Štiri leta po ovadbi ustavili pregon Lukančičeve in Buxtona.

V preiskavi sporne porabe večmilijonske državne pomoči Aha Muri ni bil potrjen sum storitve kaznivega dejanja. Specializirano državno tožilstvo je tako odstopilo od pregona v tej zadevi. 

Pri osumljenih fizičnih osebah naj bi sicer šlo za nekdanja lastnika tovarne Nigela Petra Buxtona in Mojco Lukančič. Slednja je obtožbe večkrat označila za absurdne in zagotovila, da položaja ni zlorabila in da se je aktivno trudila za rešitev delovnih mest.

Očitki nenamenske porabe pomoči

Spomnimo, da je zahteva za sodno preiskavo bila vložena leta 2015, po ovadbi dveh oseb zaradi suma storitve kaznivih dejanj preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti ter hišnih preiskavah leto prej.

Osumljenima se je očitala nenamenska poraba dveh milijonov evrov državne pomoči, predvidene za posodobitve proizvodnih procesov in razvoj Murine blagovne znamke. Sredstva pa naj bi domnevno bila prelita v hčerinsko družbo v Srbiji.

Z odstopom tožilstva od pregona domnevnih kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je sodišče zdaj izdalo sklep o ustavitvi sodne preiskave, še poroča STA.

Za Murine družbe odštela slabih 10 milijonov

Družbe Mura in partnerji, Mura Evropska hiša mode in Mura Zagreb sta Mojca Lukančič in Nigel Peter Buxton kupila pred sedmimi leti za 9,65 milijona evrov. Aha Skupina je kupila tudi vse njihove nepremičnine in dve blagovni znamki, prejeti državni pomoči navkljub pa so tako Mura kot hčerinske družbe pozneje končale v stečaju.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
iurist (nepreverjen)

Je kdo na zadevi slabo delal...?!

micka1 (nepreverjen)

Super država lopofska. Politika jim je to omogočila. Kdo je dobil fse od teh miljonof?

Krajan Cernelavec (nepreverjen)

Skoda, ki jo je naredila ga.Lukancic in company ne bo nikoli povrnjena prekmurju predvsem pa murasem, ki so sli na zavod za zaposlovanje.
Prevec napak storjenih z raznih strani njenega vodenja. P.s. tudi predhodniki niso bili nic dosti boljsi :-(
Skozi zgodbo Mure se je razvijalo sovraztvo, fausarija, brezpametje, nejevolja....in se kaj.
Eni bi naredili vse da bi pokopali druge.... zal :-(

kandelaber (nepreverjen)

Vej pa či po sloveniji vsi lopovi po cestaj fraj odijo, ka bi te glij Mojco šli notri zaperat!?
Ges mijslin, ka bi bilo najfalej, ka bi pri nas sodnijo sploj ukinili, ka nan ne bi brez veze stroška delala, itak majo plače fčasi za doktorami, samo o ton se ne gučij, ka uni so "tretja veja oblasti".

Čarni vrag (nepreverjen)

To je pretežko za naše sodne organe. Mogoče bi lejko preganjali gobarje v šumi. Tu bi bili mogoče uspešni.

goostt (nepreverjen)

Vej pa par milijonov gor ali dol, za to se pa istina nemu trgali !?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice