Za kandidaturo naj bi se po Jevšku, Horvatu in Vojkoviču odločil tudi Anton Balažek.

Letos se bomo znova odpravili na volišča in izbrali svoje predstavnike v Evropskem parlamentu. Slovenci bomo 26. maja na evropskih volitvah volili osem kandidatov.

Trenutno kot Evropski poslanci delujejo Patricija Šulin, Romana Tomc, Tanja Fajon, Ivo Vajgl, Igor Šoltes, Franc Bogovič, Alojz Peterle in Milan Zver, ki naj bi se vsi za mesta v Evropskem parlamentu znova potegovali tudi letos. V boj za glasove volivcev pa se bodo podali tudi nekateri pomurski kandidati.

O kar treh Pomurcih, ki so doslej potrdili kandidaturo, smo pisali že pred časom. Neuradno pa smo zdaj izvedeli, da naj bi kandidiral tudi nekdanji župan Občine Lendava Anton Balažek, predvidoma na listi DeSusa.

Informacijo smo preverili neposredno pri Balažeku, ki pa nam kandidature v telefonskem pogovoru ni ne zanikal ne potrdil. Kot pravi, zadeva še ni gotova:

»Postopki tečejo, tako da je širši nabor kandidatov in še ni nič dorečenega,« odgovarja nekdanji župan Lendave.

Na evropskih volitvah vsaj trije kandidati iz Pomurja

Sicer pa spomnimo, da je kandidaturo že pred časom napovedal soboški župan Aleksander Jevšek, ki se bo za poslanski stolček potegoval z zadnjega mesta liste stranke SD. Prav tako se v boj za glasove volivcev podaja še pomurski poslanec Jožef Horvat, ki bo na listi NSi zasedel drugo mesto, takoj za nekdanjo predsednico stranke Ljudmilo Novak.

Med kandidati na volitvah v Evropski parlament bo predvidoma še Borut Vojkovič iz Mlajtinec, ki se je letos potegoval za župana občine Moravske Toplice, a mu do zmage ni uspelo priti. Tudi tokrat se bo – kot že na županskih volitvah – za glasove volivcev potegoval kot neodvisni kandidat.

O tem, ali se bo potegovala za evropsko poslanko, pa smo nedavno povprašali tudi Jasmino Opec Vöröš, ki pa nam odgovora še ni mogla dati.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

Moja stara mama bo kandidirala za evropsko posteljo!!!!!

šandor (nepreverjen)

Kdo pa bo volil Horvata in Balažeka razen tisti ,ki so jima bole pri rijti

kapelčan (nepreverjen)

samo v Brusli ne razumejo madžarščine ....

Dolac (nepreverjen)

Med starimi starši Balažeka so Madžari, samo Balažek to taji... Glede EU volitev pa, Balažek nima šans, isto kak Desus ne.

In reply to by kapelčan (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Dolac, pa tu se ide samo za promocijo. Balažek ima en drugi cilj!

In reply to by Dolac (nepreverjen)

Dolac (nepreverjen)

Napiši, če si tak prerok. Jaz vem samo toliko, da gre za gnilo odvrženo politično smetiščno kanto.

In reply to by butalec (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Dolac, moja kristalna kugla pravi, ka je ena dobra sladka funkcija na obzorji.
Boš že zvedel!

In reply to by Dolac (nepreverjen)

Gustek (nepreverjen)

Vsaka ti čast Idi dokazi za tebe bo Lendava jokala hočem da dokažeš tem ki so proti tebi, se prosili te bodo za župana Lendave ne glede na vse si pa napravil eno lepo mestece. Ne bom se razkrival kdo sem sem pa rojeni Lendavčani živim v Sloveniji vračam se rad v Lendavo balasko vsaka ti čast kapo dol. Škoda da si se tak hitro predal bi zmagal sigurno.

Vipko
Truplo

Komentiral kandidaturo ne bom, ker sem iz Sobote in me vaši kandidati ravno ne zanimajo, ampak vsaj tebi napišem, da ti je pisanje in izgleda razumevanje slovenščine hudo težka zadeva?

Nisem nestrpen, vendar več ali manj Madžari velikokrat potegnete jezo nase ravno zaradi takšnih zadev. Če že živiš v Sloveniji, tu si tudi hodil v šolo in še kaj... bolje bi se pa jezika vendarle lahko naučil!!! Ali pa komentiraj na lentiinfo.com?

In reply to by Gustek (nepreverjen)

Gustek (nepreverjen)

Dečki balazek nikoli ni Madžar čisto krvni Slovenec mogoče si pa ti Madžar, pa če bi tudi bil mogoče si pa ti albanec pa kaj, maš kri pa meso nimaš pa pimpeka.

EuKopánja (nepreverjen)

Oj, tij kopánja brezmejna,...!

Čistilec (nepreverjen)

Ko si enkrat zasmrajen se tega zlepa ne obraniš. Fuj in fej.

Mun (nepreverjen)

Balažeka sem imel za resnega človeka, zdaj vidim da to ni in da mu gre samo za položaj v politiki. V desusu je to najlažje, dokler bomo imeli ta volilni sistem. Dober primer je Lutmerški klovn. Evropa pa upam ni dosegljiva.

Putin (nepreverjen)

Hahaha, pa balazkoo, se vedno ti ni dovolj vse pokradenega iz raznih"projektov" v obcini lendava. Pa kak te nej sram balazek, pa celo prekmurje te je spoznalo v zadnjih nekaj letih kak si ti in tvoja bedna druzina obogatela od raznih prevar in kraj... Vidim ka ti se vedno ni dovolj bolano prase...

kriplin (nepreverjen)

Čim dalje od Lendave, tem boljše bo za vse. Volil bom za njega, samo ka odijde.

Dolac (nepreverjen)

Lahko gre kam hoče, čim dlje, kot praviš, volili pa ga v Lendavi ne bomo!!!

In reply to by kriplin (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Kriplin
nede ti on daleč šel!! Pod 100 km!

In reply to by kriplin (nepreverjen)

cigan (nepreverjen)

No,no tov, Toni.Ne misliš , da malo pretiravaš? Kaj bi pa ti tam sploh delal.

cigan (nepreverjen)

O Balažeki ne bom nič komentiral, ker sploh ni vreden tega.Prekmurci pa se zavedajte da v vami teče TURBAŠKA kri in se ne norčujte iz svojih prednikov.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice