Stavka zdravnikov in zobozdravnikov, ki se je začela osmega novembra, še vedno poteka po vsej Sloveniji, vlada in zdravniški sindikat namreč še vedno nista našla skupnega jezika, ena od možnosti, o kateri se bo danes odločalo, je tudi zaostritev stavke.

Odpadlo 39 nenujnih operacij

Vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota pojasnjuje, da je od 8. novembra do vključno 18. novembra zaradi stavke odpadlo 39 nenujnih operacij. Težave so manjše, kot če bi vsi zdravniki stavkali. Zdravniki pa trenutno lahko oskrbijo vse starostnike, otroke, nosečnice in rakave bolnike. 

»Istočasno pa v dopoldanskih urah ugotavljamo, da je operativni program polno zaseden – nujne in rakave operacije,« dodaja vodstvo.

Ni podprla zahteve Fidesa

Vendar pa spomnimo, da vlada ni podprla zahteve zdravniškega sindikata, da bi zdravniki izstopili iz enotnega plačnega sistema v javnem sektorju. V sindikatu so včeraj poudarili, da je bil izstop alternativna možnost njihovim zahtevam, ki so še na pogajalski mizi, kot je predlog o dvigu zgornjega plačnega razreda.

Možnost zaostritve stavke

Ker vlada te odločitve ni sprejela, bo stavkovni odbor Fidesa danes sklenil, kako naprej. Na današnji seji se lahko odločijo, ali bodo stavko v ponedeljek zaostrili na opravljanje storitev, ki so zakonsko opredeljene za zdravnike v času stavke. To pomeni, da bodo obravnavali le nujne bolnike, nosečnice, otroke in starostnike ter izvajali operacije bolnikov z rakom. Ne bodo pa opravljali nenujnih pregledov ali posegov.

 »Kaj bi pomenila zaostritev stavke za bolnišnico je prehitro kar koli napovedati, a upamo, da do tega ne bo prišlo,« pojasnjuje vodstvo soboške bolnišnice.

V bolnišnici je trenutno zaposlenih 77 zdravnikov specialistov, a bi jih potrebovali še vsaj 34. Najslabše je stanje pri anesteziologih, katerih je 6, potrebovali pa bi jih vsaj več deset. V novem urgentnem centru je bilo sicer zaposlenih dodatnih 49 sodelavcev, a od tega noben zdravnik.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kršeč (nepreverjen)

samo eno zdravilo je za "javni" lopovski sistem, privatizacija in še ednok privatizacija. To zdaj delajo celo v ex jugi. Tak lejko naši kuštrini idejo zdaj se malo na balkana včit.. (koma smo spadnole) Sakša bolnica pa more direktno nabavo meti od proizvjalca ali preko ibaja, tak kak delamo drugi srmačeki. Iščem ge je vrastvo fal, nej pa najdrakše ka te lejko prej 20x posrednikov v žep provizijo denejo.

Če ge lejko aspirin kupin 5 krat falej v eni bedni internetni bouti v EU in ga legalno dobin po pošti domov, zakoj te mačo mucek, finančnik v bolnece to ne bi mogo napravete?

THERESA WILLIAMS (nepreverjen)

Pozdravljeni, sem Theresa Williams Potem ko so v odnosu z Anderson več let, se je razšla z mano, sem naredil vse, kar je možno, da ga pripelje nazaj, vendar je bilo vse zaman, sem ga želela nazaj toliko zaradi ljubezni imam za njega, ga prosil sem z vsem, sem se obljub, a je odklonil. Razložil sem moj problem, da moj prijatelj in je predlagal, da naj se raje obrnite na urok Caster, ki bi lahko pomagali me začara, da ga pripelje nazaj, vendar sem tip, ki ni nikoli verjel v urok, nisem imel druge izbire, kot da ga skušam poslali urok kolesa, in on mi je povedal, ni bilo nobenega problema, da bo vse v redu, preden tri dni, da bo moj bivši vrnil k meni pred tri dni, je odda urok in presenetljivo v drugi dan, to je približno 4 ure. Moj bivši me je poklical, sem bil tako presenečen, da je odgovoril na klic in vse, kar je rekel, je bilo, da je žal za vse, kar se je zgodilo, da se je želel vrniti k njemu, da me ljubi toliko. Bila sem tako srečna in šel k njemu, da je bilo, kako smo začeli živeti skupaj srečno znova. Od takrat sem na obljubo, da kdo vem, da imate težave odnos, bi bilo v pomoč, da te osebe, ki mu sklicuje na edini pravi in ​​močan urok kolesa, ki so mi pomagali pri moji težavi. e-pošta: [email protected] ga lahko po e-pošti, če boste potrebovali njegovo pomoč v vašem odnosu ali kateri koli drugi zadevi.

1) Ljubezen uroki
2) izgubljeni ljubezni Uroke
3) Ločitev Uroke
4) Marriage Uroke
5) vezavo črkovanja.
6) razpadu Uroke
7) Preženite preteklo Lover
8.) Želite, da je treba spodbujati v pisarni / Loterija urok
9) želijo zadovoljiti vaš ljubimec
Stopite v stik z veliko človeku, če imate kakršne koli težave za trajno rešitev
skozi [email protected]

In reply to by kršeč (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Tudi takšni loleki kot si ti živijo. Da zdravnik dela za 1300 evrov mesečno je sramota. takšno tele kot si ti pa tega nemre razmiti. Tiste ki bogatijo na račun nabave pa v zatvor in stvar rešena. če poznaš koga ga prijavi kriminalistom. Ti si lehko svoj drek privatiziraš tele zabito.

butalec (nepreverjen)

- da san ges zdravstveni minister: po včerajšnji tarči več enoga doktora ne bi niti pogledno, kamo li se z njin za kaj pogajo. V rit bi je nabrso, pa bi pravo: da vse tou v red vzemete (nabave), te prišparate za dvig plač, pa te se mi javite.
Nej bogovi v belem, banda v belem!
Priznam, ne vlečejo vsi te bajne provizije, znajo pa vsi - zakaj ne spregovorijo?
Ministrica pa - bog pomagaj, za v staro šaro!

Če kdo ni gledal včerajšnje Tarče, naj si jo nujno pogleda!!!!!

rđave (nepreverjen)

a sakše k...c dela popoldne privat...pa li nej zadosta ....gamad nepotešena

Gost (nepreverjen)

Samo za večje plače se jim gre.

Gost (nepreverjen)

lopovi.lopovi in še enkrat lopini.rastirati tao bando in napraviti tao deželo spet normalno? policaji,doktori ,vojska .šolniki in drugi sirotinja pa naj crkne pa ge je zdaj cerkev ka se ne oglasi pa civilna družba pa dosta je toga sran..

pahor (nepreverjen)

Koliko časa treba čakati, ka lahko greš v tujino na operacijo, pa ti povrnejo stroške?
Zdaj bo že tri mesce, pa so odpovedali operacijo.

Uran (nepreverjen)

... in rakave bolnike. Grdo napisano, totalno neprofesionalno. Sobotainfo stroke vam manjka na osnovni novinarski ravni. O temi pa ni dosti komentarja, vse male bogove poslati nekam in zaposliti pod novimi pogodbami poštene zdravnike, takšne, ki še verjamejo v poslanstvo zdravljenja. Ostali lahko gredo v tujino. Kar, saj tam bo norma, obveza do dela in nič več plačanega spanja med dežurstvom. Da o podkupninah in napakah sploh ne govorim. Glave padajo, samo v Sloveniji ne. Zaradi mene, če me bo Indijec zdravil... Samo naj mu ZZZS in Vzajemna pošteno plačata. Dol s srenjo nesramno in nekoristno!

pakazaj

Mislim ka bi prle mogle stavkate tehniki/negovalci keri bole fizično delajo kak te doktore, pa majo po 500-700 eur plače samo. ka nemo navajali ka vse spada v njihovo delo... Ja, doktori majo več odgovornosti, s tem ka podajo svoj nasvet in podpišejo več paperov, tehnik/med. sestra pa vse ostalo naredi... z 1300 eur je lejko vsake doktor zadovolen v toj Slovenije, če nej pa naj ide privat ale pa v tujino. Sicer pa vrvlen ka kirurge pa ostale (nej splošni doktori) majo večje plače..
moj nasvet... naj idejo eno redno fizično delo delat za minimalno plačo ka malo vidijo z druge perspektive njihovo delo...
moje mnenje pač. So redki doktori ka se resno zavzemejo za pacienta in dajo vse od sebe, ampak tiste se ponavadi nikdar ne pritožujejo...
Če se pa že stavka, naj celotna Slovenija stavka, ker je vseposedi kriza.. zakoj bi skoz policaji pa doktori mogli...

Ines (nepreverjen)

Katastrofa. Delavec pa lejko dela za bougih 500 evrov, pa bog ne daj ka bi kaj proti pravo, ka te lejko samo povej adijo in ide. Zdravniki si ne zaslužijo takšnih plač, sploh pa nej tisti, keri po knjigi dol gleda, pa drugo ne vej kak tablete pisati na recept. Plačo si zasluži kirurg, keri operira in se trudi in si zasluži. Pa naj delajo za osem ur, njihova stvar. Delavec tudi dela osem ur v tovarni, pa tou rejsan dela in se nadela, pa ne jamra telko.

Čika-pajo (nepreverjen)

Niso vsi oziroma zelo malo ljudi kateri delajo v javnem sektorju skorumpiranih. Večina
le teh pošteno in skromno živi. Vedno pa je bilo in bo dokler bo to omogočala država s svojo kadrovsko ter zakonodajalno politiko nekaj takih kateri bodo znali sistem izkoristiti. Kar se pa tiče zdravnikov pa je moje mnenje tako, so taki zdravniki kateri si zaslužijo pa je ne dobijo mnogo večjo plačo so pa tudi taki kateri si zaslužijo mnogo manjšo kot jo sedaj dobijo. Zlata sredina pa dobi kar prav toliko za kolikor naredi. Vse kar se dogaja okrog normativov je posledica dolgo
letnega kadrovanja oziroma kadrovske politike zdravniške zbornice ter Fidesa. Če povem po domače če nas je premalo lahko izsiljujemo. Ni res da vodstva bolnišnic nočejo zaposliti zdravnikov ampak je resnica ta da jih ne morejo ker jih ni-mislim na specialiste. Tudi pri vsaki nabavi so zraven oziroma bi morali biti tako da je moje mnenje da najprej moraš počistiti pred svojim pragom in šele potem pred drugim.

gost vv (nepreverjen)

V naši državi lahko štrajka samo javni sektor, vsi ostali moramo delati pa z minimalnimi plačami nemremo misliti na štrajk, nebi bilo bole logično ka bi štrajkalo gospodarstvo ki more služiti še za našo ogromni, nenasitni in skorumpirani javni sektor, ki je čisto brez sramu, saj ne rečem, da je vse prav, ampak malo potrpljenje je treba in razumevanja tudi za druge. Sicer pa kot mi delavci večkrat slišimo, da lahko gremo drugam, če nam kaj ni všeč isto velja tudi za njih, in svet je velik, pa naj dajo priložnost mladim zdravnikov, ne pa da jih onemogočajo in ne prepuščajo svojih mest, četudi so že za penzijo. To velja za celi javni sektor, malo reda, pa bi več mladih dobilo mesto.

Kje je borut? (nepreverjen)

Če ne bi bilo lopovščine, bi vse šlo. Tudi plače bi bile večje, urejen sistem, da bi prišel do zdravnika, ko ga rabiš, dobiš tisto kar plačuješ. Pri nas pa lopovi lopove podpirajo, nihče ni kriv, edino malega človeka bojo stisnili da prej crkne.

Vipko
Truplo

To... kar je bilo v Tarči... se je vedelo! V oddaji so tokrat res prvič zelo direktno pokazali vso perečnost problema, korupcije... enostavno z obiskom Skandinavije.

Dobro je eden povedal, mislim da tisti ortoped, da se lahko razni seznami naredijo v 14. dnevih? Ministrica po svoje... več ali manj samo takole: "pripravljamo, se dela, trudimo se...." Ona se tudi veliko zgovarja na prejšnje zdravstvene ministre in vlade, ima sicer prav, ampak če oni niso nič naredili, potem tudi njej ni treba?

Mislim, da je danes Koštrin povedal, da če ne bi bilo te korupcije in bi se ta denar porabil za plače, bi ga bilo dovolj? Dragi Koštrin... korupcija je med vašimi vrstami, res ne vsi, ampak več ali manj se med sabo poznate in vse veste, kaj se dogaja. Kdo koga potem zajebava?

Da so zdravniki dokaj preobremenjeni se tudi sam strinjam, ampak če je preobremenjen do skrajnosti... kako bo potem naenkrat neobremenjen, če dobi večje plačilo. Sem lahko prepričan, da bi vsled preobremenjenosti, čeprav bo dobil višje plačnilo ne bo dal tablet za znižanje pritiska namesto za prehlad? Več govorijo o tem, kako bi z višjimi plačami naenkrat vse zmogli, bolj se mi zdi, da se jim gre samo za denar. Na žalost!

joško (nepreverjen)

Če denar v zdravstvu odteka nekam, kot pravijo, zakaj pa ne bi imeli zdravniki in drugi delavci kaj od tega. Država očitno to podpira, ker so verjetno udeleženi pri delitvi viškov.

butalec (nepreverjen)

To mi naj nikak razloži: šofer šlepera, no, naj bo avtobusa (ka ma npr. 50 življenj v rokaj), ma nekše omejitve, kelko oz. kak dolgo lahko vozi.
Doktor, ka ma direktno od nekoga življenje v rokaj, pa lejko dela celi vikend, pa je nej preutrujen, nevaren.... kak ovi šofer na cesti.
Stirati je v turnuse, 8 ur naj dela, te pa domov spat... na naslednjih 8 ur dela pa pač pride, kda bo na vrsti. Aja,.......... za to jih pa je premalo. Kdo že striktno omejuje vpis na medicino, kdo striktno omejuje specializacije..... bogeci v belem že celo zgodovino ustvarjajo pomanjkanje njih samih, da so med 50 naj-plačami v SLO lahko oni in le oni.
Bela banda! Toga koštruna bi pa trbelo scat pelati!

Gost (nepreverjen)

Gda do se ukinile zasebne profitne zdravstvene zavarovalnice, pa gda de se udstanouvo urad za nabavo zdravstvene opreme, keri de deloval za vse bolnice skupaj, te de konec s ten. Čakalnih dob več nede pa pejnez tudi nede več falijlo. Čakalne dobe so samo in edino zaradi zdravstvenih zavarovalnic, kere določajo in plačujejo število v naprej predpisanih operacij in drugih posegov na mesec/leto. Ali ka če je nikomi nej interes tou napraviti. Niti en zdravstveni minister je do zdaj nej mej jajc stoupiti na prste korupciji in klientelizmu v zdravstvi, da o ukinitvi zasebnih zavarovalnic sploj ne gučin. Vsi nas samo farbajo kak delajo na ten, dejansko pa nihče nič ne napravi, če prav vsi poznajo težave in znajo zakoj je tou tak kak je.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice