Razpis za direktorski stolček največjega javnega zavoda v regiji, je bil objavljen konec minulega meseca. Dosedanjemu direktorju Splošne bolnišnice Murska Sobota, Bojanu Korošcu je namreč potekel mandat.

V boj trije kandidati

Svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota bo jutri izbiral novega kandidata, ki bo vodenje soboške bolnišnice prevzel za naslednja štiri leta. 

Kot smo izvedeli iz neuradnih, a zanesljivih virov, se za še en mandat poteguje dosedanji direktor Bojan Korošec, ki nam pa v telefonskem pogovoru tega ni ne potrdil, niti zanikal. Sta pa boj za direktorski stolček potrdila dva svetnika v mestnem svetu, in sicer Marjan Žekš, zaposlen v Splošni bolnišnici Murska Sobota ter Miran Forjanič, lastnik zobotehničnega laboratorija. 

Med pogoji, ki so jih morali izpolnjevati kandidati je bila primerna izobrazba, najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji ter predložitev programa dela in vizije razvoja zavoda.

Štiriletni mandat

Sicer pa direktorja zavoda imenuje svet zavoda, ki ga sestavlja devet članov, s soglasjem ustanovitelja. Pogodba o zaposlitvi bo sklenjena z izbranim kandidatom za mandatno dobo štirih let. 

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tarantela

Menim, da je dr Korošec zakon in da bi moral ostati direktor.

Gost (nepreverjen)

Če bo Žekš direktor, potem bo svojo sestro in sestrično, kateri je prek modre liste zaposlili na občine, pripeljal v bolnico. Smrduh vedno dela za hrbtom

Gost (nepreverjen)

Glih prava protikandidata. Da bi se človek razjokal.

Sandi Č (nepreverjen)

Zeno pa ze itak ima v bolnici zaposleno. Pise pa anonimke, to mu je hobi.. bolj hudobija.

deputa (nepreverjen)

Jooooj,samo nej tej forjanič,ka drugo nej samo obecavle,nika pa ne zrihta.. Korošec je vredik,pa naj ostane na svojen stolčki...

Gost-zaposleni (nepreverjen)

Mi si zelimo direktora Korošca še naprej, ne tega, ki piše anonimke!!

(nepreverjen)

Upam da še letos pridem na vrsto.

Gost (nepreverjen)

Korosec spet nima protikandidata.

SonjaPer (nepreverjen)

Cestitke direktorju Koroscu, naredil je eno najboljsih bolnisnic v Sloveniji. Poglejte, kaksen je UKC v Ljubljani in kakobje urejena soboska bolnica. Vsaka cast!

PerSo (nepreverjen)

@SonjaPer to istina, ge predlagan ka mij to bolnico doj zapremo za betežne, ka ne do notreg to lepoto mazali. Pa te mo se mij tak fajn mele, pa mo okrog odile na konference pa izobraževanja, pa poželive poglede starij dedov požirale...

Stefan (nepreverjen)

Zobotehničarje lejko direktor bolnice?

Gost1 (nepreverjen)

Takole piše Slovenska tiskovna agencija
https://www.sta.si/2358707/pred-izbiro-direktorja-soboske-bolnisnice-oc…
Pred izbiro direktorja soboške bolnišnice očitki aktualnemu
Murska Sobota, 21. februarja - Svet zavoda murskosoboške bolnišnice bo na sredini seji odločal o imenovanju novega direktorja. Člani sveta se bodo pogovorili z vsemi tremi kandidati, med katerimi je poleg še enega kandidata iz hiše in enega zunanjega tudi sedanji direktor Bojan Korošec. Pri slednjem pa se zapleta, saj se zadnje dni v javnosti pojavljajo očitki o nepravilnostih.
Spletni portal Sobotainfo je namreč v ponedeljek navajal sicer anonimno pismo s priloženimi dokumenti, iz katerih je razvidno, da tako Korošec kot strokovni direktor Daniel Grabar v letu 2015 zaradi prezasedenosti nista izkoristila celotnega letnega dopusta, zato naj bi si ga neupravičeno izplačala.
V bolnišnici so za portal pojasnili, da je direktorju za leto 2015 pripadalo 35 dni letnega dopusta, strokovnemu direktorju pa 50 dni letnega dopusta, pri tem pa so potrdili, da je do izplačila prišlo, ker zaradi potreb po njuni prisotnosti nista uspela izrabiti celotnega letnega dopusta.
Korošec si je tako dal izplačati 826,10, Grabar pa 2696,64 evra. Vendar so v soboški bolnišnici ob tem še pojasnili, da so istega leta neizkoriščeni dopust izplačali 19 zaposlenim, ter zatrdili, da je bilo izplačilo izvedeno v skladu z veljavno zakonodajo in obstoječo sodno prakso ter po nasvetu takratne vodje pravno kadrovske službe. Skupaj so tako 2015 na ta način izplačali 13.563,93 evra.
Vendar pa takšni razlagi ne pritrjujejo na ministrstvu za delo, kjer so pojasnili, da 164. člen zakona o delovnih razmerjih določa, da je izjava, s katero bi se zaposleni odpovedal pravici do letnega dopusta, neveljavna, neveljaven pa je tudi sporazum, s katerim bi se delavec in delodajalec dogovorila o denarnem nadomestilu za neizrabljeni letni dopust, razen ko gre za prenehanje delovnega razmerja.
Takšno določilo po razlagi pristojnega ministrstva velja enako za vse zaposlene, torej tudi za vodilne delavce, kot je v primeru direktorja bolnišnice, izjem pri tem pa ni, saj je pravica do letnega dopusta temeljna pravica delavca iz delovnega razmerja in se ji ta ne more odreči niti z enostransko izjavo niti s sporazumom z delodajalcem o odpovedi pravici ali denarnem nadomestilu za neizrabljeni letni dopust.
"Sporazum, s katerim se delavec in delodajalec dogovorita o denarnem nadomestilu za neizrabljeni letni dopust, je dopusten samo v primeru, ko delavcu preneha delovno razmerje pri delodajalcu in mu pred iztekom delovnega razmerja ni mogoče zagotoviti izrabe letnega dopusta, do katerega je upravičen," so jasni na ministrstvu.
Tudi sicer pa o pravicah direktorja, ki se nanašajo na določitev letnega dopusta, glede na stališče strokovne delovne skupine za spremljanje izvajanja zakona o delovnih razmerjih odloča oseba, ki je določena v aktu o ustanovitvi zavoda, ponavadi torej predsednik sveta zavoda oziroma oseba, ki jo ta pooblasti za to.
S spornim izplačilom se ukvarja tudi Policijska uprava Murska Sobota, kjer so za STA potrdili, da so prejeli prijavo glede domnevno nezakonitega obračuna in izplačila dopusta v eni izmed pomurskih ustanov. Kot so pojasnili, bodo v tej zvezi preučili okoliščine obstoja elementov kaznivega dejanja in če bodo podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, bodo ukrepali v skladu z zakonom o kazenskem postopku.
Sicer pa to ni edina preiskava, ki jo zoper odgovorne v soboški bolnišnici vodijo kriminalisti. Kot so namreč na policijski upravi povedali za STA, so konec januarja na tamkajšnje tožilstvo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje goljufije na škodo Evropske unije in tri kazniva dejanja ponarejanja ali uničenja poslovnih listin.
Gre za preiskavo, povezano z energetsko sanacijo bolnišnice, pri kateri je ta morala zaradi napak pri javnem naročanju vrniti dobra dva milijona evrov evropskega denarja. Z zadevo so se ukvarjali računsko sodišče, urad za nadzor proračuna in Komisija za preprečevanje korupcije, ki so beležili številne napake v postopku.
Poleg Korošca naj bi po neuradnih informacijah za direktorja kandidirala še Marjan Žekš, ki prav tako prihaja iz te hiše, ter zunanji kandidat Miran Forjanič.

Pale (nepreverjen)

Rajši naj bou navaden kmet direktor kak pa tej lopov. Šteri ga mate tak radi si ga domou pelajte.pa ne cvijlite sledi gda te nuucale pomouč v bolnice ka je nede ka nega pejnez1

Gost (nepreverjen)

Korošec je dober direktor. Zdaj se lepo vidi z anonimko, kako mu tam zaposleni meče polena pod noge, istočasno pa kandidira na njegovo delovno mesto. Prosim gospod Korošec raziščite kako je prišel do teh podatkov in ga nato odpustite. Potem naj mirno igra do svojega 80 leta za Rakičan. Anonimka, kandidatura, medijski spin... Vse je Modro bolano. Korošec kapo dol pred vami oz. pred delovnimi dosežki.

gost1 (nepreverjen)

Gost tvoj zadnji komentar, ge ti obsojaš na pamet, samo zato, ka je proti kandidat se je za zamisliti nad seuf, rajši en sprehod na zrake pa de več haska.

frog (nepreverjen)

odjebite vsi blesavi idioti. korošec je pokvarjena dvolična osebnost ki je fin ko je vse v redu,ko pa se ga stisne v kot pa se pokaže vsa njegova brutaliteta. to vem iz lastnih izkušenj. pameten pa ni tako kot deluje. preizkušeno!!!

Bullshit (nepreverjen)

Tomw Korošči treba redno poglednoti pod prste. Ges enostavno ne vrvlenveč v pravno državo. On je nej nemak, on je točno znau, ka z izplačevanjem "dopusta" SEBI in svojem PODREPNIKAM dela uslugo. Zdaj pa vsi njegvi podrepniki tulijo tu gor, kak je on dober direktor. Pa valjda, ka je, zan jih. Vačik pa: v toj bolnice je telko gnilobe, ka jevsej tej silne doktore ne vejo pozdravite. Moj tanač dečki: higiena, higiena in še enouk higiena. Te človek je skorumpejrani, pustite ga, on je političar. Če mislite, ka nemate dobroga protikandidata vas naj spoumnen ka obstaja tudi funkcija vršilca dolžnosti, pa tou je nej zaželeno, ka je glij on, ka do on pa njegva banda skrivali ali pa so že skrili vso obremenjujočo dokumentacijo. Naj kriminalisti svoje napravijo pa potle... nikan se ne midij.

Krg (nepreverjen)

Direktor iskrene cestitke!

UPOKOJENCI SBMS (nepreverjen)

UPOKOJENCI BOLNIŠNICE, SE REDNO SREČUJEMO. PODPIRAMO BOLNIŠNICO, KI SMO JI TUDI MI POSTAVILI TEMELJE, REDNO SPREMLJAMO RAZVOJ IN NAPREDEK BOLNICE, KI RASTE, TAKO Z NOVIMI LEPIMI PROSTORI, KOT RASTE TUDI STROKOVNOST IN OSKRBA,NOVE DEJAVNOSTI. CESTITAMO DIREKTORJU IN GA PODPIRAMO.

Gost (nepreverjen)

upokojenci SBMS.... lepo ci se bolnišnica razvija, samo pri teh dejanjih mora vse potekati po predpisih, nej pa ka si eni talajo neupravičeno pejneze in zaposlujjejo otroke ljudi, ki odlocajo kdo bo direktor (da bo lahko nadaljeval s talanjem javnih pejnez samo izbranim). In ti ki pišeš v imenu vseh upokojencev SBMS-želiš zgolj vsesplošno zgražanje ka se dogaja v bolnici olepšati-očitno si bil ali bila deležna ugodnosti od direktora. Z nepravilnostmi se nihče ne sme okoriščati - niti Korošec, niti Grabar, niti Maček.... Sprevrženo je ka zdaj ščejo namočiti vodjo pravne službe... vej pa neje una podpisovala nezakonita izplačila dopusta. Banda je pač banda, čiglij se lipou smejij...;-)

Upokojenka- N (nepreverjen)

Spoštovani gost, se vam moram oglasiti, ker mi upokojenci smo v glavnem izobraženi ljudje, ki vemo, kako se posluje v bolnišnici, vi pa, kot da mislite, da direktor kar tako malo nekomu nekaj da. Koliko si zmisli, koliko mu je kdo simpatičen!? NI TAKO! Vecina teh zaposlitev je zdravnikov in a ni lepo, da imamo sposobne Pomurce, da koncajo medicino in nas bodo tako zdravili domaci ljudje? Zakaj pa vi niste koncali studija medicine? Vsak se lahko vpise, ki z odliko konca gimnazijo. Verjemite, nihce v bolnici ni lopov. Najmanj pa direktor, ki ga osebno poznam kot sodelavca in mi ni dal nobene bonitete. Preprosto je on plemenit, dostojanstven in moder clovek. Poznam pa tudi g. kadrovnico, ki zal z vecino novo zaposlenih, ki so v njeni pristojnosti nikoli ni bila prijazna in tudi uboga ni.Dokumenti, ki so se pojavili v javnosti, pa so v njeni pristojnosti. Ce kaj ni v redu, bi jih morala pokazati drugje, ne pa poslati na sobotainf. Skoda, ne blatite domace bolnice, ki je vzor drugim v Sloveniji. Pa lep pozdrav.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice