Čez nekaj manj kot dva meseca se bomo odpravili na evropske volitve, ki bodo v Sloveniji potekale 26. maja. Za stolček v Evropskem parlamentu se bo borila tudi radenčanka Alja Domjan.

Stranki SDS in SLS sta predstavili skupno listo za evropske volitve. Na skupni listi SDS in SLS bodo evroposlanci Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič ter nekdanji župan Franc Kangler, zdravnica Alenka Forte, ekonomist Davorin Kopše in predstavnica podmladka SDS Alja Domjan, ki se bo na volitve tako podala z osmega mesta.

Zver in Janša pričakujeta zmago

Predsednik SDS Janez Janša je v uvodnem nagovoru ob predstavitvi skupne liste danes dejal, da ta zagotavlja njihov velik prispevek Sloveniji, ki bo normalna, pravična, razvojna in upoštevana v EU, ter prispevek k Evropi varnosti, svobode, miru in blaginje, poroča STA. Poudaril je, da izhajajo tudi iz spoznanja, da aktualni politični trenutek in način volitev evropskih poslancev v Sloveniji narekujeta združevanje sorodnih političnih sil.

Zver in Janša na majskih volitvah pričakujeta zmago, a obenem napet boj. Po besedah nosilca liste morajo evropski državljani izvoliti stranke, ki bodo ohranile EU skupaj. Po njegovem mnenju prihajajo odločilna leta za ohranitev EU kot take.
 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BRAVO !! (nepreverjen)

ženske na oblast

Svetlana Maka… (nepreverjen)

ko vidim članice lvih političnih strank me kar srat pritisne tako so grde
Kaj te ta hudič babji - je - , da je tako grd

In reply to by BRAVO !! (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

SDS bo največji poraženec evropskih volitev, dobili bodo 2 poslanca kar je polovico napram prejšnjim volitvam, pač stare ovčice jim umirajo, nekaj pa jih je tudi spregledalo.

Ojojot` (nepreverjen)

In, so what? Lahko dobijo tudi nobenega. kot da to tebe zanima, sploh ker nisi njihov volivec.

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

ztrewq (nepreverjen)

Nej mi jasno ge SDS najde malde lidij ka so pripravleni v takšo stranko iti. Ali si manipulat, oportunist in sociopat, ali pa nemaš glij pretirane mentalne kapacitete.

bonge (nepreverjen)

Ali pa razmišljaš z svojo glavo ;) in nimaš upognjene hrbtenice.

In reply to by ztrewq (nepreverjen)

Fikret (nepreverjen)

v usta bi jo ! Urime !

DolfLundgren (nepreverjen)

I tata bi sine,

In reply to by Fikret (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

če mi še kdo enkrat napiše da sam peder
Jebat ču ga ja

bridki (nepreverjen)

Ne razumem zakaj ni kandidirala za županjo Radenec.

Starejše novice