V letu 2019 bo skupina GMT ustvarila čez 100 milijonov evrov konsolidiranih prihodkov.

Skupna GMT si je pred štirimi leti zastavila cilj in pred dvema, z odprtjem novega logističnega centra je bila realizirana prva faza. Danes pa je pred štirimi leti zastavljen cilj realnost. 

Želja vodstva in zaposlenih v skupini GMT je doseči 100 milijonov evrov konsolidiranih sredstev, ki se bo uresničila letos. 

S povprečno desetodstotno letno rastjo, s prevzemi  družbe I.S.T. v Sloveniji in AR REGNEMER v Avstriji, je skupina GMT utrdila vlogo vodilnega trgovca z mazivi in rezervnimi deli v regiji.

Ob odprtju logističnega centra pred dvema letoma je skupina zagotovila dvajset novih delovnih mest, širitev prodaje na nove trge, povečanje asortimana izdelkov in tisto, kar je najpomembnejše – povečanje števila zadovoljnih kupcev. 

Logistični center danes posluje s polno zmogljivostjo in načrtuje se širitev slednjega za dodatnih 3000 kvadratnih metrov. Bilo je ustvarjenih 40 novih delovnih mest in v nabor prodajnega asortimana so dodani novi dobavitelji, ki že leta igrajo vodilno vlogo na svetovnem trgu proizvodnje maziv in rezervnih avtomobilskih delov.

Preboj na avstrijski trg

Lani je podjetje GMT prevzelo 100 odstotni lastniški delež podjetja AR REGNEMER v avstrijskem Grazu. Podjetje, z več kot 30-letno tradicijo, 30 zaposlenimi in 7 milijoni evrov ustvarjenih prihodkih, v letu 2018, predstavlja odlično odskočno desko za preboj na avstrijski trg, kjer je potencial skupine povečanje prihodkov, vsaj na 20 milijonov evrov letnih prihodkov. Graška podružnica še naprej deluje kot samostojna pravna oseba, počasi pa prevzema filozofijo poslovanja skupine in dogaja se tudi konsolidacija prodajnega programa in izkoriščanje prodajnih in nabavnih sinergij znotraj podjetja.
 
Konec letošnje zime, je Agencija za varstvo konkurence izdala še eno soglasje, s katerim je GMT prevzel podjetje I.S.T. iz Ljubljane. S tem prevzemom je v skupino prišlo 18 novih prodajaln v Sloveniji, hkrati pa se prodajni program širi tudi na področje kmetijstva, kjer GMT do sedaj ni deloval. 68 zaposlenih v I.S.T.-ju je lani ustvarilo nekaj čez 12 milijonov evrov prometa. Tudi to podjetje, še naprej deluje kot samostojna pravna oseba, se pa že v tem trenutku odražajo sinergijski učinki na področju logistike in oskrbovalne verige.

Druženje z dobavitelji, kupci in zaposlenimi

September je že tradicionalno mesec, ko skupina GMT pripravi druženje s svojimi dobavitelji, kupci in zaposlenimi. Tudi letos ne bo nič drugače. Jutri soboto bo tako v Murski Soboti, na območju logističnega centra otvoritev Avto akademije, neformalne izobraževalne ustanove, ki bo skrbela za tehnično izpopolnjevanje mehanikov po konceptih in pravilih, ki jih že dolgo predpisujejo proizvajalci avtomobilov znotraj mrež pooblaščenih servisov. Prva tovrstna izobraževalna ustanova v Sloveniji, bo na lokaciji logističnega centra v Murski Soboti, pripravila letno več kot 30 izobraževalnih dogodkov, katerih se bo udeležilo blizu 1.000 udeležencev, predvsem mehanikov, ki so danes prikrajšani za tovrstna izobraževanja, so pa slednja neminovno potrebna za njihovo rast in zagotavljanje kvalitete vzdrževanja motornih vozil, diagnostike in odprave napak, na vse bolj tehnično zahtevnih vozilih.

Za prireditev je pripravljen pester spremljevalni program, ki mu bodo vsebino dali Rok Bagaroš, avtomobilski raily voznik Luka Marko Grošelj, motokrosist Klemen Gerčar, nogometaši NŠ MURE in z večernimi nastopi še Natalija Verboten in energična Danijela Marinović

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice