V DeSUS se je včeraj iztekel rok za oddajo kandidatur za mesto predsednika stranke na prihajajočem izrednem kongresu.

Po poročanju STA je bila do petka vložena le kandidatura nekdanjega predsednika Karla Erjavca, pokrajinski odbor Podravje pa je napovedal podporo Srečku Felixu Kropetu.

Po informacijah 24ur in Radia Slovenija je kandidaturo vložil tudi slednji, navedenima imenoma pa naj bi se z vloženo kandidaturo pridružil še Dominik Šteiner, načelnik soboške upravne enote.

Šteiner se je v javnosti že omenjal v kontekstu vodenja urada za demografijo, a tedaj tega za Sobotainfo ni želel komentirati. Zdaj je znano, da urada ne bo vodil minister, ampak direktor, ki je za delo urada odgovoren vladi. 

Spomnimo. Na novembrskem izrednem volilnem kongresu bodo novo vodstvo stranke izbirali po tistem, ko je Pivčeva septembra odstopila z mesta predsednice DeSUS. Zaupanje poslancev stranke je Pivčeva izgubila zaradi očitkov glede plačil ob gostovanjih po Sloveniji, na katerih je Pivčeva prepletala službene zadeve z zasebnimi. 

Stranko od takrat vodi zdravstveni minister Tomaž Gantar, ki pa je že napovedal, da se za mesto predsednika stranke ne bo potegoval.

Pivčeva je sicer ob odstopu z mesta predsednice DeSUS napovedala ponovno kandidaturo na novembrskem kongresu, a je nato na oktobrski seji državnega zbora, na kateri so poslanci razpravljali o njeni razrešitvi, odstopila z mesta ministrice za kmetijstvo in hkrati izstopila iz stranke. 

Za Pivčevo sta stranko zapustili tudi takratni podpredsednici DeSUS Anita Manfreda in Jelka Kolmanič.

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nemcavci77 (nepreverjen)

Cooool, vse je boljše od lažnivega Karla

Kageste (nepreverjen)

Epidemije, pandemije, izredne razmere in ukrepe, bi se moralo v sakši normalni državi uvajati na podlagi obolelih in hospitaliziranih. 158 hospitaliziranih in 27 malo bo betežnih je nej podlaga za nikšo histerijo. Še menje za razglasitev epidemije. O pandemiji pa v takšnih primerih itak gučijo samo totalni imbecili.

In reply to by Nemcavci77 (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Fraj vikend na Ptujski 33?
Malo si zmejšo svoj nick z mojim😂😂

In reply to by Kageste (nepreverjen)

neje. (nepreverjen)

Neje nišče zmejšo nick. Eni li nikak neščete opaziti ka se dogaja na ton sobotainfo, ge se posti iz dneva v den copy/paste po drugimi nicki pojavljajo pod različnimi članki. Ali to zdaj namerno podvajanje postov pod članki zaradi toga ka bi narod kliko na članke zaradi toga ka bi vidli ka je pa što komntejro ali ma pa sobotainfo bugga. Ges mislin ka bole ovo prvo.

In reply to by Kageste (nepreverjen)

weswes (nepreverjen)

iz zgodovine. “Na zadnjih lokalnih volitvah je nastopil na listi župana Štihca, kasneje pa se je skupaj z njim pridružil Virantovi Državljanski listi,...”
Desusu??

. (nepreverjen)

Bradico ima že res sejro, samo on še ni za penzioniste.

VSE PA NIČ (nepreverjen)

Iz zgodovine: ge že ta samovšečni človek ni bil, v vseh možnih strankah - koristi od njega nobene, samo želja po položajih, nekdo bi mu pač moral povedati do kje je njegov doseg in ga spustiti v realnost na zemljo.

wefwef (nepreverjen)

Hmm torej politik tak kak saki? Saj pa je point političarov v sloveniji ka idejo iz strnake v stranko pa iz enoga delovnoga mesta na drujgo. Skupni cilj pa je mesto v brusli z 5k plače, plačanimi stanovanjami in vikend letalskimi prevozi.

In reply to by VSE PA NIČ (nepreverjen)

ringoo (nepreverjen)

Samo ka njemi delati nej trbej, Štiho ga je zrihto v Mik, pa na UE, kda je pa on pomoč nuco pa prst v r....Boj se malih ljudi...tak njemi tu nede uspelo, to ka ma zdaj je že preveč za negov domet

mikki (nepreverjen)

To ga je Štiho zrihto za direktora mikka je bijla najboukša poteza. V časi gda je biu Štajner direktor je mikk deloval najboukše. Vse je bilo porihtano, program so vodili tisti keri so se v to razmili, Štajner je samo skrbo ka so finance pa paperi štimali. V njegovih časaj je biu mikk na vrhi med slovenskimi klubi. Za njin so se na mesto direktora mikka nastavlali razni diletanti in totalni vničili klub. Glente samo ka je napravla Kosova, o Puži kera gnesden tan hara pa sploj ka ne gučin, še menje pa o ovon lendavčani keri nema pojma o pojmi. Če se Štajneri kaj nesmi očitati je to vodenje mikka. Vse ostalo je pa druga zgodba.

In reply to by ringoo (nepreverjen)

wefwef (nepreverjen)

Podpis. Mikk je v tiston čase cvel. Trenutno je mrtev.

Na občini pa itak delaš tak kak moreš ka maš čim duže slujžbo.

In reply to by mikki (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

No, nekaj sedaj ne razumem. DeSUS bi naj bila stranka upokojencev in bi se v bistvu naj zavzemala za upokojence.
V članku pa piše, da je omenjen gospod v službi, kot direktor UE MS.
Ali jaz to kaj narobe razumem???
No, pričakoval bi koga starejšega izmed upokojencev, da se bo potegoval za mesto šefa stranke.
Paš logično. Če ne, pa tudi ime stranke nekam čurno zveni. Ali ne ??

jeveverica (nepreverjen)

Tako je, zato bi bil idealni kandidat upokojeni A. B., ki je trenutno še podpredsednik.

/sarkazem

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Ravno pravi za vodenje upokojencev. Mešalec megle!!!! Le kaj je praktičnega naredil v življenju????

wefwef (nepreverjen)

Tak kak cejla občina pa saka občina v Sloveniji. Zatau so tan ka majo dobre plače pa drek mešajo. Duže mejšaš baukši si.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Lurda (nepreverjen)

Samo se toga nuca Desus in nikoli vec parlament

A (nepreverjen)

Pač dečko je iskreni. Nej njemi je do dela.

per (nepreverjen)

Zato ide v pokoj na čakanje saj večina v Desusi je takšna ka čakajo na penzijo nimacke ka vekši nemrejo biti bole nori so tisti, ki jih volijo debile.

In reply to by A (nepreverjen)

Zemljaričof (nepreverjen)

Nema šanš

Bejzbolas (nepreverjen)

Desus je adijo... Mrtva stranka... Kar bo ostalo bo slo k jansi... To je bil njegov plan od zacetka

Busybee (nepreverjen)

TRENUTNO je 158 betežnih v bolnici, od toga 27 malo bole. Samo si prepričani ka de tak tudi ostalo če ide tak naprej? Prosim navči se kak izgleda eksponentna rast. Saj mogoče se strinjan ka je virus nej dosta hujši kak navadna gripa, ampak proti gripi je dosta lidi že odpornih ka so jo že preboleli, delež lidi je proti njoj cepljeni, tudi zdravniki majo že dosta izkušenj z zdravljenjon, pri koronaviruse toga nega. Fejst mali delež lidi ga je že mel, cepljenja tudi nega sepravi 99% lidi je dovzetnih za okužbo če pridejo v stik. Če pa se okuži ogromno število naenkrat, pa za tistih 5% keri majo hujšo obliko nega zadosta postelj in zdravnikov in umrejo.

In reply to by Bejzbolas (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

. (nepreverjen)

Braavo, Beltičari ponosni nate.

In reply to by Busybee (nepreverjen)

NIČ ZA BELTINCE (nepreverjen)

Šteri ste pa to tak ponosni Beltinčari na ovog dečka Šteinerja. Ka pa te on ima z Beltinci, oziroma ka je pa on napravo za Beltince, čisto nič. On telko ka se je gor stepel v Beltincih in potem zapustil Beltince, sosedi pravijo, da ga nikoli ne vidijo, da bi se vračal kdaj v Beltince on je gospod v Soboti. Štihec ga je zrihtal najprej za šefa v MIK nato pa na UE Sobota, ko je pa veter začel pihati z druge strani pa je Štiheca izdal in kot tak ravno paše v DESUS stranko izdajalcev in prevratnikov.

In reply to by . (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Tej štajner ali kak se že pijše je en navaden kruhoborec. Plüjnjena Aleksandra Pivec. O polotiki nema blage veze, edijno ka si želi je krüj brez motike.

ringoo (nepreverjen)

Mogoče pa šče na hitro v penzijo ite…..nej nouri tej Štajner. Mogoče, de novi Mik delo z upokojencami, če je rejsan tak uspešen tan bil ??!

če ge va ra (nepreverjen)

Še nekaj je. Sedanji dogovor koalicijskih strnak predvideva, da so vsi predsedniki ministri v vladi. Tak, da z izvilitvijo za predsednika bo novi predsednik postal tudi minister. Če bo seveda ta vlada takrat še obstajala.
Danes v Sloveniji nikoli ne veš kaj bo.
Danes najboljši prijatelji so jutri že smrtni sovražniki.
In obratno so danes smrtni sovražniki jutri že najboljši prijatelji.
Kaj vse bi eni naredili za oblast, denar, položaj, privilegije,...
Sami kruhoborci !!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice