V murskosoboški knjižnici je potekala predstavitev knjige Milan Kučan, prvi predsednik.

V nabito polni avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota je nocoj potekala predstavitev knjige Milan Kučan, prvi predsednik. Ob tej priložnosti je potekal javni pogovor, ki ga je s portretirancem Milanom Kučanom in avtorjem knjige, zgodovinarjem Božom Repetom vodil Marjan Šiftar, podpredsednik uprave ustanove Dr. Šiftarjeva fundacija.

S spleta

Komentarji (59)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ludek (nepreverjen)

Lüdstvo je sigdar voljno nastaviti hrbet za Milana! (slika 2)

prerokk (nepreverjen)

...in poslušali ste repetov evangelij po mile kučene. Hvaljen bodi milan kučan. Amen

Gost (nepreverjen)

Mali boug :)

lajček (nepreverjen)

no pa so pa prišle na svoj račun tej kere so državo doj zapravele, kučan pa ta njegova kompanije tej so vsega krive ka se gnes den dogaja, une so začale fabrike doj vnečavate,
vej če be kramberger tisto leto volitve doubo be tau gnes den naček stalau, samo pač poštenoga človeka trbe doj strelete SAJ MI ZNANO ŠTO JE MEL TU PRSTE POULEK

gost zoja (nepreverjen)

lajček ti si tak pameten kak eden ka ga poznam ki bi dal vse ka bi bil takšen kak je tej mali KUČAN in ga krivi za vse ka njemi ne uspe ,SIROMAKI BETEŽNI ,,,G.KUČAN PA SI JE ZASLUŽO KA GA NAROD SPOŠTUJE KER JE DOSTI NAPRAVO ZA SLOVENCE.

0000

gost zoja ..... prišel je v Soboto šef Murgeljskoga podzemlja

In reply to by gost zoja (nepreverjen)

0000

gost zoja ..... prišel je v Soboto šef Murgeljskoga podzemlja

In reply to by gost zoja (nepreverjen)

0000

gost zoja ..... prišel je v Soboto šef Murgeljskoga podzemlja

In reply to by gost zoja (nepreverjen)

gvest (nepreverjen)

Rejsan posebej za Prekmurce..

sarkazem (nepreverjen)

zoja a res? hahah vic dneva :D gvest (thumbs up) :D

Q (nepreverjen)

Marš gnoj pokvarjeni. Kak te je nej sram po prekmurju hoditi.Kaj v knjigi piše? Kaj si naredil v dobro prekmurcev?

plitvi potok (nepreverjen)

Ka se pa čejšete? Za 20 lejt nišče več nede znal što je bil Kučan. Pa zgleda ka samo starce to zanima, nobenega mladega obraza nega videti.
p.s. Ka je pa slabega naredil za Prekmuce če je že tome tak?

0000

plitvi potok ....... ka je pa te dobroga napravo za Prekmurce ?

In reply to by plitvi potok (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Banda rdeča. Še Jevšek se je dal v rdečo kravato, da ja pokaže vdanost režimu palčka, ki ga je pomagal ustoličiti.

Zaradi teh ljudi smo izgubili vsaj 50 let razvoja. Oni pa se slikajo in "prodajajo" Repetovo knjigo pravljic. Narod pa lačen in brez dela. Pa toliko so vedeli pvoedati kako se borijo za delavske pravice. Salonski kaviar levičarji. Bljak...

Slovenecccc (nepreverjen)

Za PREKMURJE je nej naredo nic ali OVCE letijo gledat to spako malo :) jao jao

Gost (nepreverjen)

Nega lepšega da se tej janšisti oglasijo kak so drugi krivi če je njihov vodja aodo orožje in ostale fabrike ,vij čedni povejte gda je Kučan bil v izvršnoj oblasti -nikoli in nigdar tak ka samo naprej senjajte VAN GOSPOD KUČAN pa poklon do poda in želja ,da nam živi in zdravi ostanete duga duga lejta.

0000

Gost ....... Mali je tüdi bil polek pri orožji na letališči v Maribori si pozabo ?Mij eni nismo

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

za "takšno" SLO in razmere smo si sami -mi Slovenci krivi-znamo samo šinfati vsepovrek, pa kriviti, sami pa ne vuplemo konkretno_ z akcijo mrdnoti niti 5%- tak te njefkali še nadaljnih 10,20 lejt- VSI SMO OVCE

Vipko
buldog

Kda se pojavi Milan, me črni spomnijo na vampire, ko zagledajo križ in glogov kol...hahaha... in bolečina ter togota začnejo prevevati njihova krhka telesa..... Milan Nightmare.

Vipko
Truplo

... pozabil pa si napisati, da vas komunajzarje muči redna paranoja, čim že v poltemi zagledate kakšnega plešca... misleč, da je Janša vsepovsod, he, he...! Sicer pa... na fotografijah se vidi, da so prišli na predstavitev knjige več ali manj samo stari... taki, kateri so imeli ogromno korist od prejšnjega sistema. Mlade to ne zanima... ali pa ne podpirajo?

Kučan je za Pomurce naredil samo eno dobro stvar. Enkrat je nekje pač rekel, da je treba iti v Ljubljano in potrkati na določena vrata, ne pa samo čakati, da nekdo pride k nam. Po drugi strani je s tem svojo odgovornost, lenost, nedelavnost, nepripadnost domači pokrajini lepo prevesil na nas in nas pustil. V tem kontekstu je samo enkrat, kolikor jaz vem, povedal nekaj nam v korist in to po končani gradnji tistih mostičkov od Radencev do reke Mure, ko je rekel nekako takole: "Povezavo sedaj "imamo", potrebno pa je, da država izpolni svoj dolg do Prekmurja". Ne vem več, katerega leta je to bilo, mislim pa, da kar precej let zatem, ko je že postal predsenik, bil pa je še. S to izjavo se mi je zameril do konca... kaj pa je do takrat delal?

In reply to by buldog

lauraas (nepreverjen)

Dosti dobrega je naredil, ampak za južnjake, levicar prestrašeni. Miloševiča pa ni upal v oči pogledati na sodišču, pa še glasek mu je trepetal.

Gost (nepreverjen)

Ko gledam fotografije iz predstavitve se spomnim na vse starčke, ki so se udeleževali tistih protestov pred sodiščem za Janšo. Očitno mladih ne zanimata niti Kučan niti Janša. Za Prekmurje še nihče od politikov v zgodovini ni naredil nič dobrega in tega tudi v prihodnosti ne bo. Začnite se že enkrat zavedati, da če se sami ne bomo spremenili nas tudi drugi ne bodo. Lenoba, primitivizem, čakanje na pomoč od drugod in konstantno iskanje krivcev v drugih za naše probleme je že tako zakoreninjeno v Prekmurcih, da nam nobeden politik pri tem ne more pomagati.

Je pa zanimivo nekaj, nikoli nisem nikjer zasledil, da bi proti Kučanu tekel kakšen kazenski postopek, niti nisem zasledil, da bi bil kdaj koli vpleten v kakšno drugo ali politično ali gospodarsko afero. Tudi ne vem kaj je on tako slabega naredil za Prekmurje, da ga vsi sovražite. Nikoli ni bil v izvršilni oblasti, kot je že eden prej omenil ampak je bil samo predsednik države. In vsi vemo kakšna je pri nas funkcija predsednika in kakšna pooblastila ima.

0000

Gost ... Če si pozabo je bil vpleten v afero z orožjon iz Rusije na Mariborskem letališči .To ka so ga pa nej obsojali in pakivali pred sodišče je pa pa drüjga zgodba.

In reply to by Gost (nepreverjen)

spomin (nepreverjen)

Veliko Vas, kateri obsojate na foromu Kučana Vas nikoli ni vstopilo v prostore parlamenta ali vlade, da bi se lahko seznanili, kako sistem deluje. Človek z veliko črko G./gospod/ je sigurno naš Milan, kateri še vedno lahko pove in bi komentiral z pozitivno energijo dela vseh Slovencev v času in prostoru ko smo postali kao samostojni. Veliko nas je takrat verjelo v lepšo bodočnost, danes pa smo razočarani in veliko ludi si pripenja medalje, ker je nas vedno več revežev. Razumeti dogodke je umetnost in vse je v glavi človeka, ne pa tustih, kateri pišejo kritike na račun človeka, kateri si ne pripenja medalj za zasluge, pa je verjetno v okoliščinah naredil največ, kar lahko naredi posameznik. Škoda , da je premalo takšnih oseb, kot je Milan KUČANJ danes v tem prostoru sveta.

aro (nepreverjen)

Tolko udbašof že dugo nej bilo nakupi

plitvi potok

ge tou?

In reply to by aro (nepreverjen)

safaladi (nepreverjen)

SDSovci doživljate orgazem, ko lahko mlatite prosto po Kučanu :)

Bravo Milan, človek z velikim Čjem!

0000

Ta "marulek" je uničo in razkopal Jugoslavijo z svojimi pomagači in v Sloveniji napravo bedo in sirotinjo .Tüdi mala Švica so nej postali ( eni so bogati kak Švicari )in nikoli ne bomo dokler de svejt stal .

plitvi potok

Kelko si tij star? Zasluge za osamosvojitev si lastijo "pomladne stranke" pa vsi mij keri smo šli na referendum za odcepitev. Posledično si te tudi mij lastijmo uničenje Jugoslavije. "Marulek" san bi se lejko naraji sliko nej pa Jugoslavijo uničo. V Sloveniji pa je bil predsednik nej premier. Marulek je nobenega zakona nej sprejel. Plus toga pa v Sloveniji nega bede pa sirotinje!!! Pogledni si malo nakupovalna središča pa de ti vse jasno.

In reply to by 0000

0000

plitvi potok ........ zdaj je v Sloveniji več brezposelnij in rejvežov in dosta žmetnej se prežive z plačo kak se je v Jugoslaviji .To mamo od razpada Jugoslavije bedo in brezposelnost ter zaprejte in oropane tovarne

In reply to by plitvi potok

Gost (nepreverjen)

0000, če se prav spomnim je okrog tega orožja v Mariboru ena druga zgodba, ki so jo razkrili Bosanci po tem, ko niso dobili tega orožja katerega so že plačali in so jo s pridom izkoristili naši "plajerji" za notranje medsebojno obračunavanje. In orožje je bilo iz Kitajske in ne iz Rusije. :)

Jugoslavijo so "razkopali" desničarji in nacionalisti in ne Kučan. Slovenski desničarji že 20 let obtožujete Kučana, da je bil proti osamosvojitvi, ti mu pa sedaj očitaš, da je "razkopal" Jugoslavijo. V Sloveniji je bedo in sirotinjo naredil samo in edino kapitalizem. Vsi naši politiki skupaj so krivi pri vsem tem edino to, da so dovolili neoliberalizmu, da je prevzel našo državo. Vse ostalo je samo navadno "prepucavanje" med zagovorniki raznih političnih strank in politikov. Korporacije nas vodijo, ne pa politiki.

0000

Gost ..... v glavnom so potrdili prevoz dva Ruska pilota pa tij govori ka ščeš in Kučan je znal za to

In reply to by Gost (nepreverjen)

plitvi potok (nepreverjen)

000000 -ne vem, niti to ne trdim!!!! Samo san se navezo na zgornjega keri je pravo ka nej nikaj dobroga napravo, ge san pa pač pijto ka je pa te slaboga napravo. Ker če je nej naproavo nič dobrega pa nič slabega je to za mene OK

resnicaboli (nepreverjen)

Zgornji komentarji so odraz našega stanja, naše morale. Naj poudarim, da nisem simpatizer nobene politične opcije. Na življenje in dogajanje gledam z svojimi očmi in jih skušam oceniti brez vpliva raznih ideologij. Menim, da je g. Kučan storil mnogo koristnega za Slovenijo. Ko se je bilo potrebno odločevati je zmeraj znal storiti tudi kakšen korak nazaj, da je stopli lahko tri korake naprej. Po njegovi zaslugi je bilo zelo malo žrtev ob osamosvojitvi. Če bi ubrali pot na "horuk" brez razmisleka o posledicah, bi danes bili kje drugje, kot smo. Obsojam pa mnoge stvari, ki so jih storili ta "levi" ob in po drugi svetovni vojni. Seveda zopet ne vse povprek. Rad bi povedal vsem tistim, ki s takim veseljem rušijo spomenike, naj se zavedajo, da bodo tudi njihovi spomeniki porušeni.(če jim bo jih kdo postavil) To nas uči zgodovina.

divjejabolko

Nikjer ne vidim Janše. Ej, a je Truplo bil na predstavitvi?

Vipko
Truplo

Sem bil že pred vrati, pa nisem več zaradi ogromnega zanimanja dobil vstopnice, he, he... Provociraš, a? Da te še malo razsvetlim... tudi na predstavitvi Janševe knjige nisem bil (pa je bil on osebno avtor in ni bila politična), pa ne pred sodiščem v Soboti ali Ljubljani. Tako... da si najdi drugo žrtev!

In reply to by divjejabolko

divjejabolko

Hvala za odgovor. Samo sem vprašal oz. me je zanimalo, če si kaj hodil v bližini ;)

In reply to by Truplo

Vipko
buldog

Hahahahaa... Truplo, ta je zmagovalna.... Janšovi literaturni biseri niso bili politični.... pa kaj so to mogoče Dolenjske Male kuharice????

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Tako rad se hvališ s svojo izobrazbo, pametjo, razgledanostjo. Tu si brcnil mimo... popolnoma. Janša je poleg Okopov in morda še česa, kar je po svoje tudi politična knjiga, napisal še nekaj drugega... sicer pa... tebi to razlagati!

In reply to by buldog

Vipko
buldog

Truplo.... dvakrat si grdo "brcnil mimo". Jaz se ne delam nič pametnega... napiševa oba stvari kakor jih vidiva. In drugič: politik (kar Janša, nedvomno je) lahko napiše le politične knjige.... tudi Kučanova je taka. Jaz teh političnih "cvetk" ne bom bral; ne Kučanovih, ne Janševih, ne od kogar koli drugega.

In reply to by Truplo

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Tu po slikaj se vijdi le mali del ljudi ,ki so živeli dobro na račun prejšnjega sistema,pod pogojem , da sO se predali v službo "MATERI PARTIJI".
Kelko san čul Repe že tretjič Küčani ven popravla njegvo biografijo ka bi čin lepše ven spadno, vendar je ČAS najpravičnejši sodnik,na katerega tÜj režimski zgodovinarji nemrejo vplivati.
Brez tega ,da bi žalil Kučana , mislim ka je zelo negativno vplival na demokratizacijo družbe po osamosvojitvi Slovenije.
To se najbolj kaže na medijskem področju, sodstvu in v gospodarstvu.
Njegova rdeča nit vladavine iz ospredja (PREDSEDNIK DRŽAVE) in ozadja (VODJA NEFORMALNIH MREŽ), je nej bila demokratizacija Slovenije, AMPAK OHRANJANJE STARIH STRUKTUR OBLASTI NA VSEH PODROČJIH OD SODSTVA,MEDIJEV, GOSPODARSTVA(FORUM21,OLBOJSI ..ITD), RAZNIH DRUŠTEV, da bi prek vseh teh starih struktur lejko dale on in njegva hobotnica vladala v Sloveniji.
Kak pravi pregovor, SE VELIČINA VODITELJA VIDI TUDI V TEM , KAKŠNO ZAPUŠČINO ZAPUŠČA ZA SABO V DRUŽBI KOT TAKI.

nacional interes (nepreverjen)

@Gost (162.158.88.143) @spomin (141.101.93.41) Gost (162.158.88.143)

1.A je proti Kučanu tekel kakšen kazenski postopek,
2.niti nisem zasledil, da bi bil kdaj koli vpleten v kakšno drugo ali politično ali gospodarsko afero.
3.Po njegovi zaslugi je bilo zelo malo žrtev ob osamosvojitvi.
4.Plus toga pa v Sloveniji nega bede pa sirotinje!

Nekaj odgovor Goston šteri so zgubili Spomin.

1. Proti Milane je nej teko nikši postopek v RS tak kak ne teče proti Putine, pa je nikdar nej teko proti Hitleri. Teko pa je proti Janezi tak kak je teko proti Mandele in Gandiji.
2. Milane se je svoj čas svado z svojimi tovariši naci-rdečkari v bivšoj Jugi. Tej so vkup vedrili 30 let. Namesto ka bi se Juga demokratizerala je začno z svojin naci rdečin pajdojon Miloševičon zganjati nacinalne interese. V RS mamo tak 30 miljard evrof dugam od naci interesa. Srbski naci interes pa je bil bole pristen pa je krugle pošilo okrog. Torej je dragi Milan bil direktno vpleteni tak v politično kak gospodarsko afero.
3. Po njegovi zaslugi so SPLOJ bile žrtve. Za malo žrtev se mamo zahvaliti Krkoviči.
4. Eni v Sloveniji rejsan ne vidijo sirotinje, majo preveč puno mizo že 70 let. Tak kak ne vidji žice okrog Slovenije. Prekmurje de melo žico pomali vseokrog. Takšen z žico okrog potegjeni naci logor je zasluga maloga plavookega prdonjo.

PS:
Tisti šteri pa mete rejsan globoki spomin, pa se lejko pitate ka je dragi Milan delo 1991 v sobote pri Barači Cankarjeva ulica 39, tak ka je cela Cankarova bila doj zapreta. Ka je Milan Kučan delo v Termaj 3000 vkuper z Bohoričon pa Bencikon na sestanki.

Vipko
buldog

Koliko brezveznih besed za nič. Nove, stare strukture.... kot da so nove strukture oličenje poštenosti in demokratičnosti. Kot je nekdo rekel: Kučan ni nikoli bil pred nobeno komisijo, ki bi preiskovala njegovo premoženje... v tem je bistvena razlika med njim ter mnogimi starimi in novimi moralnimi pritlikavčki v tej državi.

divjejabolko

Seveda ni bil, če pa je on nad vsemi - to ti bo povedal vsak zvesti pripadnik "vemokaterestranke" ;)

In reply to by buldog

matildek (nepreverjen)

pustite že kučana in vse te priletne, ki se okoli njega drenjajo.....narava dela svoje, tudi dinozavri so izumrli!

Kuchancorpse (nepreverjen)

Nacionalsocialist (nacionalni interes oz. Forum 21 + demokratični socializem) Kučko s pručko je na velko mučko.

Ciganjscek (nepreverjen)

@ buldog @ truplo Buldog mas prav. Truplo tij pa si en jako cuden ftic. Ce si pred trestimi lejti igro nogomet pri tovarni MURA so ti pravli tejlo gibli se. Ze te si bil trdi. Nisce vec ne isce tvojoga JJ po plesasti glavi ( nazalost smo ze vsi plesasti) JJ iscemo pa prepoznamo po velkij zavecij vujaj. Nej samo on problem, problem je ta, ka je taksnih JJ malo mordje pa se tij nejso sposobni sebe voliti. JjJpa vij njegovi bi bilij radi, ka bi se volilni zakon spremejno in bi za vse velao tak kak za narodnostne poslance, ke je (lejko se sam z enim glasom izvoli) .

Vipko
Truplo

Tij se totalno nepismeni... če se še rejsan Cigajn... se niti ne čüjden. Seeno je vaša pismenost pod nekšnen pofprečjon. Pa püstemo tou! Ge san ges najpijso, ka san špilo fuzbal pre tovarne Mura? Košarko ja... v dvorane, fuzbala pa nikdar. A mijsleš... da so pikneke nasrejde fabrike? Ka se tijče plešaste glavej... pa tou je prispodoba... če pa tij ne razmeš... kak san napijso... pač nepismen, pa verjetno še ka drüjgoga človek!

In reply to by Ciganjscek (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Ha ha, Marulek.

zima.bella

Končno spet en prispevek, ob katerem lahko prebivalci Noriškega kraljestva onanirate!

dr. (nepreverjen)

Persen pomirja.
Je pa tako, da so pričakovanja bila in so še vedno nerealna.
Če bi bilo tak slabo ne bi vi gnes lejko tak grdo razmišljali o prvem demokratično izvoljenem predsedniku Slovenije naše države.
Živela Slovenija.

Triki (nepreverjen)

Množica udbašev na kupu.

Gost (nepreverjen)

Komunisti vaše vreme ističe !

Ivan K. (nepreverjen)

Je slovenija bole zadužena kak jugoslavija?
Imajo naši veljaki več penaz v tujini kak je meu TITO?

Ciganjscek (nepreverjen)

@ triki @gost 93 62 in ivan K. Tij si betezen na UDBASE- se zdaj te je straj. Ka si jim zamero, ka te nejso smirglali! GOST tij ne poznas dialektike. Po tom gnilom slovenskom kapitalizmi prihaja cas komunizma. Nej ka bi se truci v Partijo. Telko kelko maji nasi politiki pejnez MARSAL TITO nenj nikdar vido nej ka bi meu. Nasi politiki pa nenadomestljivi menejdzeri so pokradnoli vec kak je SFRJ bijla duzna

Gost (nepreverjen)

Ciganjšček , inouk mo te pelo v Barbarin rov, pa mogouče še koma pa si ton v tistij luknjaj pogledneva tvojo " dialektiko "

zima.bella

RE: Gost (141.101.93.62)

Ges bi te pa pelo k Sv. Urhu - samo, skoro ti neman več kaj pokazati,
ka so "bejli" vse že pospravili.
Lejko bi te pelo tudi v gramozno jamo v LJ, lejko bi šla na turo po Gorjancih, ....... samo, po 70 letih ne vidim pomena v tem, da se midva o tem prepirava.
Pomali do vsi tej pod rušo, SLO de pa še 200 let zavolo toga razklana, te de pa itak že samo en kalifat - ali pa Noriško kraljestvo s samimi pravovernimi, ka do častili boga J.

portil

zima.bella;
zakaj tak daleč? Pelaj ga v Štrigovo (HR) http://www.safaric-safaric.si/komunizam/20070618%20Strigova%20SLO-Forum… ( Aja, tou so bilij hrvaški komunisti. Pa samo 68 lejt nazaj ) Pelaj ga v Soboti na "mrlinšček", tou je nindri tan pri progi, ge zdaj v permakulturnon ogračeki mrkevca raste. Mogouče ta najšla ostanke Titana, šteri bi naj, zavolo nejstrinjanja s komunisti, s pisateljskim svinčnikon daubo po glavi in od toga mrou. Ka pa črenšovski župnik,... ?

In reply to by zima.bella

zima.bella

Portil,
samo te ščen pijtati, če ma smisel, ka se midva, rojena po 1970, zdaj, leta 2015 prepirava za tisto, ka je bilo med 1940-50?
Kdo se je boril na čigavi strani, se ve na svetovnon nivoji. Kdo je dobil in kdo zgubil vojno se ve na svetovnon nivoji.
Da zmagovalec vojne pleše zmagovalni ples se tudi ve, tak se je, se in se bo delalo še naprej.
Mi pa to lahko vzamemo tak, kak je, ali pa izkopamo bojne sekire pa uauauaua! in se pobijemo med sabo.
Ali kaj lahko tu mi spremenimo?
Pa še to: koga je Kučan v Štrigovi, ka je mel s Titanon, ka je mel z Črenšovskin župnikon pa ka z tistin rovon?
Sicer pa, kda mo EU kalifat, te do to "dobri stari časi"!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice