jevšek res gabi. Očitno je da morajo svojega človeka nastaviti za direktorja.
SD se mi je do konca zasral.

butalec (nepreverjen)

Pika, da boš vedela, tudi meni, pa imam srce na levi strani!
Pa najbrž še mnogim!

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

janezeeek (nepreverjen)

PA KA TE SDS BLUZIJO, KA VSI BLUZIJO!!!!
GUČIJO O DOBIČKU OZ. O MILJONIH DOBIČKA LEKARN IN NOBEDEN NE VEJ GE SO TE PEJNEZI!!!!

PA LIDGE BOZJI, TAU SO NAŠI PEJNEZI, ZA EN FUCKING ASPIRIN PLAČAS CCA 10EUR!!!!!!
pa brez skrbi nej san nej SD, SDS, LMŠ...gledan logično!

Bemti, pa prizdan SDS san volo na volitvaj, ampak ka te bluzijo!!!!

fghfgh (nepreverjen)

pa ka v sakoj ustanovi more bite SD ? Če nej sobota ne funkcionera? Pa skrajni čas ka ta mafija ide nekan rejsan

Zgaga (nepreverjen)

Gospod župan, ka pa gučite, prosim vas lepo, tou pa resno ni lepo od vas. Vi se predstavljate kot župan, ki povezuje. Očitno povezuje samo POLITIČNO POVEZANE SD STRANKE! Vsi vam odgovarjajo, ki so od vaše stranke, kdor pa ni, pa mu grozite.

Nikaloo (nepreverjen)

OPAZAM, DA POD TEMO PISEJO ENI IN ISTI PLACANCI SDS, KATERI SAMO KONTRA GUCIJO.
ENAKO KOMENTIRAJO SDS NA OSTALI FORUMAH, NAJBOLE OPAZNO 24ur!

V KOLIKOR ZAJC NE NAROCUJE PREKO JAVNIH RAZPISOV JE ZA MENE TE CLOVIK ZGODOVINA!

NEJSAN PODPORNIK ZUPANA ALI SD, AMPAK TU JE TEMA LEKARNE IN SE STRINJAM, DA TAKSNO POSLOVANJE NEJE DOBRO! NAVSEZADNJE MI OBCANI PREKLETO DRAGO PLACUVLEMO ZDRAVILA!

SDSovci kda nemajo KONTRA argumentov pod doloceno temo te vse ostalo cuj mejsajo.
Se enkrat tu se ide za lekarne in nej komunalo, ekspo, muro,...te zadeve kritizirajte pod drugimi temami!

APOTEKAR (nepreverjen)

Nikaloo - Prav imaš ide se za politiko nadvlado rdečih SD nad vsem, oziroma v Soboti imate diktaturo in enopartijski sistem. Pa to kar si privošči Jevšek in njegov oproda Đurov tega nisi videl nikoli v komunizmi stare Jugoslavije. M. Sobota je samo ena od 16 soustanoviteljic Pomurskih lekarn in ni mi jasno kaj bi radi. Gledal sem posnetek te izredne seje, kako arogantno, vzvišeno in povsem neprimerno nastopata Đurov in Jevšek pred Občinskim svetom, ki je glavni organ občine pa to ne moreš verjeti čisto v stilu diktatorjev in pogojevanj. Naprimer Jevšek za odrom " zdaj pa jaz imam tega zadosti in če Zajec ne odstopi bomo ustanovili nove Pomurske lekarne" to je tak kot če bi nekoč poslušal TITOJA. Kako dolgo boste občani Sobote še to gledali in prenašali ?

In reply to by Nikaloo (nepreverjen)

Znanec (nepreverjen)

Politika odloča o naših zdravilih?! Politika smrdi od same glave saj riba skoz najbole smrdi pri glavi... gledam sejo na idea tv... sramota tega župana poslušat v očaj se njemi vidi ka šče nekoga porinit na zajcov stolec... edino čedno pleskavico za uha njemi dal stari Slavic ka je najbole čedno gučo o cejloj temi... naj bi rajši se g. Župan škrabo tam ge trbej.. in to so delovna mesta mladin nej ka mladina v parki iz fixanja ne vidi v .... zaj se z expanojon v meče pa afnarijo...njemi je fajn v pisarni sedi pa čaka ka de sou na kaksni spricer pa domou na sveze kosilo... polovica sobote pa na zavodi pa socialni ka nema nesterni narod za kruj.. tu bi naj problem rešavo ... sram ga je lejko pa to je župan .... svaka čast... dosta de se mogo navčite od slavica pa štiheca..

teta od šerifa (nepreverjen)

bom jaz mulca dvakrat okoli ušes,,On bo pstavljal neke pogoje g Zajcu
proklet mulc , še nikoli ni v življenju kaj pmetnega naredil

Lol lol (nepreverjen)

JEVŠEK NEBOŠ NAPRAVO SVINJARIJO KAK JE JANKOVIĆ NAPRAVO Z LJUBLJANSKIH LEKARN. DOBRO SE PAZI KA ZA SVINJARIJ DELAŠ, KA TE NEBI KAKŠA OVADBA KPK DOLETJELA ALI KAJ PODOBNOGA !

Cheriff (nepreverjen)

Mij dönok nucamo še več lekarn, ka trenutne nemajo telko lekadola, kak mene od toga župana glava bolij...

-+ (nepreverjen)

copy/pase s Pomurca:
Takoj po današnji farsi se je s sporočilom za javnost oglasil Damir Domjan, predsednik Sindikata farmacevtov Slovenije (Sifarm). Na današnji izredni seji mu namreč Aleksander Jevšek odrekel pravico nastopa za govornico.Da gre za nesmiselno samooklicano lekarniško vojno, ugotavlja Domjan!"Na današnji izredni seji Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota so svetniki ugotavljali, ali predpisi po njihovem v Sloveniji veljajo ali ne. Vodstvo občine namreč pravi, da nekatere javne lekarne, med katerimi so tudi Pomurske lekarne, ne spoštujejo predpisov o javnem naročanju, ampak za nakup zdravil in naročanje storitev sklepajo neposredne pogodbe. »V vseh 24-ih slovenskih javnih lekarniških zavodih še nobena škatlica zdravila ni bila uspešno nabavljena preko javnega naročila. Naša država ima strogo reguliran sistem cen zdravil, ki se financirajo iz javnih sredstev. V Sloveniji zavarovanci zdravila plačujemo neposredno z osnovnim zdravstvenim zavarovanjem (ZZZS) in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem, ki ga lahko sklenemo pri različnih zavarovalnicah. Slednje, v skladu z zakonodajo, poravnavajo izdatke za zdravila neposredno lekarnam,« opisuje predsednik Sindikata farmacevtov Slovenije (Sifarm) Damir Domjan.ZZZS se s proizvajalci pogaja za cene vseh zdravil skozi vse leto za vse lekarne (zasebne in javne zavode) in ima kot plačnik absolutno izhodišče oblikovanja nabavnih cen za zdravila. Nenazadnje ZZZS določa enotno slovensko nabavno ceno zdravil, po kateri vse lekarne nabavljajo zdravila od veledrogerij in jih »prodajajo« oz. bolje rečeno prefakturirajo po nabavni ceni s 30 dnevnim plačilnim rokom porabniku v imenu zavarovancev, torej ZZZS. Domjan dodaja, da so postopki javnega naročanja namenjeni zagotavljanju gospodarne, učinkovite in transparentne porabe javnih sredstev, kar verjetno Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) in ZZZS s svojimi aktivnostmi na področju cen zdravil tudi izvajata.Damir Domjan: "Slovenija je zaenkrat pravna država, v kateri bi se morala neskladja z zakonodajo obravnavati na za to pristojnih institucijah, ne pa z javnim linčem, zavajanjem in šikaniranjem, kot se s strani Mestne občine Murska Sobota to počne že nekaj let. Menim, da gre za nesmiselno samooklicano lekarniško vojno oz. ofenzivo murskosoboške občine." »Plačnik oz. porabnik v imenu zavarovancev ZZZS s svojimi mehanizmi torej zelo dobro in učinkovito skrbi za nizke cene zdravil v Sloveniji. Imamo Zakon o zdravilih in Zakon o lekarniški dejavnosti, dodana vrednost oz. plačilo za izvajanje lekarniške dejavnosti pa je obvladovana z reguliranim storitvenim sistemom. Občine za svoje občane organizirajo primarno zdravstveno dejavnost (del slednje je tudi lekarniška dejavnost) z ustanavljanjem javnih lekarniških zavodov ali podeljevanjem koncesij in so ustanoviteljice javnih lekarniških zavodov. Dejstvo je, da do danes iz občinskih proračunov za izvajanje lekarniške dejavnosti nikoli ni bilo potrebnih nobenih finančnih sredstev,« meni predsednik Sifarma, ki od ustanoviteljev pričakuje, da svoje napore vlagajo v aktivnosti za spremembo zakonodaje, ki bi javnim lekarniškim zavodom omogočila zakonito poslovanje in s tem trajnostno kvalitetno preskrbo občanov z zdravili. »Slovenija je zaenkrat pravna država, v kateri bi se morala neskladja z zakonodajo obravnavati na za to pristojnih institucijah, ne pa z javnim linčem, zavajanjem in šikaniranjem, kot se s strani Mestne občine Murska Sobota to počne že nekaj let. Menim, da gre za nesmiselno samooklicano lekarniško vojno oz. ofenzivo murskosoboške občine. Upamo si trditi, da trenutno vsi skupaj, zasebniki in Javni zavod Pomurske lekarne, v pomurskem prostoru opravljamo javno lekarniško službo na visokem nivoju, tako kot v vseh ostalih delih Slovenije, in želimo ter si na vso moč tudi prizadevamo, da tako tudi ostane,« je zaključil Domjan.

vsevidni (nepreverjen)

Mobingaš je tudi mel guč. Mali smrad hudičev.

Vipko
Truplo

Ma ta cirkus gre že predaleč? Seveda sam ne vem ozadja, niti teh pravnih "zapletov", kdo kaj odloča, kdo lahko koga zamenja ipd... Po napisanem sodeč in mnenjih tule pišočih... pa gre izgleda Jevšek že preko "trupel"?

Da se je tudi zakačil z Domjanom? Uh... tale bo pa še zanimiva!

To pa je tudi sedaj izplen volitev! Ogromna prednost pri volitvah za župana, Mestni svet več ali manj sestavljen tako, da mu nič ne moreš! Dalje...

afta he (nepreverjen)

Naj samo ustanovijo nove lekarne. Vendar naj jim nihče noter ne stopi in naj jih potem ima za oglede. Kje pa piše, da se preko javnih naročil dobi vedno najcenejše. Kvalitetna in varna zdravila stanejo in to jih plača ZZZS, mi pa preko zavarovanj.

slepci (nepreverjen)

pa ka Sobočanci ne sprevidijo, ka se pela v smeri Jankoviča pa Arsenoviča, vsepovsod SD, kadrovsko itak, zdaj še to apoteko eni ščejo z mariborsko zamenjati.
Kak sobočance ne moti, ka majo prišleka za župana, zdaj še direktor občinske uprave nemre več biti Sobočanec, lepo vas prosim.
Bo štoj napravo red v toj Soboti, ali de dele tej Jevšek "delo po svoje red". Vsi ostali župani proti, samo on najbole pameten, pa kompas je že davno zgubo.
Volivci pa; kak se fajn smeje, pa fajn popevle......naj bole red napravi v Zavode za kulturo, komunali, pa še kje!!!

Pritepenec (nepreverjen)

Zajec Zeko , Pomurskih lekarn med i mlijeko , ne daj se Zeko .

pozorni (nepreverjen)

Bole naureh kak so sobočance nega. Pa so si izvolile to staro kljuse, štero zdaj pa hara vkuper s svojen zvesten in poslušnen oprodo, štere tak ali tak ne vej za koj se ide. Če so samo meli na razpolago zbejrate med dvema, be naj za inat če že nej načik volili Petrijana. Ali nej oni pametne, zdaj pa tau ka ste se sküjale jejte.

starček1 (nepreverjen)

Čez celo zgodbo Pomurskih lekarn se vidi da gre soboškim Štajercem samo za denar. Nič drugega. Če bi želeli da se vzpostavi red bi nastavili svojega človeka v lekarne. Še najhuje je ko se soboški šerif in njegov oproda sklicujeta na zakonitost a zadeve v zavodu ki ga vodi Perhavčka pa ne uredita v skladu z zakonom ko so morali plačati za izgubljeno tožbo in je sodišče ji dokazalo kršitev zakonodaje. Najprej naj naredijo red v svoji štali. Ta primer je lep dokaz da gre v primeru Pomurskih lekarn samo za denar!!!

Lot (nepreverjen)

Perhavčka je za nagrado dobila še en TIC v Expani. Ka Sobota rejsan nuca dva TIC-a?

In reply to by starček1 (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Perhavčka jo ima (srečo), Zavec je pa nema!

In reply to by Lot (nepreverjen)

volimo vole (nepreverjen)

Či je te Zavec čeden, je skapejro, ka naslednje županske volitve lejko kar dobi, či de li kandidejro.
Pa de lejko pol-župan pa pol-lekarnar, pa vedril in oblačil de po soboti lejko!
To, to bi pa bil protikandidat s težo (nej pa of čista zmedeni Petrijan)!!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Dobro, te Đurov je odgovoren za aspirine pa antibaby pilule. Ne vem što je odgovoren za stanje soboških ulic in pločnikov. Mogoče Treza?

zavajanje Jevška (nepreverjen)

Jevšek in Đurov očitata Zajcu, da ne spoštuje Zakona o javnem naročanju! Zakaj sta pa potem Jevšek in Đurov brez javnega razpisa omogočila Pomgradu, da je na občinskem zemljišču kopal prod, čeprav Pomgrad na tem zemljišču nima koncesije. Jevšek je s tem direktno oškodoval občinski proračun, ker Pomgrad od načrpanega gramoza iz občinskega zemljišča ni plačal koncesnine, polovico katere bi moral priti v občinski proračun. Ali pa: zakaj je Jevšek brez razpisa dal občinski denar mariborski firmi Zgodba d.o.o., kjer je eden od lastnikov visok funkcionar stranke SD (Frangež). Ta MB firma je pisala govore županu, kar je ugotovil nadzorni odbor občine MS in zapisal, da gre za kršitev zakonodaje o javnem naročanju. Zakaj je Jevšek iz občinskega proračuna in spet brez javnega razpisa plačeval najemnino (svojemu kolegu) za skladiščenje jeklene konstrukcije za Expano - skladiščila se je kar 1,5 leta...Nekaj malega smo o tem lahko prebirali po forumih, a je vse potihnilo. In takih zgodb bi se lahko našlo kar precej. Zakaj torej Jevšek drugim očita kršitve, sam pa na veliko krši zakonodajo. A je njemu in njegovim SD svetnikom in podrepnikom vse dovoljeno? Veseli me, da je vedno več ljudi, ki jim je postalo jasno, kakšen je v resnici Jevšek. Za nasmehi se skriva zelo maščevalna osebnost. O mariborčanu Đurovu, sinu JLA oficirja pa ne kaže izgubljati besed. Jevšek še ni ugotovil, da mu Đurov dela veliko škodo. Nekateri mariborčana že kličejo prvi sveder soboške občine (karikatura v Vestniku). Čas bi bil, da punce na občinski upravi - svoje podrejene pusti na miru, da ne bodo razpadali zakoni.

zaskrbljen (nepreverjen)

Puno znalcev nišče pa nje povedo v čem je bistvo. Torej:
1. Prvi problem so okostnjaki prejšnjoga župana, kar seveda letij na vodenje posredne firme, pri nabavi materijala med PL ( pomurskimi lekarnami) in dobaviteljem. Torej zakoj bi (kak je ena od svetnic pravla) PL plačuvale še posrednike če lejko direkt kujpijo od dobavitelja??? Ne ven samo tak more iti v toj državi ka se te eni žepi punijo. Pa ne vrvlen ka bi tej ka so zdaj na oblasti kaj dosta menjali, verjetno bi gratali samo večji stroški pri delovanje PL (odliv pejnez).
2. Seveda so pejnezev pitanje in to verjetno od posrednikov ali neka takšnoga ker od PL pejnez občina nemre uporabljati če san tou dobro razmo kar izhaja iz zakona o lekarnah itd... Se pa da Pejneze na več načinov pospraviti v žep, kar se dogaja vseposejde v toj države.
3. Seveda je problem ka naši (vedno so naši da si na vladi) dobijo dobro plačane sedeže v PL in okoli njih.

Torej kelko san ge razmo so oboji krvavi pod kožo pa se borijo za NAŠE pejneze in privatne žepe.

. (nepreverjen)

Depeša je prišla od odzgoraj, nič nemrete napraviti zaj več.

. (nepreverjen)

Če je delo narobe naj ga kazni policija, sodstvo, ali so zakoni samo za nas, če parkiraš brez ure... če pa ni kriv pa ni, pa nam dajte mir. Še minister za zdravje je mogo iti, ker je pozno zadeve v tej državi. Zdravstvo propada, gospodarstvo tudi, slovenije ni, je to tisto za kaj so se borili in imamo prazNike za to? Ko bo pa še trebalo vrniti prekmurje Madžarom....

. (nepreverjen)

Zakaj lahko sobotainfo deluje neskladno z GDPR zakonom?

Jevof (nepreverjen)
...ddd (nepreverjen)

50 procentof prometa je mimo zzzs.

...ddd (nepreverjen)

50 procentof prometa je mimo zzzs.

...ddd (nepreverjen)

50 procentof prometa je mimo zzzs.

...ddd (nepreverjen)

50 procentof prometa je mimo zzzs.

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Saj je vse jasno. Zajc noče dati iz lekarn vsega dobička občini " policaja ". In to je problem. Nič drugega.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice