Svet zavoda murskosoboške bolnišnice je včeraj z osmimi glasovi za in nobenim proti, podprl Bojana Korošca za nov štiriletni mandat na čelu Splošne bolnišnice Murska Sobota. Na Korošca pa se je te dni vsul plaz obtožb glede izplačila neizkoriščenega dopusta.

Neizkoriščen dopust izplačali 19 zaposlenim 

Poleg Korošca so za leto 2015 neizkoriščen dopust izplačali še 18 zaposlenim v bolnišnici. Izplačilo je bilo izvedeno v skladu z veljavno zakonodajo in obstoječo sodno prakso in tudi po nasvetu takratne vodje pravno kadrovske službe, pojasnjuje vodstvo murskosoboške bolnišnice.

Odziv bolnišnice na naša vprašanja.

A očitno v murskosoboški bolnišnici kažejo s prstom drug na drugega.

Takratna vodja pravno kadrovske službe Tatjana Petek, nam je namreč pojasnila, da trditev » tudi po nasvetu takratne vodje pravno kadrovske službe«, ne drži

Petkova pravi, da ta trditev ni resnična, saj, da ni nikomur svetovala izplačila neizkoriščenega dopusta.

Bolnišnica pod drobnogledom policije

V murskosoboški bolnišnici še pojasnjujejo, da je omenjena praksa splošno znana praksa delodajalcev v Sloveniji. Zaradi domnevno nezakonitega obračuna in izplačila dopusta pa se je murskosoboška bolnišnica znašla tudi pod drobnogledom policije

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zazankani (nepreverjen)

Pa ka ste se čist zazankali vi na ton portali? Vej pa enoteisto že cejli čas. Pomerte se malo.

A79 (nepreverjen)

Končni rezultat pa bo, da se je tresla gora, rodila pa miš.

zj (nepreverjen)

Pri takšnih scenah se kaže tudi nivo slo novinarstva. Je bil keri članek razdelani in podkrepljeni s kakšnimi dejstvi, podatki iz ozzadja, širšim pogledom? Niti eden. Vse samo nekšo prepisavanje od enga in drugoga vira...tko stigne. Kak v osnovni poli.

Ptuj (nepreverjen)

Cestitke direktorju in zaposlenim! Odlicna bolnica!

Zaposleni (nepreverjen)

Zal imamo v svojih vrstah zaposlenega ki ne izbira sredstev za dosego svpjega cilja. Ocitno se mu je pridruzila zdaj se kadrovnica. Od kod pa naj bi pricurljali dokumenti iz kadrovske? Res podlo dejanje! Skoda dobrega glasu ki ga uziva bolnišnica tudi izven regije.

Srakec (nepreverjen)

Ja samo ta zdaj znankar ne de več v sluzbi na kadrovskoj!

za zj (nepreverjen)

zj skenirana podpisana izjava direktora ni dejstvo? Ta zgoraj objavljeni dopis z odgovori na novinarska vprašanja ni dejstvo? To kaj pravi Tatjana Petek ni dejstvo?

Pa to ne more … (nepreverjen)

Zdaj bo domnevno kriva šefica pravne službe, da si je gospoda domnevno "protipravno odtujila" 13 in pol tisočakov. Ona to zanika. Seveda zanika, ker ona to ni predlagala. To so si omislili gospodje v belem, ki niso zadovoljni z manj kot deset tisočakov na mesec.
Kdo je odgovoren? Odgovoren je direktor! Vsaj to je treba jasno in glasno povedati. On je podpisal ta izplačila in in jo vedel, da je to protizakonito. Tudi če ni vedel (pravljice!) je še vedno odgovoren.
In upam. da bodo kriminalisti in tožilstvo in sodišča opravili svoje delo. Higienično bi bilo, da se postopek ne pelje iz Murske Sobote ampak napr. iz Maribora. Z mariborskimi kriminalisti, tožilci in sodniki.
In še smešno izgovarjanje na "splošno znano prakso"... pa potem naj gospodje nehajo upoštevati pravni red Republike Slovenije in naj začnejo uporabljati albanski Zakonik Leke Dukađinija iz srednjega veka. Tisti temelji na običajnem pravu.

(nepreverjen)

za vsem tem stoji žekš....

Gost (nepreverjen)

Pa ka ma vezo Žekš, če delajo svinjarijo vsaki bi moral prijaviti tej svinjarije pa bi ednok bil konec pa kak je tej duhovnik če dela tej svinjarije pa se pitamo što še komi vervle če so tej ka razlagajo boga najujši pri prisvajanju pejnez , vupan ka jim pride naplačilo ka tao fkradnjeno zgibijo?

Gost (nepreverjen)

Ges tudi mislin, ka je Žekš delal izplačila Korošci, ka bi ga očrno

Lujz (nepreverjen)

Pa tej Žekš je ovači kaj vrejden tan?

Alojzij krep (nepreverjen)

Tatjana Petek je zlorabila dokumente, ki so zaupne narave. Kaj ce še kakšne da v javnost? Kaj ce pridejo v javnost np.izvidi bolnika? Ta oseba več nima kaj delati v bolnici, še posebej če je napačno svetovala. Ce je bilo kazensko pa bodo odločali organi pregona. Namen je bil napad na Grabarja in direktorja, svetovala je ona, odgovoren pa direktor. A tezko direktorju ce nima ob sebi ljudi, ki bi jim zaupal.

Milank (nepreverjen)

Lujz, Žeks je vrejden nikaj! Kaksi direktor!! Ojoj...

krep Alojzij (nepreverjen)

Ka se je tebi malo sfrtajčkalo? Tatjana Petek je zlorabila? Tatjana Petek je edino kriva, ka je ne takoj prijavila zlorabe izplačil! Lujz, boj prepričani, ka je ona znala ka se dogaja, pa ka je to protizakonito.
Te strašni direktor pa si je v tej desetletjaj valjda tudi najšo kakšo minuto, ka je preštudejro osnovne dokumente, ali ka koju kur.c tan dela? Pazi, ka njegvi doktorje ne delajo somarije? Pa za tou ma Grabara.
Lujz, nači mo ti povedo: Tvoj ljubljenček nema kaj iskati na položaju, ki ga zaseda, nej ta Tatjana Krep, štokoli je že tou siroče, ki jo zdaj namakajo. Pa vupan, ka de te "nevedneže", ka se osnovne zakonodaje tiče, država stisnola... pa valjda si nedo vupali, ka bi pa vse skupaj "zastaralo"?

krep Alojzij (nepreverjen)

:) *Krep si tij, ova, ka s prston na njo bolnišnična vrhuška kaže pa je Petek.

Gost (nepreverjen)

Direktor de dale popravlo glavno sestro,Grabar pa ostale sestre kak do zdaj...dopust de pa tude letos ostal za izplacilo gele ka de tak pojge ...

Gost pacientka (nepreverjen)

Zdaj de pa spet stavka doktorov, pa to ostra je pravo Kostrin, pa smo pa tan. Mi samo napadamo, da je pa bil strajk so v bolnici bse napravili.Zdaj samo napadamo, dobroga pa nika.

Pacienti (nepreverjen)

Mi ka lezimo v bolnici bi morali dati svoj glas ka je dobro in poskrbljeno ceravno nas je bolnikov dosta, osebja malo, pa so prijazni in se spostujejo med seboj
Ne govorijo tak grdo kak eni na forumi, ki ze zalijo.

Gost (nepreverjen)

Samo v opombo. Tudi to, če je vodstvo bolnišnice (Korošec in Grabar) res po krivem obdolžilo gospo Tatjano Petek, je v nasprotju z zakonom. Pa saj nismo v vrtcu, da bi mali Janezek, ko ga zalotijo, da ukrade jabolko, s prstom pokaza na Petra, češ, on mi je povedal naj ukradem, njega kregajte.

Naj vas opomnim, da je direktor bolnišnice odgovorna oseba in je on tisti, ki bi moral nositi odgovornost. Nekdo mu je pač stopil na rep, javnosti pokazal eno izmed njegovih nečednosti, pri kateri kaže, da se je protipravno okoristil, on pa zdaj odgovornost za to poriva na eno ubogo zaposleno. Je mar ona podpisana pod dokument? Je ona dobila denar na račun?

Pa še vam, dragi bolniki. Da, za vas, ki ležite v bolnici, je dobro poskrbljeno. A ne pozabite, da za vas skrbi medicinsko osebje, ne direktor. In to kljub temu, da je medicinsko osebje preobremenjeno, s plačami nižjimi od dnevnic in potnih stroškov, ki si jih izplačujejo nekateri vodilni in dejansko brez dopustov. Medicinski delavci so res heroji te zgodbe, ne tisti z belimi ovratniki.

DMS in ZT (nepreverjen)

Direktor in strokovni imata manjšo plačo kak vsi doktori in sestre ki dezurajo. Tudi nadure se vsake tri mesece izplačajo vsem, samo vodstvu ne.(ker je po zakonu tako) Kadrovska sluzba je svetovala, da se dopust, ki je ostal lahko izplača, po zakonu. Tudi je bilo leto 2015 pozitivno, zelo dober rezultat. Torej zakaj bi brisali dopust 17 delavcem? Če jih drugace ne moreš nagraditi, veljal je ZUJF. Pa ce vsem, zakaj pa ne direktorjema, ce je pravno kadrovska služba tolmačila, da je tako prav.
Ne na pamet pisati gost. Vprašajte enega pravnika. Ni pošteno blatiti z neresnicami. Dnevnice in potne stroške dobijo v bolnici vsi ki so na izobraževanju, pa so zelo nizke, samo malica, tak je predpis. Torej pravnike vprašati, ne kar žaliti.
Mi smo veseli, da imamo taksno vodstvo, slisimo kak je v drugih bolnicah, slabse zaposlenim in bolnikom.Pa to pisanje ni zdaj napad na nikogar.Mogoče samo po domače o tem, kar se je dogajalo in smo vsi razočarani nad blatenjem domače bolnice. Poklicite v Celje, Novo mesto, pa vprašajte kakšno je njihovo mnenje o soboški bolnišnici? Preseneceni boste, kar je zalostno, da jo cenijo bolj kot domači ljudje. Pa ni treba zdaj spet napadov. To pisanje je samo v razmislek, da ni vse tako enostansko.In bolnico vseeno vodi vodstvo, od njih je veliko odvisno. Res pa je da nikoli ne bodo vsi z vsemi zadovoljni. Bolnikom oa hvala za pohvale. Zares, veliko jih dobimo.

čarni vrag (nepreverjen)

V murskosoboški bolnišnici še pojasnjujejo, da je omenjena praksa splošno znana praksa delodajalcev v Sloveniji.

Dopust je pravica vsakega zaposlenega delavca. So se naši delodajalci vrnili v 18. stoletje? Takšna praksa je nezakonita. V bolnici je nekaj čez tisoč zaposlenih. Če je lahko 980 zaposlenih koristilo dopust, bi ga lahko tudi teh 19. Delo je treba pač primerno organizirati in to je naloga vodstva. Kaj pa če direktor zboli, nekdo ga mora nadomestiti.

Gost (nepreverjen)

Zakon je bil napisani zato da je zaščitil delavca. Povrašati pa se je potrebno naslednje ali bo M. kot popredsednik sindikata SPUKC sedaj zaradi morebitnega vračanja denarja branil zaposlene ki so seveda člani SPUKCA ali bo pa podprl vračanje.Seveda zaposleni kateri so dobili izplačani dopust niso nič krivi, verjetno
pa ga bodo morali vrniti tako kot ostali. No enako je bilo ko so zakuhali Virantovo reformo kjer so se dogajale enake stvari kot se bodo sedaj. IN KAJ BO POTEM.
TOŽBE SLABA VOLJA PRIZADETI ZAPOSLENI ter na koncu žrtve bolniki.

MT (nepreverjen)

Virantovo reformo oz.napačno prevedbo je v bolnici (namenoma ali ne) zakuhal Žekš( direktor je bi Borc). Zakaj pa to nic ne pise? Se zdaj so morali eni vracati za tiste napake!!! Naljepse je ljudi preko sindikata nahujskati proti vodstvu, kaj pa potem, ce hoces biti direktor? Nisem se slisal, da bi bil predsednik sindikata tudi istocasno direktor!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice