V nedeljo, 18. novembra bodo potekale redne lokalne volitve, na katerih bodo v vseh občinah izvolili člane občinskih svetov, župane in člane svetov ožjih delov občin.

V večini pomurskih občin se kandidati za župane še niso uradno predstavili. Ker se volitve nezadržno približujejo, lahko pričakujemo, da se bodo kandidati v prihodnjih dneh razkrivali eden za drugim. 

Zdajšnji župan Aleksander Jevšek kot prvi uradno napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Murska Sobota. 

Več o tem, kako je zadovoljen z iztekajočim se mandatom ter kakšni so načrti za naprej pa v videoposnetku.

S spleta

Komentarji (65)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tomo vinkovič (nepreverjen)

In v cerkvi bodo litanije
1) obvaruj nas kuge in lakote
2) obvaruj nas jevškovega županovanja in vojne
3) obvaruj nas napadov migrantov
4)obvaruj nas ognja , poplav in viharjev

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ttomo to si pa lepo napisal
obvaruj nas jevškovega županovanja in vojne,,
pomeni ista katastrofa jevškovo županovanje ali pa vojna

In reply to by tomo vinkovič (nepreverjen)

sobočanciprosenlepo (nepreverjen)

Baug pomagaj sobočanci, če te še eno rundo volile Jevška. Še eno leto takšnoga delovanja občine pa smo za 5 lejt v takšon minuse ka se baug v nede vido.

vodka (nepreverjen)

Problem bou, če de kroški janšist šteri je od vrat do vrat odo fektat glasove za državne volitve kandidat za župana. V ton primeri mo mogo pa voliti Jevška če glij san ga zavolo njegovih nepotrebnih con sploj v Rakičani nej meo namen.

amsterdamovski (nepreverjen)

vse je bokše od Jevšeka, keri razen za svoje r(i)toliznike neje nič napravo v MS

In reply to by vodka (nepreverjen)

klinga (nepreverjen)

Čist možno ka de ponovno. Rdeča drhal v Soboti vedno voli po ukazih.

vodka (nepreverjen)

Seeno rajši rdeča kak bela drhal štera nas je ščela malari predati.

In reply to by klinga (nepreverjen)

Gigi9 (nepreverjen)

Srečno župan

kodiak (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Podpejran Jevška. Dober župan je bil, vüpan, ka de tak naprej.

Polik (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

GREMO JEVŠEK

gibanje (nepreverjen)

ja, naj odide...

In reply to by Polik (nepreverjen)

Dugočasnež (nepreverjen)

Ka zaj vidimo što ma đajca ka de proutikandidat.?

Barca (nepreverjen)

Gremo Jevšek 350 glasov že maš zriktano 1000%

jajooj!!! (nepreverjen)

Nismo neumni, da bi volili človeka, kateri je pomagal ustvariti koliko delovnih mest? 20 do 30? Samo delili ste mesta raznim direktorjem, kateri so politično nastavljeni? Kje je vaša morala, gospod župan? Kaj pa preprosti ljudje? Koliko stanovanj ste pomagali zgraditi, pa pustimo mensano, tu je itak čuri muri! Park fazanerija, kateri je zadnji 2 leti popolnoma pozabljen, komunala slabo čisti, pospravlja padajoče veje, drevesa pa nevarna, vsake toliko časa padajo debele veje, od meseca maja do zdaj na začetku blizu teniških igrišč leži skoraj pol drevesa! Kaj je kdo ukrenil glede ambrozije, gre za najbolj alergeno in nevarno rastlino, za vojašnico in na območju vrtnarije je imamo ogromno! Ne pozabite, male stvari delajo celoto, malih stvari vi niste reševali, kot je potrebno! Ukinila se me pomoč občanu, se pravi spet ste pozabili na preprostega človeka! Vsi smo krvavi pod kožo...

Lujzekkkk (nepreverjen)

Rudaš se je nekak potejgno Židani mislim samo zato ka je skroga ...kama je njegova babica odla po petle ?

Krokodil11 (nepreverjen)

Ne razmim toga rudaša keri je nastavljen ka rešuje romsko problematiko te pa se slini okoli židana kelko mi je znano je v svojem mandati zamenjal štiri stranke.rome pa fajn farba ka se za njih bori in dela v prid njih.

Čarni vrag (nepreverjen)

Sobočanci nucajo policaja. Ceste luknjaste in pokrpane, pa vsepovsedi nekšne ovire pa omejitve 30. Nega enoga občinskoga središča v Prekmurji, ka bi bilo tak slabo urejeno kak Sobota.

Gfrt (nepreverjen)

Jevšek je edini pravi v ton trenutki

roza cvet7 (nepreverjen)

Zaradi tesne bratske koalicije, sklenjene med Jevškom in magistrom Mucem ga bo na volitvah rešila samo Püšča. No, tudi jaz, Roza Cvet, ga pojdem volit, če ne bo imel primernejšega protikandidata. ( :>)

Lolo (nepreverjen)

Težko ka dobi... Kapa v parlamentu nega vec mesta?

113 (nepreverjen)

Vodka, ti najbrž misliš na ovega županskega kandidata, ka šmugla - preküpčuje s pasjo pojedino (hrano), ali ???

kandelaber (nepreverjen)

Ka pa ma zdaj pesja hrana z kandidaturo???

In reply to by 113 (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Tudi če bi jih Jevšek s pendrekom mlato po norih glavaj bi ga volili. To so vam naši levičarji.

Hmmmm (nepreverjen)

Kak je ironično, ka takšne glih janšist guči... Če ščete kaj doseči v MS, prijavite pametnoga in sposobnoga človeka. Nej kakšne Štihece ali pa Petrijane. Mogoče je šteri od teh (predvsem Štihec) boukši od Jevška, ampak daleč daleč od nega redno dobroga za MS...

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Župan je res najbolj izpostavljen, vendar je zelo pomembna sestava mestnega sveta. Hipotetično je lahko npr. Jevšek izvoljen, če pa je mestni svet "desni", pa bo šel po trnju, kakor je v prejšnjem mandatu Štihec.

Politiko nam več ali manj krojijo karieristi, kateri npr. prehajajo iz stranke v stranko, samo da so tam pri koritu. Če se še "poklopi" politična usmeritev župana in večine v mestnem svetu, lahko imamo, kar imamo danes. Nobenega preboja, gradimo "drvarnice", otvoritev je predvidena verjetno za božič, ko je največ kopalcev, ko bo največ obiskovalcev, kateri se bodo rekreirali tam na tistih napravah. Obvoznico bi lahko že zdavnaj odprli, a kaj, ko se hoče naš "nasmejani župan" pač nastavljati kameram za tak velik projekt tik pred volitvami. Manjka še kakšna neproduktivna investicija npr. v Pušči, tudi reflektorji ne bi smeli biti prioriteta... in imaš tu takoj vsaj tisoč petsto ali še kakšno stotnijo volicev več. Take volitve enostavno niso poštene, čeprav je vse v duhu demokracije, kakor se temu pravi, ker bi naj vsak volil... razen, če se na dan volitev kdo ne vmeša in opozarja ljudi, kaj vse je naredil nekdo za Cerkev... katero, pa sami uganite oz. ni težko uganiti, volilci katere Cerkve se dajo veliko bolj voditi...

Aja, v Nemčavcih se dela cesta v dolžini reci in piši slab kilometer in glej ga zlomka... verjetno bo odprta tudi pred volitvami. Točno ne vem... verjetno Nemčavci spadajo v našo občino? Nekaj dni pred volitvami bo Komunala sigurno vse pometla, da bomo tudi kolesarji zadovoljni in še se kaj najde.

Če bo šlo tako naprej... zadolževanje, nič novega glede delovnih mest, bomo še bolj ostali zatohlo in nazadnjaško mesto.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Kak je Jevšek vložo kandidaturo je že zmago, saj pametnoga protikandidata ni in bo v prvem krogu osvojil veliko večino. Ali je to dobro ali slabo pa nejsan prepričan .

ograchek (nepreverjen)

Škoda ka so sobočanci nej zadosta čedni ka bi pravli NEJ klientelizmu in elitizmu keroga je vzpostavo Jevšek v Ms.
Vsaki njegov "projekt" je bil namenjeni žepom njegovih "povezanih"

Ka smi pa sobočanci dobili? Večje položnice? Še slabše ceste? Pozabljene obljube?

Gost1 (nepreverjen)

Of misli ka par ležečih policajov pa grdih montažnih krožišč napravi Soboto za center regije, ahaha

tef tef (nepreverjen)

SDSovci od zavisti ne ladajo minuse davati dobrin komentaran.
Žal, dragi Janšisti. Čas vas je povozo, narod vas je skužo.
Nergači, delomrzneži, pokvarjenci, manjaki, luzeri, ....

beliGrad (nepreverjen)

Patetični ste SD mladina.
Jevšek in Perhavčka vas okoli vozita kak ovce, kere bi napravile vse za majhen občutek lastne "pomembnosti". Ampak pri sebi itak veste da ste falirani FDVjevci, z maksimalnim kariernim rangom občinskega uradnika.

In reply to by tef tef (nepreverjen)

Sredina (nepreverjen)

@tef tef
Mislin ka lepše definicije levičara nejsi mogo povedati.
Nergači - pogledni si Ameriko. Kak je Trump zeu igračo demokraton so začali trobite pa jokati pa lagati pa... samo ka bi lejko svojo igračko dobile. Pri nas, še pod prejšnjin županon, kak je Perhavčka smotana trobila kda je kaj Štihec dobroga za občino napravo, kda pa je Jevšek popolnoma isto delo pa ga kovala v zvejzde.
Delomrzneži, manjaki - tu mislin ka mi nej trbej zgublati besed. Če bi bilo po levičarsko bi bili vsi na sociali, ker mate očitno nekšen občutek ka je država dolžna za vas skrbeti. Zemi levičari državo, pa do propadali vsi po vrsti. Ko jih vržejo v svejt ge do si dejansko mogli neka sami zaslužiti in tekmovati z drugimi do s svojimi FDV diplomami padali kak domine.
Pokvarjenci - korupcija, klientalizem, nepotizem je druga narava levičara. Zemi državo levičari, zapri pipice ka se nedo mogli več napajati iz državnih pejnez pa te propadali kak muhe enodnevnice.

Ges bi še mogoče dodal dve stvari. NESPOSOBNOST in DVOLIČNOST/HINAVŠČINA. Izmed vseh lastnosti, ki si jih naštel (ges san pa te še dopuno), me najbolj moti hinavščina.

In reply to by tef tef (nepreverjen)

Janez komunist (nepreverjen)
sd Samo Denar (nepreverjen)

dober dan, ? No pa še enkrat,da vas spomnim ? Kako je bilo z reflektorji ? a so sprejeli proračun v katerem so bila namenjena sredstva za reflektorje ? Seveda so ? vendar samo povezani vedo kam je izginil denar ? verjetno v drvarnico,katera je iz prvotnih 2 miljonov že narasla na 6 miljonov ? ni kaj malo so mimo vsekali ? Sedaj pa so volitve pred vrati in nimate kaj pokazati razen par rondojev in 100m kolesarske steze ste zadožili zopet občino in najeli kredit,da boste ugajali volilcem z izgradnjo reflektojev.Sram bi me bilo se slikat pred kamnom na katerem niti priimek ni prav napisan.Kam vse je šel davkoplačevalski denar ? Mi smo verjetno edini na svetu,da smo financirali red bull ? še sedaj se nemoremo otresti silnih turistov od te reklame za PREKMURJE.Kje je pokriti bazen ? Pa kako glasen je bil župan ko je občina dobila denar od lotoja ? ha ha ni ne denarja ne pokritega bazena ? kopališče je že sedaj zaprto pa čeprav je 30 stopinj ha ha .Vam pa je uspelo razen v enem primeru ? da ste povezani zamenjali vse vodilne v javnih zavodih in izvolili svoje razen,g.Zajc se vam ni pustil ? Še se dobro spomnim kako je župan obljublja svašta in da ima on veze v ljubljani ? kako po povezovalen....sram ga je lahko saj je še isti mesec oziroma naslednji po izvolitvi svečano odpiral novi podhod,kot da ima on največ zaslug,starega župana kateri pa je zaslužen za ta podhod,pa ga niti povabil ni na otvoritev.Takoj prvi mesec vašega županovaja smo eni ugotovili kaj se skriva za vašim nasmehom ? zahrbtnost,revanšizem....Sedaj ko vašemu voditelju in vaši stranki ni uspelo zmagat na državnozborskih volitvah (SD) in zato posledično se vam je izmuznil stolček notranjega ministra ste se odločili,da boste še 4 leta uničevali M.Soboto.Da ne pozabim še napisat kako je z tistim denarjem katerega ste nakazali v mb za vaše svetovanje ? kako je z izkopom gramoza ? ali ima g.polanič vse dovolenja ?Ali nam lahko predstavite kako brošuru z uresničenimi projekti pod vašim županovanjem,da malo primerjamo vaše delo in od bivšega župana ? vem da boste zradirali ? nič ne de ? nekdo bo pa to vseeno prebral in se zamislil nad sedanjim županom ?

Irinka (nepreverjen)

Se podpišem!

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Šinfači, saj pa nede problema. Čist možno, ka de na volitvaj zmago "pravi" kandidat. Pravi seveda v smisli prave politične strani. Pa te te lejko vsi na ton sveti srečni, MS de zacvetela, delalo de se čistak pošteno... Če pa nej, pa de verjetno Kučan kriv...

Veraaaa (nepreverjen)

Na Pušči je že predčasno zmago za volitve 2018

tef tef (nepreverjen)

Ges ne ven ka eni nemate drugoga dela kak komentare pisati? zatohli SDSovci eni :) li nemrete preboleti ka idete iz poraza v poraz vse do končnega poraza :)) hahaahahahahahaahahahahah
Smešni ste, smijlite se mi!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ja si ga bom gnes opet meria ,,trebam pomoč

In reply to by tef tef (nepreverjen)

roza cvet7 (nepreverjen)

tef tef, zdaj bi nam že rad odvzel svobodo govora, kaj? Ravno zato ga ne grem volit, pa še 33 svojih sledilcev pripeljem na volišče!

Božidar Radišič (nepreverjen)

Tak je, kda je policaj župan....

komunist geza (nepreverjen)

Mi na pušči ga bomo svi volili leiko pričakuje 110 % udeležbo i još bomo prihajali na volišče,,,Ima nas puno

tef tef (nepreverjen)

gda mamo gnes skupinsko drkanje na minuse pri komentaraj? SDSovci? ka priden

Jao (nepreverjen)

176 podpisof trbej ka vlozis kandidaturo. Ka se caka?

black panter

do volitev lejko soboto v zlato obliče,pa ga nemo volo

gostja 426 (nepreverjen)

Jevšek de pa kandidejro? Ojoj ... Njega nemreš voliti, tüdi če nejsi Janšof. Ka pa je naredo v MS dobroga? Nič. Bojin se samo toga, ka do še ostali kandidate tak slabi, ka nede koga volite ...

roza cvet7 (nepreverjen)

Črni vrag - odlična, kaj odlična? - genialna ugotovitev in komentar. Ne zaman, da si naš!

vodka (nepreverjen)

S ten ka vidin kak so janšisti gratali tüdi na ton portali agresivni bom vendar pa Jevška volo.

CCCP (nepreverjen)

Tipičen primer levičarskega volilca. Volili bi še opico, samo da je rdeče barve

In reply to by vodka (nepreverjen)

roza cvet7 (nepreverjen)

Wodka; Woli wolijo wola!

vodka (nepreverjen)

Rajši vola kot osla.

In reply to by roza cvet7 (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Jevšek je SDov...oni pa so zlo za Slovenijo kot SDSovci.

Sloki kokot (nepreverjen)

Kak pa je te ime tomi osli, bar kratici mi napiši, ka resen nemo slučajno napravo kakše oslarije?

Sloki kokot (nepreverjen)

San pa čüjo praviti ka pri SDS misli biti svetnica v občinskon sveti edna idašnja Murina manekenka. Mene grozno zanimle štera to je, ka mene župan kak moškoga niti tak jako ne zanimle.

videoposnetek (nepreverjen)

jebača ka ga je ded od ljubice nagega k ženi domou dostava dati za župana te pa de mir

113 (nepreverjen)

A misliš Slokega kokota na Đ?

gitarita (nepreverjen)

Patetično je bilo jevškovo bevskanje na Kükli. Pa ka je gita debelorita motor kampanije ... Deci je kradnola sladoled, ka je svoj debeli blek nafilala. Lejko je delati veselico, če ti občina zgibiček plača.

pesekepeseke (nepreverjen)

Ja, vredno je celi posnetek sposlušati:
-motor volilne kampanije, ha-ha, nej motor, kombajn
-Đ je pitbul-terier.............. ta je najboukša
peseke-peseke!!!!
(Baričevič press)
pa ka ne bo pomote, nej san desničar iz Noriškega kraljestva!!! - tak, ka mi ne lepite janšistof !!!

In reply to by gitarita (nepreverjen)

FBA (nepreverjen)

Jebal vas sto vragof, tepa že fsi krodnete, tisti ka nücate pa ovi ka ne? Najbol žalasno pa je to, ka najbole krodnete glih tisti, ka mate največ fsega. Po takšen je te brez veze iti volit, kamo te itaki po lopove zvolili (kak dozaj vsakšo krot). Škoda, ka bi si človik za vos šolje obüva, pa hoda nekan na volitve. Ka pa vi ovi provite na to? Vüpan, ka ste me razmili.

Občan123 (nepreverjen)

Prišel je čas za selitev iz te gnile občine.

reca (nepreverjen)

Srečko Đurov - čistokrvni pitbulterier????

... ... ... (nepreverjen)
roza cvet7 (nepreverjen)

Občanu 123: . . . . . pa iz te gnile, nesposobne, ukradene in okradene države. Še dobro, da obstaja še ena - boljša rezerva. Pa srečno - tolovaji!

videoposnetek (nepreverjen)

je nekje na pornohubu

Ena Lastovka

Škoda, da si tega videoposnetka nekateri ne moremo ogledati, se zraven malo pozabavati in dodobra nasmejati. Nad vsem ostalim, kar se dogaja v Soboti, se nas večina lahko samo razjoče 365 dni v letu.

(nepreverjen)

Čestitke županu za delo in veliko uspehov.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice