Med prazniki dovoljeno prehajanje med občinami in regijami za namen obiska.

Vlada je na zadnji seji sprejela predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covid-19 oziroma tako imenovanega PKP7 ter načrt ukrepov v času božično-novoletnih praznikov.

Prehajanje med občinami in regijami za namen obiska

Za čas praznikov so določene izjeme glede omejitve prehajanja med občinami in regijami. Prehajanje med občinami in regijami za namen obiska bo tako dovoljeno v obdobju:

od 31. decembra 2020 od 12. ure do 1. januarja 2021 do 20. ure.

Šest oseb iz dveh gospodinjstev, policijska ura ostaja

Začasno je dovoljeno druženje do šest oseb iz največ dveh gospodinjstev na zasebnih površinah, v to število pa se ne štejejo osebe, mlajše od 15 let.

Vse druge omejitve in prepovedi iz odloka ostanejo v veljavi - prepovedane prireditve, shodi, slavja, praznovanja in poroke, prepoved zbiranja, t. i. epidemiološka ura med 21. in 6. uro.

Šport kot izjema

Sicer pa spomnimo, da po novem športna dejavnost velja kot izjema za prehajanje občinskih meja v regiji. To pomeni, da lahko posameznik ali osebe iz skupnega gospodinjstva prehajajo med občinami znotraj statistične regije, kjer imajo prebivališče, za namen izvajanja individualnih športnih aktivnosti ali gibanja v naravnem okolju izven naselij, pri čemer morajo upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gundogu (nepreverjen)

No, to mate zdaj še en dokaz ka so ukrepi nej za zajezitev virusa, ampak samo za jebanje naroda v glavo. Saj je pa ovi imbecil Hojs jasno in glasno povedo ka so ukrepi samo za to ka se prepreči zbiranje in demonstrejranje tistih ka so proti SDS. Jebe se njin za zdravje, samo za savojo rit jih skrbi. Mene samo zanima, če do policaji na silvestrovo tudi še naprej podpejrali to oslarijo okoli policajske ure. Mislin, kak dugo mo še tou cuj gledali? Ka smo resno takšni bedaki ka nas lejko tan nalejci za norca majo?

škarpa (nepreverjen)

Neka me zanima. Policijska vöra vala, družimo se lejko iz dveh družin. Kak pa te naj ges iden domov ponoči od tan ge mo pri drugi družini na silvestrovanji? Pozoven miličare in pridejo po mene pa me domov pelajo? Kak si ta ruknjena vlada to predstavla?

Soboc (nepreverjen)

20:45 SREČNO NOVO LETO IN DOMOV

Janez jansa (nepreverjen)

Ojoj pomale bon pa fasivo ,hojsek moj stare karli ka mo pa zdaj?pomale do skuzele te slovence ka se dogaja.... gorele te goreleeee raketo v rit van nastaven

Gost7262 (nepreverjen)

Trbej žurati do 6h zajtra! Budale na vladi kaj pač, dokler ne stanemo iz kavča in jih vržemo na smetišče zgodovine se bodo norčevali iz nas.

butalec (nepreverjen)

Ka štoj zna - je Joužek že pribejžal domov?

micikamoja (nepreverjen)

JAZ sem pri svoji Micki vsaki 3 den pa če glih je v tretji občini, pa naj hojsek guči ka šče. Potreba je potreba a nej.

Starejše novice