Gradnja prve faze Magnine naložbe v Hočah je gre h koncu in že v začetku prihodnjega leta bo stekla proizvodnja. Kljub temu, da je za delo v Magni veliko zanimanja, kadrovske službe še vedno iščejo primerne delavce.

Tako so predstavniki kadrovske službe Magne priložnost za delo ponujali na tudi na nedavnem kadrovskem sejmu v Mariboru. »Želimo se predstaviti mladim in predstaviti, kaj delamo, zakaj smo v Sloveniji in katere poklice potrebujemo,« je pojasnila Simona Filipič iz kadrovske službe Magne.

Kljub temu, da Magna velja za zelo zaželenega delodajalca, še vedno iščejo dodatne primerne delavce. Avtomobilski gigant tako za tovarno v Hočah še vidno ni našel dovolj delovne sile.

»Trenutno smo v pomanjkanju kadrov, predvsem kar se tiče strokovnih poklicev, kot so ličarji, pleskarji, lesarski tehniki, električarji in mehaniki,« je o tem, katere poklice najbolj potrebujejo, povedala Filipičeva.

To so najbolj iskani poklici za Magno v Hočah

Meseca oktobra je bilo v slovenski Magni zaposlenih že nekaj več kot 130 ljudi. Od tega jih je slabih 70 že delalo v Hočah, ostali pa so bili še na usposabljanju v Gradcu, so pred časom potrdili pri Magni. A za zagon proizvodnje, ki ga načrtujejo v prvem četrtletju prihodnjega leta, je potrebna dodatna delovna sila.

Pa se išče delovna sila tudi za delo v Gradcu? »Izključeno iščemo kadre za proizvodnjo v Hočah. Upamo, da bomo čim prej lahko pričeli s proizvodnjo, potrebe pa so kar velike,« je priznala uslužbenka kadrovske službe Magne in pojasnila, katere poklice najbolj iščejo.

»Najbolj iščemo strokovne delavce v proizvodnji, ličarje, pleskarje, karoseriste in lesarske tehnike. To so trenutno najbolj iskani poklici za delo v Magni, pa tudi največji manjko je na tem področju,« je poudarila Filipičeva.

Ponujali naj bi avstrijske plače

»Zelo dober delodajalec smo oziroma se trudimo se, pa tudi v drugem letu bomo to dokazali,« je napovedala zaposlena na kadrovski službi pri Magni. Tako Magnina stojnica na kariernem sejmu privabila veliko zanimanja. 

Pri Magni so sicer o plačah skrivnostni, a pri Štajerski gospodarski zbornici imajo spodbudne podatke.

»Pri plačah je vedno težko govoriti o nekih povprečjih, zaenkrat podatki kažejo, da bo plača zaposlenih v Hočah popolnoma primerljiva s plačo v sosednjem Gradcu, kjer že leta deluje tovarna Magna Steyr, kar je seveda spodbudno,« so na Štajerski gospodarski zbornici povedali za naš medij.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janez Komunist (nepreverjen)

Ja ja,ko pa bo prejel tak delavec prvo plačo pa bo realnost čisto druga,tam nekje 800 € mogoče kak več.

bonsajeva baba (nepreverjen)

Če ne dobim plače 2000,evrov se naj kar jebejo in sami delajo,,, Za mali gnar jaz ne delam ,,nisem jaz suženj,, jaz sem poštena delavka in poštena gospa

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

58468 (nepreverjen)

In ge se prijavis

Gol (nepreverjen)

Bo avstrijska plača samo kaj če bo od tega država skoristila delavca tako kot nas migrante kaj tinaši politiki gledajo samo za svoj krožnik ja pa se to oni imajo v parlamentu malico za 2.50 do3.50e mi delavcipa hahahahavečko5e

erherg (nepreverjen)

ges vrvlen ka de avstrijska plača edijno ka nejso pravli je ka de slovenski bruto isti kak avstrijski neto. Številke do iste ja.

Mama mia (nepreverjen)

Delavci so,ampak ne za 800 ali 1000 evrev neto pozabite ti časi so adijo delajte si sami za te drobijž.

Slovničar (nepreverjen)

Kaj so pa prišli v Slovenijo. Tle noben ne bo delal tudi za avstrijske plače!

pop (nepreverjen)

Za njih je nej vsak brezposelni dober delavec in če so jim davali pred postavitb+vijo tovarne zagotovila ka so takšni kadri na zavodu ki jim ustrezajo je bila velka laž ki gre sedaj ko teh kadrov ni za velko zmoto .

lekadol (nepreverjen)

Magna je prišla v Slovenijo po dobiček,ki bo večji za polovovico kot v Avstriji.Slovenski delavec pa minimalec in to je to. amen !

sijo1972 (nepreverjen)

Plača bo primerljiva na tak način, da bodo izračunali kakšna je plača v Magni v Avstriji procentualno glede na povprečno plačo v Avstriji in bodo dobili, da delavec dosega 80% povprečne plače v Avstriji, nato pa bodo vzeli povprečno plačo v Sloveniji in delavcu plačali 80% povprečne plače v Sloveniji in bo v Sloveniji plača 850,00 eurov. Ampak pustimo se presenetiti, ker me je Cartago tudi presenetil z višino izplačila božičnice.

Yeap (nepreverjen)

Daj malo argumentiraj tole z božičnico ???Če firma ne more izplačat vsaj 700 eu božičnice pol to ni to.Malo poglej koliko nadur imajo v Odrancih,pol leta se dela 9 ur.....

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

njiva

Zna se dobro zakoj so prišli v Slovenijo odpret tovarno.Pri nas nega takšnih strogih pravil glede onesnaženosti okolja,smrada in drugih nevarnih in škodljivih snovi za zdravje,kot v Avstriji,poleg tega pa bodo še masno služili,saj večje plače kot 1000€ ne bo.Tisti ,ki pa bodo šli delat v lakirnico pa so za 5 let že lahko betežni na dihalih.

loll (nepreverjen)

Ponujali NAJ BI... to je baba rekla baba kazala. Koiko je to avstrijska placa, lahko v stevilki objavite? plus potni stroski, pa ti do imeli vecjo placo kot oni v avstriji. In potem se zbudijo s ....

oj-oj (nepreverjen)

sam sistem v sloveniji je napravleni tak ka se za delavcam nemre dati večja plača zato pravin ges ka je to laž

Iloveheineken (nepreverjen)

Presneti jamrači. Slovenclji bi si ga radi šilili na kavču 8 ur na dan in za to dobivali 2k EUR. Odprite si firme pa da vas vidimo, kak vam bo šlo.

loool (nepreverjen)

Zakaj bi delali in odpirali firme v Sloveniji, ce za isti 8 ur v malo cez mejo v Avstriji dobijo dvojno placilo. Obstaja izjema. Razen ce nisi prejemnik velikih Zidanovi kmetijskih subvencij.

In reply to by Iloveheineken (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Najbolj iščemo strokovne delavce v proizvodnji, ličarje, pleskarje, karoseriste in lesarske tehnike.

Vse še nekak razmim, a ne vem zakoj bi rabili lesarske tehnike. Pa lekar ne mislijo delati lesenih autojov.

smo SLOVENCI (nepreverjen)

NE avstrijske plače - smo v Sloveniji!

eva marela (nepreverjen)

Če ne dobim plače 2000,evrov se naj kar jebejo in sami delajo,,, Za mali gnar jaz ne delam ,,nisem jaz suženj,, jaz sem poštena delavka in poštena gosp

Stoner (nepreverjen)

Te pa sedi doma in se škrabaj...pa ka bi še ti mejla, ka bi sedejla pa ka ti 2000 što da....zamorka smotana...

In reply to by eva marela (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

Če ne dobim dva jurja neto plače plus stroške in dodatno pokojninsko zavarovane vsak mesec 200 evrov se naj kar jebejo,,sem rajši na zavodi, kot da jim špilam črnca

Stoner (nepreverjen)

Te pa sedi doma in se škrabaj...pa ka bi še ti mejla, ka bi sedejla pa ka ti 2000 što da....zamorka smotana...

In reply to by delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

Opazo (nepreverjen)

Kakšni bedaki ste eni tu gor?? Što vas pa sili delati? Bojte doma pa gledajte v luft! Pogoje te si postavljali za kelko te šli delat ja pa ja še vi nebi? Delam v Magni sicer v At ali vrvlite mi nikdar mi nej nigi prej tak fajn bilo! Svoje napravin pa iden miren domov, mesec okoli pride pa je 1700 na računi pa živim kak lord. Nagrada od delitve dobička firme vsako leto decembra cca 400 evrov. 13. in 14. plača... Ka bi še več človek rad? Aja doma na kavču sedo...

zvodnik milan (nepreverjen)

DELO OSVOBAJA

In reply to by Opazo (nepreverjen)

Opazo (nepreverjen)

Lenuhi navalte z minusi to mi delaj!!!!!!

zvodnik milan (nepreverjen)

avstrijske firme potrebujejo črnce,, pomeni za malo penez veliko delat in nič nazaj govoriti,,,Če misliš nazaj govoriti si leiko takoj u riti in že imaš lauf pas nazaj za yugosavijo,,
Zato pametni in pošteni državljani delamo pri Slovenskih firmah in državni upravi v Sloveniji

goričke (nepreverjen)

Tao je Slovenska politika krijva ka neščete ite delat zatao ka manjakan potporo davle.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Opazo- finančna bruto plača bi skoraj lahko štimala , kapa stroški , ki jih maš s prevozom i td, pa ka si 4 ure vsak dan na cesti , greš delat v temi in prideš domov v temi, ka te otroci skoraj ne vidijo če jih maš, ka ne govorimo o partnekah oz. ženah , ki jih imate zaposleni v avstriji in jih v dosti primerih morajo dodatno servisirati naši moški , ker vi zaradi celodnevne odsotnosti nimate časa. Finančna plat dela v Avstriji je plus , ampak so tudi negativne plati , ki sem jih le nakaj naštrel ne vseh.

magnadelavec (nepreverjen)

ite pa probajte.. tude ge san delavec v magni ampak grazu in ppvem da je super delati v tak mesanem kolektivu.. pa tuj saki mesec 1700€ na racunu je bajno... taka... zna pa se ka sto slabo dela pa pretirava z bolniskimi prinas v sloveniji tudi letij.. tam je isto. taka eni keri ne vejte prosim nej pisati na pamet... fausija slovenska ce sosid ma
bokso placo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice