FOTO: Jure Banfi
Furs v TRR Hotela Diana vpisal rezervacijo sredstev.

Kot kaže, se Hotel Diana prav kmalu ne more nadejati boljših časov. Direktorica hotela Jasna Klepec namreč še vedno ni našla skupnega jezika s Heto, ki želi s prodajo za objekt iztržiti 1,8 milijona evra in zavrača njeno ponudbo za odkup. Ob tem pa so dogajanje okoli soboškega hotela v minulih mesecih zaznamovali še očitki o neupravičenih izplačilih zaposlenim.

 A tudi finančne težave, ki segajo daleč v preteklost družbe, ostajajo še kako aktualna.

Po naših neuradnih informacijah lastnik družbe naj ne bi plačeval tekočih obveznosti. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, pa je Hotel Diana d.o.o. minuli četrtek imel vpisano tudi rezervacijo sredstev na TRR. 

Za pojasnila v zvezi z razlogi za vpis rezervacije in njenim vplivom na delo smo zaprosili direktorico Hotela Diana Jasno Klepec. Kot odgovarja, rezervacija sredstev za samo poslovanje družbe ne pomeni prav ničesar. Je pa, kot kaže, bila vpisana s strani Finančne uprave Republike Slovenije:

»Želeli smo se sicer dogovoriti za odlog plačila manjšega dela davčnih obveznosti, čeprav je bilo na računu dovolj sredstev,« razlaga Klepčeva.

Ob tem zagotavlja, da so bile vse obveznosti nato poravnane še isti dan. 

»Čakamo na konstruktiven pogovor«

Sicer pa spomnimo, da je za Hotel Diana že 10. julija bila predvidena deložacija, vendar do te ni prišlo. Direktorica si je namreč z vložitvijo ugovora zagotovila preložitev, ki pa ji je zaradi nastopa sodnih počitnic prinesla še precej več kot le teden dni časa.

V Heti so že takrat napovedali, da so odločeni vztrajati pri izpraznitvi hotela tudi po izteku sodnih počitnic 15. avgusta. Kako daleč so njihova prizadevanja danes, smo želeli preveriti pri pristojnih, a so ti trenutno nedosegljivi. Naj bi nam pa odgovore ponudili kmalu.

Klepčeva medtem na vprašanje, ali so s Heto v vmesnem času dosegli dogovor oziroma kakšna je trenutna situacija, odgovarja, da se še vedno trudijo glede odkupa. 

»Naša ponudba je še vedno pri njih in čakamo na konstruktiven pogovor z njimi ali pa na odgovor z njihove strani,« razlaga direktorica soboškega hotela.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lujz (nepreverjen)

Ne razmen. A nej že bila diana prodana s strani Hete?

? (nepreverjen)

I ja se to pitam

In reply to by Lujz (nepreverjen)

Kr en (nepreverjen)

Pri taki situaciji predlagam vodstvu da konča agonijo, v dobrobit vseh še zaposlenih. Pravico pa naj poišče preko pravih poti.
Ne razumem da vztraja ko verjetno ve da ne bodo dosegli ničesar kratko bodo potegnili delavci.
Heta verjetno ne igra brez asa v rokavu... morda se pa le obetajo boljši časi z novim lastnikom
Vse dobro zaposlenim ...

Starejše novice