FOTO: Mediaspeed
Člani skupščine so za predsednika Gospodarske zbornice Slovenije za naslednje mandatno obdobje izvolili Tiborja Šimonko.

Tibor Šimonka, glavni podpredsednik uprave Slovenske industrije jekla in nekdanji predsednik uprave Perutnine Ptuj je v svoji predstavitvi dejal, da želi na temelju 170-letne tradicije zbornice in več stoletne tradicije jeklarstva, znanja, izkušenj ter vpetosti v slovenski in mednarodni gospodarski prostor graditi gospodarsko zbornico prihodnosti.

»Kot ključne usmeritve je med drugim navedel zeleni prehod, podporo digitalizaciji, inovativnosti, raziskavam in razvoju, pomoč članom pri črpanju finančnih sredstev, internacionalizacijo ter karierni razvoj zaposlenih,« so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije.

Glavni cilj je pomoč gospodarstvu pri premagovanju posledic epidemije

Novo izvoljeni predsednik je kot prioriteto izpostavil naslednji paket interventne zakonodaje in pomoči gospodarstvu pri premagovanju gospodarskih posledic epidemije. Prav tako je izpostavil ukrepe za ponovni zagon gospodarstva po epidemiji, črpanje sredstev Evropske unije in debirokratizacijo. 

Izpostavil je tudi pomen sodelovanja in povezovanja s člani ter drugimi ključnimi deležniki doma in v tujini.

Šimonka si bo kot novi predsednik gospodarske zbornice prizadeval, da bo ta globalna, zelena in sodobna. »Moramo biti hitri, odzivni in vztrajni,« je povedal.

Za predsednika Gospodarske zbornice Slovenije sta se potegovala dva kandidata

Gospodarska zbornica Slovenije je sicer prejela dve kandidaturi za novega predsednika zbornice. V roku sta bili vloženi dve kandidaturi za novega predsednika Gospodarske zbornice Slovenije, kandidata sta bila Tibor Šimonka in Simon Franko, direktor družbe BASF Slovenija, trgovsko in proizvodno podjetje.

Novi predsednik gospodarske zbornice je izvoljen za obdobje dveh let. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice