Kot poroča RTV Slovenija je tožilstvo v Murski Soboti umaknilo obtožnico proti nekdanjima direktorjema Borisu Švecu in Cvetu Žaliku ter nekdanji direktorici Eko Nafte Snežani Bokan Kuprivec.

Boris Švec je ob tem izrazil svoje zadovoljstvo, da je sodišče spoznalo, da ni bilo nobene zlorabe in namernega oškodovanja družbe, pa čeprav je, po njegovih besedah, tožilstvo več kot šest let iskalo indice, ki bi to dokazali.

Obtožnica je nekdanje vodilne bremenila domnevne zlorabe položaja in zaupanja pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Zaslišanih je bilo več kot dvajset prič, izvedenka finančne stroke je dopolnila svoje mnenje in tožilstvo je po izvedenem postopku prišlo do zaključka, da obtoženi niso ravnali naklepno, poroča RTV Slovenija.

Spomnimo...

Sojenje se je začelo februarja 2017, Švec in Žalik sta bila obdolžena zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti, ker sta od novembra 2011 do julija 2012 tovarni družbi Lesna Tip Otiški Vrh še vedno dobavljala lepilo, ki ga je izdelovala Nafta Petrochem, čeprav Lesna Tip ni poravnavala svojih obveznosti v dogovorjenih plačilnih rokih. Na tak način naj bi Nafti Petrochem povzročila 233 tisoč evrov škode.

Snežani Bokan Kuprivec je tožilstvo prav tako očitalo zlorabo položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti,  pri tem pa naj bi Eko Nafta pridobila 115 tisoč evrov premoženjske koristi.

Kot se je izkazalo, zavod naposled ni bil oškodovan, saj so manjkajoče količine v njegovih rezervoarjih nadomestili iz rezervoarjev Eko Nafte, kar so na koncu ugotovili tudi na zavodu.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Da se ne boste čudili, ko nas priključijo mađarski.

Putin (nepreverjen)

Tam barem vodilni ne bojo kradli, ker ce tam krades si koncal svojo lopovsko kariero za vedno!!!

gost25 (nepreverjen)

To so vsi lopovi!!!!

Lepec (nepreverjen)

Tudi moj stari oče krade!!!!

sdgs3323 (nepreverjen)

Boris Švec je najvekši cigan - nebe njeme dal ka mi psa pazi. Trenutno se ide zavarovalništvo - goljuf

Starejše novice