Pred dobrim mesecem dni smo poročali, da je najverjetnejši kupec radia Murski val Janez Hanč oziroma družba Mikrobit senzorika. In zdaj je uradno. Iz javno dostopnih podatkov je namreč razvidno, da je omenjena družba kupila 60-odstotni delež Radia Murski val od družbe GMT. Med družbenike Murskega vala pa je bila vpisana minulo sredo.

Spomnimo, da je Hanč že pred meseci oddal vlogo na Ministrstvo za kulturo za nakup deleža v Murskem valu. Veliko prahu pa je pri vsej zgodbi okrog prodaje deleža v Murskem valu dvignil Cerop, ki se je tudi zanimal za nakup. Po vseh kalvarijah so nato pri Ceropu odstopili od nakupa, kljub temu da so s strani ministrstva prejeli pozitivno odločbo. Za to potezo so se odločili, ker družba 3Lan ni želela spremeniti družbene pogodbe, kar je bil eden od pogojev Ceropa za nakup.

Sicer pa naj bi 60 odstotni delež bil prodan za 540 tisoč evrov.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

SuperMario23 (nepreverjen)

S cidih pejnez je pitanje. Nega norca ka placa za to srmastvo od radia vec kak 100 jurjov.

Expat (nepreverjen)

Ocitno se je nasel.

propadel (nepreverjen)

Županu MS Jevšku in Cipotu-Cerop se kolca. Pa tak se je Jevšek in večina županov trudila za nakup. Jevšek je v 3 dneh diametralno spreminjal svoje stališče-od najglasnejšega pobudnika za nakup, do umika. Umaknil se je šele po opozorilu računskega sodišča, da ne more iti pri nakupu privatnega radia za javni interes. Jevšek kot dr. iz pravne fakultete tega seveda ne ve! župani izgubili ste eno trobilo, sicer pa počakajmo in videli bomo kdo stoji za vsem tem!

SuperMario23 (nepreverjen)

Pa kaksno trobilo, vejpa toga nisce ne posluša izven štale.

Hancika (nepreverjen)

S svojimi pejnezami je küpo, nej je on kakši sralaš. Čestitke Jani!

crtj

Sodeč po javno objavljenih letnih poročilih (AJPES JOLP) je to skoraj ves bilančni dobiček Mikrobita, kar ga je v bilanci od tega in preteklih let, oziroma približno taka cifra kot letni obseg prodaje.

To je veliko. Je pa res, da je precej denarja v podjetju "kar ležalo" - bilanca na konec 2016 pravi denarna sredstva cca 230 tisoč, na konec 2015 177 tisoč, in kreditov doslej cirka nič.

crtu (nepreverjen)

Slabo bereš bilance ...
Preneseni čisti poslovni izid (preneseni čisti dobiček/izguba) 555.389,20

Denarna sredstva na računu na dan 31.12. nimajo veze z dobičkom.

crtj

Preneseni iz let pred 2016 je 555, nakar pride k njemu še tistih 133 iz 2016, poglej še enkrat.

Tako da ja, bilančnega je celo več kot ta kupnina.

Seveda je jasno, da stanje denarnih sredstev nima veze z bilanco uspeha - dobičkom, saj nihče ne trdi, da ga ima. Vendar pa visoko stanje denarnih sredstev v bilanci stanja nekako sugerira, da so se "viški" samo kopičili brez ideje, kaj potem z njimi, in je v tem (ter v tem, da ni kreditov) odprt prostor za tak nakup. Si zelo likviden, banke te ljubijo zaradi nedotaknjene bilance - ni problem zbrati take vsote.

Zdaj a je smiseln ali ne... Bo pa vedel lastnik sam. Meni se zdi zelo junaški, razen če je zanimiva postavka opredmetena osnovna sredstva pri radiu. Ampak jaz sem tu pač samo klic iz publike.

občanka (nepreverjen)

A bodo zdaj, ko je CEROPU ostal denar, nižji zneski na položnici za odvoz smeti?

čudni posli (nepreverjen)

Čudno je čudno tou.... ka en posameznik tak ma rad radio MV. Isto je čudno ka se dogaja v "pralnici" NLB in kdo vse je gledal vstran pri pranju iranskega denarja tam. Med njimi tudi današnji soboški župan JEVŠEK...
http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=22855&type=n…

MHH (nepreverjen)

Za Murski val dobra rešitev. Zaj pa se še naj rejšijo samooklicanoga direktora radia, pa gremo jovo na novo. Te direktorček samo škodo dela, na žalost!

In reply to by čudni posli (nepreverjen)

Stapi (nepreverjen)

O K

2313654646trtrrtr (nepreverjen)

Pozdravljeni.
Opazam, da ni vec nekih vsebin na tem portalu. Dogaja se vsepovsod na tem portalu se pa pise samo o nesrecah. Kaj se pa dogaja okrog pa nic. Verjetno kot sem opazila zato, ker sobotainfo nima vec fotografov. Bili so casi ko nas je vedno prisel fotografirat en prijazen fant, ki nas je vedno znal nasmejati. To sedaj je sramotainfo. Oprostite ampak pisati o nesrecah in dajat gor fotografije vzete iz interneta in pripisat slika je simbolicna to se lahko gre vsak. Fotografi in fotografije so bistvo vsega !

Pax (nepreverjen)

Novi lastnik je emotivno vezan na radio. Sodeloval je že pri njegovem nastanku (če se ne motim, je izdelal celo prvo mešalno mizo, ki so jo uporabljali tehniki).
Veliko uspeha, normalne spikerje in glasbeno razgledane redaktorje vam želim g. Hanč.

ta in ta (nepreverjen)

Pri nastanku ni mogel sodelovati, ker je bil radio ustanovljen leta 1958, ko je bil Jani Hanč star 11 let. Je pa prišel pozneje in res je naredil med drugim mešalno mizo. Se pa popolnoma strinjam z zgornjim komentarjem in mu tudi jaz želim, da se znebi tistih, ki ovirajo razvoj radia.

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Hvala za popravek. Malo sem se nerodno izrazil, ampak to ne spremeni mojih iskrenih želja, da postanejo en moderen radio.

In reply to by ta in ta (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice