Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo zvečer podelila prestižna naziva Obrtnik leta 2017 in Podjetnik leta 2017, razglasila bo najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta 2017 ter podelila mojstrske diplome.

Komisiji za izbor Obrtnika leta 2017 in Podjetnika leta 2017 sta v mesecu oktobru obiskali vse prijavljene kandidate na razpis za podelitev priznanja Obrtnik leta 2017 in Podjetnik leta 2017. Člani komisije so na osnovi Pravilnika o podeljevanju priznanj in častnih odlikovanj Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije izbrali nominirance.

Nominiranci za Obrtnika leta 2017

  • Martin Tibaut, Trgovina in mesnica, GABREK Martin Tibaut s.p.,
  • Matej Draksler, Tehnično sedlarstvo, izdelovanje in servis avtoponjav ter drugih izdelkov iz težkega PVC platna, Matej Draksler s.p.,
  • Slavko Kržišnik, S.VAR obdelava kovin in izdelava vodnih turbin d.o.o.,

Nominiranci za Podjetnika leta 2017

  • Andrej in Tomaž Šušteršič, Šušteršič krovstvo, kleparstvo in gradnje, trgovina d.o.o.
  • Marjan Cerar, Janez d.o.o.
  • Miran Andrejek, Avto center Andrejek
  • Valentin in Ivan Jesenko, Tigrad d.o.o.

Med nominiranci tudi dva Pomurca

Trgovina in mesnica Gabrek Martin Tibaut s.p., Črenšovci

Martin Tibaut je svojo dejavnost začel opravljati leta 1995 in s tem uresničil svoje sanje. Sprva je Martinu družbo v podjetju delala le žena, z naraščanjem povpraševanja po izdelkih pa se je večalo tudi število zaposlenih, med katerimi je tudi njun sin.

Svojim strankam nudijo dnevno sveže mesto, vrhunske domače suhomesnate in prekajene izdelke, na vrh ponudbe pa postavljajo domačo zaseko, domačo tlačenko, ocvirke, ocvirkov namaz in odlično meso iz čebra oziroma tünke. Ponujajo tudi sezonske izdelke kot so krvavice, pečenice in izdelki za žar, pripravijo narezke za različne priložnosti in spečejo sveže meso, njihova trgovina pa je založena tudi z mlekom in mlečnimi izdelki, kruhom, testeninami, pijačami in začimbami.

Po desetih letih delovanja so zaradi pretesnih prostorov mesarijo povečali. Danes delajo v vzorno urejenih prostorih, opremljenih s sodobno hladilno opremo, proizvodni proces in trgovino pa ves čas posodabljajo.

Osnovni cilj podjetja je zadovoljevati potrebe strank po kakovostnem mesu in jim pričarati občutke domačnosti. To jim odlično uspeva, poleg tega pa z družbeno odgovornim poslovanjem ne skrbijo le za doseganje dolgoročne uspešnosti podjetja, pač pa tudi za razvoj pomurske regije, so zapisali na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Miran Andrejek, Avto center Andrejek, Kuzma

Podjetje Avto center Andrejek je bilo ustanovljeno leta 2004. Miran Andrejek se je za ta korak odločil na podlagi bogatega strokovnega znanja in 15-letnih izkušenj s področja avtomehanike. Kaj hitro se je pokazala potreba po rasti in širitvi dejavnosti ter zaposlovanju, sam pa se je odločil za dodatno strokovno izobraževanje in hkrati opravil izpit za mojstra avtomehanika in mojstra avtoličarja, nekaj let kasneje pa še za avtokleparskega mojstra.

Miran Andrejek, tudi sodni izvedenec in cenilec ter mediator, je okrog sebe zbral ekipo izobraženih in izkušenih sodelavcev vseh profilov, ki so potrebni za brezhibno delovanje avtomobilskega servisa. Visoko kakovost storitev vzdržujejo z rednim strokovnim izpopolnjevanjem in spodbujanjem k osebnostni rasti in kariernemu razvoju. K odličnosti storitev pripomore še ustrezna opremljenost s sodobnimi orodji in specializiranimi diagnostičnimi računalniki, so zapisali na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

V podjetju, kjer sledijo trendom v stroki, v ospredje postavljajo zadovoljstvo strank, zato je njihovo osnovno vodilo kakovostna komunikacija in kakovostno opravljeno delo. Prizadevajo si biti med najboljšimi v svoji dejavnosti, kar dokazujejo s pridobivanjem certifikatov, ki dokazujejo kakovost, in dovoljenj za opravljanje določenih storitev.

Člani komisije za izbor Obrtnika leta 2017 so:

Anton Kambič, predsednik komisije in člani Marko Kajzer, Franc Novak, Marjan Krmelj. Člani komisije za izbor Podjetnik leta 2017 so: Anton Kambič, predsednik komisije in člani Marko Lotrič, Ernest Bransberger in Janez Kunaver.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
T (nepreverjen)

Kakšna je to igra?

Hrvati znajo .... (nepreverjen)

Starejše novice