Pred nami je splošna stavka v vzgoji in izobraževanju, ki jo bomo občutili tudi v naših krajih. V sredo bodo namreč svoja vrata zaprle tudi vzgojno-izobraževalne ustanove po Pomurju.

Kot so zapisali v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, stavkajoči od vlade zahtevajo, da ustrezno ovrednoti izobraževalno delo – od vrtcev do univerz. 

»Tudi za ceno konflikta ne bomo več dopuščali, da bi bilo izobraževalno delo vredno manj kot, denimo, delo v državni upravi ali zdravstvu. Zahtevamo, da se končno ustrezno ovrednoti razredniško delo. Solidarni z našimi kolegicami in kolegi, zlasti čistilkami in čistilci, ki so pod minimalno plačo, zahtevamo, da sem jim izplača višji regres kot vsem drugim v javnem sektorju,« piše na spletni strani SVIZa, ki je objavil tudi navodila za izvajanje stavke.

Po podatkih sindikata je za stavko glasovalo 37.186 zaposlenih, torej 94,2 odstotka vseh, ki so se o zadevi opredelili.

Ministrstvo razburilo z okrožnico

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so sicer minuli teden v okrožnici zapisali, da so vrtci in šole dolžni tudi v času stavke zagotavljati minimalni delovni proces. Pri tem so izpostavili varstvo in oskrbo otrok, učencev in dijakov ves poslovalni čas vrtca oziroma šole, pripisali pa so še seznam konkretnih del in nalog v času stavke.

S tem pa je v vzgoji in izobraževanju završalo.

»Na dan stavke, ko izvršujejo svojo pravico po 77. členu Ustave RS, stavkajoči ne delajo. SVIZ poudarja, da stavkajočim zato ni mogoče naložiti nobenega dela, ki ni predhodno dogovorjeno s stavkovnim odborom v zavodu, na območnem odboru ali z Glavnim stavkovnim odborom SVIZ,« so se na okrožnico odzvali v sindikatu.

Kako bo v praksi potekala sredina stavka, smo zato preverili v pomurskih srednjih in osnovnih šolah.

Osnovna šola I Murska Sobota

Zaposleni na Osnovni šoli I Murska Sobota so se v večini izrekli, da podprejo stavko v vzgoji in izobraževanju.

Ta dan tako pouka ne bo, organizirano bo le varstvo za otroke 1. triletja, v primerih, kjer starši to nujno potrebujejo. Vsa sporočila v zvezi s potekom stavke bodo objavljena na šolski spletni strani, starše pa naprošajo, da spremljajo sredstva javnega obveščanja.

Osnovna šola II Murska Sobota

Na spletni strani Osnovne šole II Murska Sobota so starše ob seznanitvi s stavko pozvali, naj – če nujno potrebujejo varstvo – to vsaj dan prej sporočijo razredničarki. Na šoli bo varstvo organizirano od 7.00 do 14.30 ure.

Osnovna šola III Murska Sobota

V Osnovni šoli III so medtem staršem razposlali listke z obvestilom o stavki in varstvu po potrebi na dan stavke, vrnjenega pa niso dobili nobenega listka. 

Pouka tako načeloma ne bo. Če bo kateri od učencev vendarle prišel, bo zanje poskrbljeno, sicer pa bo šola zaklenjena. 

Osnovna šola Beltinci

Tudi v beltinski osnovni šoli bo med 6. in 22. uro potekala stavka. Učenci so prejeli pisno obvestilo za starše, ki jih seznanja s sredinim zaprtjem šole.

Poslovalni čas šole v času stavke bo sicer od 8. do 16. ure.

Gimnazija Murska Sobota

Na soboški gimnaziji se bo, kot kaže, nekaj zaposlenih udeležilo protestnega shoda v Ljubljani, preostali pa bodo na šoli izvajali stavkovno stražo.

Ekonomska šola Murska Sobota

Stavko so izglasovali tudi na Ekonomski šoli Murska Sobota, kjer torej odpadejo pouk in predavanja tako na srednji kot na višji strokovni šoli.

Stavkajoči se bodo zbrali ob 7. uri zjutraj, nakar se jih bo nekaj odpravilo v Ljubljano, preostali pa bodo do 15. ure stavkali v šolskih prostorih.

Posamezni delavci bodo koristili dopust, nekaj jih bo tudi delalo. V teh primerih bodo glede na odsotnost dijakov zanje poiskali kakšno drugo zaposlitev v dogovoru z ravnateljem, opravljali bodo denimo priprave na pouk.

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota

Kot pojasnjuje ravnatelj SPTŠ Murska Sobota, bo stavka tako kot drugod potekala po navodilih SVIZa, v skladu s stavkovnimi pravili. Nekaj zaposlenih se bo udeležilo shoda v Ljubljani, kdor stavko zavrača oziroma se je ne namerava udeležiti, pa bo za ta čas poiskal drugo delo.

Lendava

Podobno bo v Lendavi, kjer se del stavkajočih odpravlja v prestolnico, del pa ostaja v šoli. Pouka seveda tudi tam ne bodo izvajali.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Protestnega shoda v Ljubljani pa se bo na GFML udeležila večina zaposlenih.

S spleta

Komentarji (151)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
proizvodnja (nepreverjen)

Vsak je svoje sreče kovač! Učitelji imajo dober sindikat, starši pa se znajdite kakor veste in znate s svojimi otroci in plačami, če tudi so te minimalne!
Tudi učitelji so naj v šoli osem ur!

Cicekk (nepreverjen)

Pojdi predavat osem ur, pa potem piši neumnosti d.e.b.i.l,

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

Ehehehff (nepreverjen)

Nazadnje kda san glejdo urnike profesorof je dalec od 8 vr na den.

In reply to by Cicekk (nepreverjen)

werwerw (nepreverjen)

Vupan, ka tij ne predavaš deci, s takšin obnašanjon.....

In reply to by Cicekk (nepreverjen)

slvkos (nepreverjen)

kateremu učitelju kaj ne paše naj da odpoved --tako bi vlada morala odgovoriti učiteljem pa bi bil mir

kanžor

Sramota ,da učitelji štrajkajo saj nimajo minimalnih plač .Koliko so v šoli tisti ,ki učijo prvi razred 4-6 ur ostalo pa doma .Učitelji lahko preživijo mesec z svojo plačo čistilka ne more .Naj se zamislijo . Zdaj bi njim trbelo po 100 € znižati za nalašč .

Pax (nepreverjen)

Potem pa naj čistilka uči trije otroke kreten. Prepričan sem, da je vsaka doštudirala kakšno fakulteto. A se sploh zavedaš kakašno budalo si?

In reply to by kanžor

kanžor

Pax....... Poščijem se na tebe in učitelje .Še vzeti sakomi učiteli 100 € in dati čistilkam .Če nisi znal te budalo napokalo .Zdaj znaš

In reply to by Pax (nepreverjen)

gost21 (nepreverjen)

eni še nevejo kak jin dobro ide... takše bi dal v privatni sektor ka se malo zresnijo, ka vidijo kak zgledne pravo delo.

What (nepreverjen)

Na dan štrajka bodo koristili dopust?? S ten tuj se povejo
Naj idejo v Lj pa naj na cesti štrajkajo, će že štrajkajo

Miro1 (nepreverjen)

Tisti učitelji, ki imajo dopust, ne štrajkajo.

In reply to by What (nepreverjen)

Tujčić (nepreverjen)

Ker so zaprli komentiranje pod člankom o Dori, bi mu rad na tem forumu čestital za funkcijo namestnika programskega sveta RTV. Sicer so ga malo pokarali in mu niso (še) zaupali funkcije predsednika programskega sveta RTV, vendar sem prepričan, da bo Marjan s predanim delom na lokalni TV prišel tudi do tega naziva. Na lokalni TV opravlja Marjan odgovorno družbeno politično delo, katero ni ostalo neopaženo v centru Slovenije.

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi tovariš za predsednika moraš biti član Centralnega Komiteja Zveze komunistov Slovenije kot je bil tovariš Ciril Baškovič.

In reply to by Tujčić (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Vsakega od teh bi jaz dal v realni sektor in naj sam preživi !!! Na primer za s.p.:
1. naj si zrihta posel, delo
2. potuje na sestanke, dogovore, preglede stanja,..... (Nemčija, Anglija,.... jezike moraš obvladati)
3. v celoti izvede posel, projekt, naročilo,....
4. na rok robo, storitev,..... dobavi kupcu (ker drugače so penali, denarna kazen,....)
5. med samim potekom dela, si mora rihtati delo že za naprej (zopet potovanja, sestanki,.....), ker po zaključku dela treba zopet nekaj delati naprej, drugače nimaš prihodka
6. po zaključku dobiti plačilo (kar je pri naših svetovnih zakonih dostikrat nemogoče!!!), država za sebe in svoje voluharje poskrbi-DDV moraš plačati-četudi ti kupec ne plača in izigrava, ampak to ni več njihova stvar, zezaš se SAM
7. šolanja moraš stisniti vmes, drugače zastariš, nisi v koraku s časom!! In noben ti ne PLAČA ure šolanja.... Seminarje in šolanja PLAČAŠ SAM
8. Plačaš računovodstvo, zdravstvene preglede za s.p., varstvo pri delu,....
9. Regres, nagrade, 13 in 14 plača, dodatki, malice, stroški potovanj,....... ti nobeden ne plača oz.povrne- imaš točno toliko, kolikor zaslužiš !!!!!!
10. Če si bolan, te noben ne zamenja, nimaš prihodka prvi mesec, noben ne dela namesto tebe (ob predpostavki, da delaš sam!!!)... Takoj so ogroženi roki (glej točko 4)

JS pa dobi vse to na pladnju servirano, ne daj Bože, da 1 dan kaj zamuja plača. Vsako potovanje, sestanki, šolanja..... vse plačano.... In ubogi ne morejo živeti, tako jim gre slabo!!!

JAZ OSEBNO NE POZNAM človeka, ki je šel iz JS v privatni sektor, poznam pa več takih, ki so se zezali v gospodarstvu pa so ŠLI NA TOPLO, v JS !!!!! In čisto vsi se smejijo pri primerjavi !!!! Ko bodo zapuščali JS, potem bomo govorili, kako je slabo!!! Delavci že sedaj zapuščajo delovna mesta pri nas, se selijo v tujino, ali dnevno vozijo!!!!! Ko pa enkrat "prideš noter" v JS, pa si preskrbljen!!!
Izgleda, da se nam mora zgoditi Grčija, pa bodo eni stopili na realna tla !!!!

mrtva reka (nepreverjen)

Prevečkrat si šprical šolo. Vidi se to na tvojem pisanju.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

zemla odpri se (nepreverjen)

San te meo za čednoga človeka, če glij se nejsan dostikrat strinjo s tebov. Samo zdaj si se pa zblamejro do amena. Od zdaj dale si za mejne navaden populist, pa še ignorantski za povrh. Tvoji komentari na ton forumi več nemajo nikše teže za mejne.. Škoda....

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

"So fucking what???" -kak je lepo po domače rekel Pahor!!! Kaj si ti misliš od mene sploh ni noben argument!!! V celem postu ni niti enega argumenta, samo čustven odziv !!!! Čustva, čustva,.....
Blamaža-kje?? Točke so napisane (zelo na kratko) po izkušnjah pri s.p.
Populist-kje?? Ignorant-kje?? Poznam npr. človek je imel s.p., pa se ni hotel več "jebat", pa je šel za carinika. Ko več ni bilo potrebno toliko carinikov, so ga premestili za policaja. Ko si "notri", si "notri".
Drugi primer računovodkinja-privat firma in je šla sedaj v državno službo, računovodstvo-ni primerjave sploh!!!!
Ob predpostavki, da nam zdaj "gre bolje"- kdaj pa bomo začeli vračati dolg, ki smo ga itak vzeli TUDI (ne samo) zaradi vzdrževanja JS???? Na to ni odgovoril še NIHČE NIKOLI !!!!
Preberi si primer Grčije, kako in zakaj propad !!!!

In reply to by zemla odpri se (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

VRANA, večina ti piše, da si butl, a ti boš gonil svoje dalje. Utihni že enkrat. Ko bi favšija gorela.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

gost12 (nepreverjen)

ko bi faušija gorela bi tij prvi goro

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kanžor

VRANA ............ Točno tak naj bi si sprobali kak je tisto delo

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Miro1 (nepreverjen)

Tudi ti imaš možnost iti v javni sektor. Pridi in poskusi srečo.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

kanžor

Še zeti njim in dati tistim ,ki imajo minimalko .So se sami odločili za poklic učitelja ?
Ti za mene ne skrbi jaz dobim vsak mesec zadnjega tisto kar sem vplačal ti pa še kar delaj in štrajkaj .Si zadovoljen ?

In reply to by Miro1 (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

daj prosen te lepo. iz vidika družbe je en dober profesor 100X več vreden kak en mali veške obrtnik keri se online dela nekšoga mučenika ka je on "realne" sektor. nič si ti nej ekstra seljak stare saj de pa % lidij ka so na svojon v nekaj letih presegel 50%. se ti resno vijde ka si v lejtaj, če misliš ka je bite na svojon neka "herojskoga". če ti pa stranke na rok ne plačuvlejo je pa to čista tvoj problem. bi bil konkurenčen pa delo na razvitejših trgih in s plačilno nedisciplino nebi mel težav. zdaj si pa zaradi globalne nekonkurenčnosti omejeni na lokalni prostor in jamraš neka kak je žmetno.

slovenski izobraževalni sektor je eno izmed redkih področij kero je mednarodno primerljivo s tistimi iz razvitejših držav. če bi slovenski podjetniki bili, v primerjavi s tistimi iz zahodne evrope, tak dobre kak je slovenski šolski sistem, bi dosta več zaposlenih melo dostojne plače in dostojni život.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Müjra, hehehehehe. Bralno razumevanje te jebe, še vedno. Pa še vedno SJW mentaliteta, nej si še preraso??? Za družbo so pomembni ČISTO VSI, niti približno nej školnik 100x več vreden, pa tudi ne manj vreden, ka se razmimo!!!
Ges san nej vaški obrtnik, niti mučenik, niti heroj, niti neman težav z plačilno nedisciplino, 100% posla delam izven Prekmurja... Vse tvoje predpostavke so napačne!!! Jaz sem s svojim položajem ekstremno zadovoljen. Točke so napisane kot dejstvo, s čim se kot s.p. srečuješ. Pa še marsikaj manjka, ker je na hitro napisano. In PIKA. Nobenega mučeništva, nobenega herojstva. Samo v razmislek in primerjavo! In sem 100% za privatiziranje marsičesa! Naj ponudba-povpraševanje naredi svoje!! Se bo ločilo zrnje od plevela!!! Sedaj je pa preveč plevela na državnih dudah, nobenega merila za uspešnost, kvaliteto, kdo je dober, kdo ne!!! Vsi so strpani v isti okvir-seveda vsi so življenjsko pomembni, kot kirurg pri operaciji na srcu pri otroku!!! In vsi ubogi, kot čistilka z minimalno plačo!!! Vse to hkrati!!!

"Mednarodno primerljivo"-hahaha, tou Štrudljovo floskulo si vö privlejko.... Nemaš kaj konkretnoga, pametnejšoga?? Si v politiki?? Še vedno pa jemljemo iz vreče, ki ni brez dna!!!! V vreči je premalo denarja, četudi so naši školniki NAAAAAAAAAAAAAJBOLJŠI na svetu, za faktor 1000 boljši od vseh!!! Še vedno lahko talamo samo toliko, kot imamo!! Tega ne razumete nekateri. Kdaj bomo pa začeli plačevati dolgove, če ne zdaj, ko nam "gre malo bolje"? Zopet se bo treba zadolžiti, da razvajenčke potešimo+ dodatni davki, za tiste, ki ustvarjajo!!! Kdaj bomo torej začeli odplačevati dolg??

In reply to by müjra (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Seljačino, kdaj bosta dolg začeli odplačevati Amerika in Nemčija, ki sta velikooooooooooooooooooo bolj zadolženi kot mi ?????? Hlapec kapitalistov si !!!!!!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

1) izjavlaš ka nega meril za uspešnost in kda ti dan rezultate analize oecd kero slovenijo postavla med najbokše države, enostavno ignorejraš in tiraš svoje blodnje dale :) te se pa spitavlete zakoj je prekmurje ekonomsko nerazvito...ja kak bi pa naj naček bilo, če pa obstajate takšne seljake kak si tij? šolski sistem je, v primerjavi z ostalimi panogami ena redkih dobrih stvari v sloveniji in to bi ti bilo jasno tude če nebi bilo nobene študije. tebi seveda nej ka poznaš edino tisto šolo kera je na vesi v keri si gor raso.

2) to ka omenjaš kak “dejstva” za s.p. so samo tvoje lastne izkušnje in nič drugoga. nikakor pa to ne vala za druge. sploj pa za tiste posameznike (in podjetja) keri so mednarodno konkurenčni. Očitno si pač nej konkurenčen in lejko delaš samo v lokalnon okolje ter posledično maš probleme. ampak to je tvoj problem, nej problem slovenskoga izobraževalnoga sektora. profesor na srednje šole ali fakse je nej kriv, če s.p. nemre poravnate ddv zato enjaj jamrate kak je v realnon sektore žmetno. že skozi več tem samo neka jočeš pa cvileš.

3) daj razloži mi ka majo plače javnoga sektora veze z državnin dugon? pa ponovno te dobronamerno opozarjan ka malo premisleš prle kak odpišeš, ker san 100% ka si prepričani ka maš praf samo vrvle me, če ti pravin ka ekonomija neje tvoja domena.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Müjra, vse 3 točke so že obrazložene v mojon prejšnjon posti, vračaš se nazaj pa tiraš nekaj, kar sem kasneje že "debunkal", če zopet lepo po domače napišem.
1) san ti razložo o vreči (pa še tak preproste razlage ne razmiš??) Tej floskule si tij pa Štrudl lejko zatakneta....
2) čisto vse te tvoje predpostavke, sem ti že napisal, so napačne. In ne, da bi bilo z delovanjem v lokalnom okolji kaj narobe!!! Sem pač v taki branži, da delam preko računalnika večinoma!!! Jaz osebno sem ekstremno zadovoljen, kje ti vidiš jok in cviljenje??
3) san ti razložo o vreči (pa še tak preproste razlage ne razmiš??) Kda se zadolžujemo, da vzdržujemo prenapihnjen javni sektor, tö nema tou nobene veze????

Si prešto, kak se je dogajalo v Grčiji pred totalnim zlomom... Vse tou ide, denar se obrača, makroekonomija, mikroekonomija,.... DOKLER nekdo ne izstavi končnega obračuna !!! Pa tisto tudi nej dobro, ka ne boš mislo. Ka zaradi ekonomije zopet gre vse še bolj navzdol !!!

Ponavljanje tvoje znamenite "seljak" psovke nikakor ne pripomore k debati, potrjuje pa prav nasprotno od tvojega namena-da si ravno ti seljak, ki sploh ni prebral prejšnjega posta.

In reply to by müjra (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

debata pomene ka maš posameznike keri majo za svoje izjave tehtne argumente...nej pa, kak v tvojon primere bluzenje na pamet. oecd objavi rezultate po kerih je slovenija med bokšime in ti to ignorejraš, ker nejde skuper s tvojimi blodnjame.

glede javnoga sektora si pričakovano nej razložo nič samo nakladaš. lejko daš slovenski javni sektor na polovico pa to nadaljnoga zadolževanja države nede stavilo, kak ti to neje jasno?

pa vedno znova omenjaš "prenapihnjene javni sektor"...daj prosin en dokaz za to?

in če že omenjaš grčijo...mislin spuščaš se v stvari za kere nemaš pojma...so glavni krivce za stanje v grčije krive zaposlene v javnon sektore (kerih plače so glede na bdp p.c. nej odstopale od ostalih evropskih držav) ali pa mogoče što druge? ka resno misliš ka lidge zaposlene v šolah, bolnicaj, uradaj majo moč zrušite ekonomijo države?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Müjra-že tretjič, tudi če so 1000x boukši od vseh na svejti, še vedno pa jemljemo plačo iz ene vreče, ki ni brez dna!! Kak tou ne razmiš? Tou sploj nejsan debatejro, če tou drži ali nej!!!

Grčija-seveda da ni nikoli samo eden in glaven krivec, celo v ekonomiji je faktorjev toliko, da v enem stavku ne razložiš čisto nič. Je pa bil tou lepi sofaktor, kak se je delalo z javnim denarjem... Cejli cajt san mislo, ka ti nej trbej vsega v nulo napisati, ka razmiš poante, tö pa me na konci za vsako črko v stavki probaš loviti... Pa za vsaki stavek lejko obrneš drugače, pa se ideš ping pong!!!

Prekomerno trošiti nej dobro, varčevati tudi nej dobro,.... nika je nej dobro oz. vse je dobro, s keroga zornoga kota gledaš!!!! Samo, začati je treba nekje !!! Zakoj bi se pa nej mij zdaj začeli "vleči ven iz dreka", ko gre rahlo bolje gospodarstvi??

In reply to by müjra (nepreverjen)

sneg na cesti (nepreverjen)

VRANA ti si provokator s prazno glavo! Na jeziku močen v glavi prazen.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

blablabla in nič konkretnoga..."vreča neje brez dna"...eh, resno? več kak to ne premoreš? in ta floskula je tebi "argument" ka nasprotuvleš proteston? se pravi nemaš nič konkretnoga.

razlika med seljake pa med ostalime je ta, ka seljake za svoja stališča nemate preverjenih in dokazanih dejstev temveč kak "argumente" nucate splošne besedne zveze ("vreča brez dna") in seveda osebna prepričanja, kera pa so zaradi neizobraženosti in nerazgledanost večinoma groteskno napačna.

zato maš ti probleme z meof. kdakole objaveš trditev, te pijtan za konkretne dokaze in te failaš in se začaš izmotavate.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Müjra, ti si lekar "special kind of stupid"... Kda vse drugo odpove, se zatečeš semantiki !!! Kak tipično SJW- ne moreš napisati čisto nič, kjer je potrebno, da bi človek malo razmislo. Vse treba definirati kak idioti. Ko pa vse definiraš, pa razlagaš pomen besed, kaj morda manjka, vedno lahko kaj napišeš... In samo dejstvo, da nekaj brez veze odgovoriš je zate "argument",....

https://siol.net/novice/slovenija/v-dveh-letih-deset-tisoc-vec-zaposlen…
No, eden link, kelko je narasel JS v zadnjih letih. Več zaposlenih, večja masa za plače !!! Sklepam, da je to za tebe neka obskurna stran in kot taka nekredibilna!!!

https://www.vecer.com/place-javnega-sektorja-gospodarstvo-proti-zahteva…
Tu si prešti predvsem podatek 20.000 več zaposlenih v JS v obdobju 2007/2017 istočasno 31.000 MANJ zaposlenih v gospodarstvu !!! Da tebi zabitemu razložim, JS se bohoti in povečuje, gospodarstvo pa vedno bolj obremenjeno !!!

Itak je pa brez veze debatirati s tabo, prepričanega ne moreš prepričevati !!! In kreten, kakršen si, ne moreš brez tvoje "seljaške" arogance.

In reply to by müjra (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

VRANA, več boš pisal, večji bedak boš izpadel. Resnično nimaš pojma o ničemer ( že več komentatorjev je zapisalo, da nimaš končane niti osnovne šole - po tvojih komentarjih bo to držalo-, čeprav se ti predstavljaš za super uspešnega svetovnega podjetnika ) a tvoj ego ti ne da, da bi molčal. Ja, veš, za statistiko upravičeno pravijo, da je največja k...a na svetu. Obračaš jp lahko, kakor hočeš po želji. Če vzameš podatke od leta 2013 do 2017, so rezultati popolnoma drugačni !!!! V desetih letih se je odprlo veliko novih šol, vrtcev, urgentnih centrov, domov za ostarele, .............. in se je zaposlovalo predvsem učiteljice, vzgojiteljice, zdravnike, medicinske sestre, kuharice, čistilke, hišnike in drugo pomožno osebje. Med državami v EU smo daleč pod vrhom zaposlenih ( % ) v JS !!!!!! Bo to sploh šlo v tvojo glavo ????????' Nisi sposoben napisati niti enega komentarja, da ne bi žalil svojega sogovornika !!!!!!!!! Poglej, kakšne žaljivke uporabljaš !!!! Če bi v resnici bil to, za kar se v svojem bolnem egu predstavljaš, ti na misel ne bi prišle takšne žaljivke, s katerimi obkladaš vse okoli sebe, ki ne mislijo tako kot ti ( teh je pa zelo malo ) in tudi v tvojo tikev bi se kaj prijelo. Druge obkladaš s " seljaki ", v resnici si sam največji " seljak " !

In reply to by VRANA (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

sploj ne vejš na ka se izraz sjw nanaša...ka tij uživaš kda se vedno znova osmešiš?

no zdaj pa k dejstvon...% zaposlenih v javnon sektore v slovenije se že skozi vsa leta giblje v ali pa malo nad povprečjon oecd (21%) taka je nej niti slučajno prevelki. zdaj pa šok za tebe...velikost javnoga sektora...pa zdaj boj pozoren...nema nobene veze z javnimi financami. skandinavske države majo najvekše javne sektore med vsejmi državami z 30% vseh delovno aktivnih oseb zaposlenih v javnon sektore. kak te to možno? tretjina lidij dela v javnon sektore pa vseeno država funkcionejra? ka je mogoče ekonomija bole kompleksna kak pa je tvoja enostavna pamet zmožna procesejrate?

in zakoj bi mogo javni sektor sprejeti menše plače zato ka so slovenski gospodarstveniki tak slabe ka morejo lidij odpuščate? ka so medicinske sestre, policaje, vojake in ostali krive ka slovenski podjetniki delajo slabo?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Müjra, si pa resno velik butl, ali pa lažnivec na kubik. Izjava leta: Velikost javnoga sektora nema veze z javnimi financami!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Zdaj pa več ne vem , če si samo tak zabiti ali tak pokvarjeni, ka se delaš zabitoga??? Kelko se spomnim, delaš v IT branži (se motim?), zato pusti ti ekonomijo, ka nemaš niti osnove !!!
Ka te izobrazim: Z javnimi financami se financirajo javne dobrine države kot so: šolstvo, znanost, sodstvo, obramba, kultura, zdravstvo,.... Vprašaj dijaka iz 1.letnika srednje šole!!!

Po tej izjavi se ničemur več ne čudim!!! Maš pa smisel za dramo, to ti priznam: "zdaj pa šok za tebe...velikost javnoga sektora...pa zdaj boj pozoren...nema nobene veze z javnimi financami. " Tale "...pa zdaj boj pozoren..." je poskrbel za napeto branje, hahahahahahaha

https://www.google.si/search?biw=1311&bih=733&tbm=isch&sa=1&ei=4G-DWryV…

In reply to by müjra (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

prosen te ne probaj več vgunjavate v keri branže delan ka si me že dejvo na vsa mogoča področja. in ja velikost javnoga sektora nema veze za javne finance, ker maš države kak je norveška kere majo neprimerljivo večji javni sektor, glede na gospodarstvo, kak v slovenije in po tvoji blentave logike bi te države že zdavno mogle propadnite. po drugi strani so pa gospodarstva kera majo dosta menše javni sektor, viske javnofinančne primanjkljaje in dolgove.

razlože me kak te lejko nekše države s 30% zaposlenih v javnon sektore majo močna gospodarstva in visko blaginjo? kak te to možno? zakoj ma te danska z dosta vekšen javnin sektoron od slovenskoga, eno najvišjih bdp p.c. na svejte (čez 60k USD)? so 3X bole produktivni kak v slovenije pa majo tretjino lidij zaposleneh v javnon sektore...ajde, ker si tak glasen, razloži mi to? :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Müjra, hahahahahaha (IT si napiso osebno ti, tak te man v spominu. Lejko se pa motim, spomin je lejko sila nezanesljiv!!! Niti nema veze pri debati, le žalostno je, če delaš kakorkoli v zvezi z ekonomijo, ker ne poznaš osnovnih pojmov!)
Aleluja, zdaj si pa že bližje, čeglih čisto po nesreči!!!!! BDP p.c., 3x bolj produktivni !!!!! Vendar je ravno obratno, kakor ti trdiš: NI produktivnost višja, KER imajo večji JS !!!! Ampak ravno obratno: KER imajo večjo produktivnost, lahko vzdržujejo večji JS !!!!!! Vzrok pa posledica ti je že vedno delalo težave, kolikor se spomnim!!!

Zdaj pa poglejmo primerjalno: letni BDP po kupni moči p.c. (2011-2013)
najbližje nam Češka 29.018$, Slovenija 28.859$ (podatki Svetovne banke, dolarji)...
Češka na 3.mestu po učinkovitosti izobraževalnega sistema, Slovenija na 7. (zelo dobro) (podatki Pisa)
učiteljska plača na leto: Češka (14.400€), Slovenija (25.120€) ZANIMIVO!!! (Nimam podatka, katero leto, ampak razkorak v višini plače je pa ogromen!!!)
Toliko o tem, kako slabe plače imajo učitelji pri ISTEM BDP!!!

In reply to by müjra (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

VRANA, posebej za tebe, da ne boš krive vere širil na portalu ! Podatki so iz leta 2016. % zaposlenih v javnem sektorju: Norveška 36 %, Švedska 34 %, Danska 31 %. Belgija 31 %, Francija 30 %, ...... Nemčija 25 %, ..... Avstrija 23 %, ...... SLOVENIJA 19 %. Zdaj pa res nehaj srati in utihni !!!!!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

black panter

seljačina mujra,ne glasi se

In reply to by müjra (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Bravo VRANA, končno en!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

eni in isti !

In reply to by Olosh (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zelo zanimivo tovariš Vrana. Ko si boš zlomil ne daj bog roko ali nogo, boš ležal v bolnici in boš čakal, ker bosta doktor in sestra na službenem potovanju v Nemčiji in si bosta iskala paciente.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

gost854 (nepreverjen)

Vrana čestitam za odgovor. Naj si ga dobro preberejo.

Školnik (nepreverjen)

Kdo vas je silil v realni sektor ? Kdo te je silil za čistilko ?
Sami neumni komentari !! Učili bi se za zdravnike in bi imeli velike plače.

A79 (nepreverjen)

Ne rodijo se vsi pametni in ne morejo VSI imeti VII. st. izobrazbe, si ti daleč od školnika, ko to ne veš, če pa si školnik, pa zadosti žalostno.
Vsako delo si pa zasluži pošteno plačilo, tudi čistilkino ali smetarjevo. Pošteno plačilo pa naj bo tako, da bo človek lahko za ene mesec poštenega dela, en mesec normalno živel.

In reply to by Školnik (nepreverjen)

Borka... (nepreverjen)

Eni so nej meli sanse se ite solat budala snobska . Be rada tebe vidla kda nebe blo pejnaz ka be se sploj solo. Vepa tebe sta atek pa mama vse dala zato pa nevejs kak jee to ..

In reply to by Školnik (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Zgodba o lisici in kislem grozdju. Vsak se je lahko šolal. Ampak ti tega ne razumeš, na žalost. Zato pa si upravičeno na minimalcu.

In reply to by Borka... (nepreverjen)

Borka... (nepreverjen)

Ka se je lejk vsake solal ? Daj ne modruj . Ce so te starise pune pejnaz to lejk povejs.

In reply to by Pax (nepreverjen)

kanžor

Školnik .......... 1 € se učiteljem ne bo dvignila plača to si zapomni .Če njim ne paše pozimi delati na toplem in poleti v senci naj gredo delat na gradbišče celo zdaj ko je sneg in za to plačo ,ki jo imajo gradbinci zato ne palamudi

In reply to by Školnik (nepreverjen)

P (nepreverjen)

Tomi kaj se dogaja v deželici na sončni strani alp naši politiki pravijo ;zgodba o uspehu;eni delajo za minimalca v teških razmeraj,eni nika ne delajo pa dobijo 300e. od države tej ka pa v toplih prostorih sidijo za tisočake na mesec pa štrajkajo,politiki se okoli potejplejo za velke pejneze pa še plačo dobijo rejsan prava zgodba o uspehu(ZA NEKATERE)pa še volitvi so pred nami se pravi ka de še boukše(ZA NEKATERE).
svaka nam čast,deželica na sončni strani alp....

zemla odpri se (nepreverjen)

Zakoj pa ne štrajkajo tisti ka dobijo minimalca? Takše dobičke kak jih majo naša podjetja v privatnon sektori so še nigdar do zdaj nej mela. Te pa gda vlada zdigavle minimalno plačo so najbole glasni tisti, kerih podjetja majo milijonske dobičke, kak oni zaradi toga nedo mogli preživeti. Vse bilance podjetij so v Sloveniji javne tak ka lejko sakši pogledne kak njegovo podjetje v keron je zaposleni stoji. In v tistih z največjimi dobički majo delavci najmenše plače. Gda te tisti delavci štrajkali? Sevede nete nigdar, zaradi toga ka mate vedno pripročen izgovor ka se bojite za svoja delovna mesta. In tou seveda znajo tisti keri kujejo velke dobičke na vašon deli za minimalca, zatou pa nigdar nete meli večje plače. Namesto ka bi se za sejbe pobrigali, ste rajši čemerni na tiste ka se brigajo za pošteno plačilo za pošteno delo. Vsi bi se mogli. Ali eni primitivci bi očitno radi ka bi cejla Slovenija delala za minimalca, privatniki pa bi še večje dobičke meli. Ne ven kelko milijard evrov je tej vaš opevani realni sektor (ges man tudi svojo firmo ka nede nesporazuma) poskril po davčnih oazaj, tisto vas ne mouti...... tou ka pa lidje ščejo samo nazaj tisto ka so jin fkraj zejli pa van v nous ide.

In reply to by P (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Bravo zemla realen komentar, nemreš primerjati se z minimalcon. sakši se naj za svoje borij.

In reply to by zemla odpri se (nepreverjen)

Miro1 (nepreverjen)

Proti komu pa učitelji štrajkajo? Na plakatu vidim, da jih podpira Cerar in ministrica za šolstvo. Halo???

P (nepreverjen)

školnik,mijslin ka se hecaš,če pa nej mi pa po školnikovo razloži kak bi lejko svejt obstajal če bi bilij vsi školniki ali vsi doktori,pa samo telko ka te spomlim(TUDI ŠKOLNIKOVA KRAVA JE SAMO ĢOVEDO ...) pa zapomli si ka je šolani pa pameten nej vseeno.

marijaflisar (nepreverjen)

naj delajo za minimalno ali pa idejo na zavod

Mura je večna (nepreverjen)

marijaflisar
Že zdaj si zabita ,ka pa či bi te fčilij školniki z minimalno plačo, kak bi še te bijla zabita.

In reply to by marijaflisar (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

pa mogoče še neka za tiste ka so nej čista zablojene. rezultati pisa. sicer daleč od toga ka je pisa perfektna ampak je primerjava slovenije z drugimi državami vseeno zanimiva:

https://www.oecd.org/pisa/pisa-2015-results-in-focus.pdf

slovenija dosega bokše rezultate kak večina držav zahodne evrope in seljake se bunite namesto ka bi bar na ton področje bili zadovolne. kvaliteteten in dostopen izobraževalni sistem je eno izmed redkih orodij s kerimi se povečuvle družbeno blagostanje in slovenija to ponuja.

enakost (nepreverjen)

univezalni temeljni dohodek za vse http://utd.zofijini.net/tag/svica/

Mura je večna (nepreverjen)

Ge san za univerzalni temeljni dodatek, ampak samo za zaposlene pa tiste keri nejso sposobni delati. Delomrzneži pa naj skalje grzejo.

In reply to by enakost (nepreverjen)

trollbusta (nepreverjen)

od ge pa van prepričanje, ka je v šoli vse k riti prinešeno pa učitelji samo plače vlečejo in svirajo kurci? valda še živejte v iluziji izpred 30 lejt, kda so se v šolstvi na velko kopejrali učni načrti pa priprave. z ZUJF-on so se učiteli mogli odpovedati 10% plače in nagradan za napredovanje. tak kak lejko delavec na pomgradi dobij vekšo plačo za napredovanje, tak so do tistoga leta lejko učiteli dobili. z ZUJF pa se napreduje samo na papejri, pare pa ne dobiš. pa še 10% so ti fkraj zejli že v osnovi. torej dobijš menje plače kak ti pripada. dobij mogoče tisti na minimalci menje kak njemi pripada??

vij v ton vijdite kakšen problem slučajno? tisti keri pa pri rotoji z dvoletnin skrajšanin programon dela za minimalca pa se ma pravico buniti? kakše specifične pravice pa te on ma? razmo bi či bi si mogli delovne obleke pa šker kujpiti. samo njin tou vse delodajalec da.

pa o ton kak se v šoli more delati po 8 vor so samo vaše mokre senje. količniki za obračunavanje vor so jasno napijsani v zakoni. idite si preštite. tudi 2 mejsca čijstih počitnic nega. dokeč se vij po arehi sankate, na marsikeri šouli delajo. pa 25. junij za učitelje je komaj 10. julija. pa mogoče traja do 20. avgusta. sovpada tou z minimalno 28 delovnimi dni plačanoga dopusta, tak kak ga majo ostali, ali nej? vas bolij, ka so še dva kedna na leto doma zaradi jesenskih pa zimskih počitnic? vij si pa dopuste gemlete za sakši kurec, za vutro si ga je pa problem zriktati? važno pa ka se vam guzica putem smije za prvomajske? trbej obvezno za 5 dni malo doj na obalo.

učitelj z univerzitetno izobrazbo si po vaše zasluži samo 1.100 EUR neto plače? ešče gorenjov serviser ma vejkšo plačo od tej, pa ma končano srednjo tehnično šolo.

pa trdijtve kak folk zapušča delovna mesta pa ide v tujino delat. ja ge pa te delajo? tistih par 100 goričancov ka delajo v grazi na magni? pa v lederfabriki v feldbachi? jake primerjave. tej posamezniki so ziher čijsti biser učenosti pa visike izobrazbe. dajmo še malo počakati ka te vidli za kakšoga minimalca do vaši pajdaši delali v slovenskoj magni.

kda so doktori štrajkali so vašo podporo doubili s farso, ka do krajše čakalne dobe. pa ka so tou valda doktori, keri van življenja rešavlejo, kera si vij na drujgi strani sami vničavlete. pa zakoj so meli gasilci podporo ljudstva? ker se saki boji ka ne bi vutro njemi gorelo? ka pa dejstvo ka je med gasilci približno tretjina pijancof in objestnih požigalcof? pa kelko časa gasilci od 8 vor presedijo na riti pa nič ne delajo? znate kelko konkretnih intervencij majo soboški gasilci? ziher nej telko, kelko dobijo plače, če bi njihove plače bilej odmerjene na podlagi dejanskoga posredovanja.

šolstvo samo zahteva iste pravice kakšne je melo pred takozvano krizo. ne zahtejvle nika več. vi pa na vse pretege iščete nekše argumente, s kerimi bi radi javne delavce potejgnoli tak nizko kak ste vij. jebiga, delati v muri z osnovno šolo in z murinin šnajderskih šnelkurson pač nosi svoje posledice. o ton bi brodili te, nej pa ka ste vsi zgrabili prvo slujžbo, ka van je prišla pod rokej. te ste se pa cmijzdrili, zakoj je panonija propadnola, mura, pomurka, potrošnik, planika, itd. pa zakoj mate samo 420 EUR penzije in zakoj gnes kila kruja košta 3 EUR, negda pa štirikrat menje.

enostavno povejdano ste ena navadna zabačena gamad. kda se ide za vaše minimalne plače, bi se nan vsen mogli smiliti, kda pa se ide za koga drujgoga, pa je takoj halo.

Olosh (nepreverjen)

Folk de te te resno začo gemati, kda boš začo postavlati velko začetnico po ločili pika, dotečas si pa še en lolek več keri piše totalne nebuloze.

Srčno vüpan ka si nej učitelj, ker če mamo takše učitelje kak si ti, te mo mojo deco raje sam fčil doma pa de sigurno večji hasek kak pa pritoževanje nekšoga teoretika, keri je še sploj prave službe povoho nej.

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Čijsto resnico si napijso, samo leleki tou nedo razmili.

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

bubek (nepreverjen)

daj ne nakladaj,ti si g.........

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

ka pa dejstvo ka je med gasilci približno tretjina pijancof in objestnih požigalcof? pa kelko časa gasilci od 8 vor presedijo na riti pa nič ne delajo? znate kelko konkretnih intervencij majo soboški gasilci? ziher nej telko, kelko dobijo plače, če bi njihove plače bilej odmerjene na podlagi dejanskoga posredovanja.

Ti si izgleda nej pri pravi. Se pravi ka bi gasilce imeli samo kda jih nucamo. Recimo ka bi jih zamrznili kak meso v zmrzovalniki. Ne nucajo nej gesti nej piti. Kda pa gori jih hitro odtopimo pa v akcijo. Da je med gasilci tretjina pijancov in požigalcev. Da se ti nej malo zrolalo.

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Vsaka čast na zapisanon. Eni resno mijslijo, ka je delo samo z ''lopato in krampon'', vse ostalo pa je zajebancija... in ka tisti z OŠ lehko majo takšo plačo kak inženiri pa magistri. Kak inženir z 20 let delovne dobe delan v JS za 860 Eur (malica je vključena v ta znesek, potnij ne dobin) pa me je včasih sran, ka majo eni dečki z OŠ ali pa z dvoletno srednjo, ko prišteješ še regres pa 13. plačo (božičnico), na letni ravni več... pa ne vejo kelko je 7x7 ali pa napijsati en malo daljši stavek brez napak. Ali nema veze, jes bon prežijvo, samo svadijo me inteligentno skromni z velkimi gobci.

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ajde prosin te lepo no. Se strinjan ka je vsako delo spoštovanja vredno ampak moreš razmiti, ka si s krampon pa lopato vsaki mesec odvisen od toga kelko boš zaslužo in če boš kaj zaslužo, med ten ka v Javnon sektori toga nega, tudi če delaš povprečno, eni celo slabo, boš plačo dobo in ti nej trbej baš neka prdnoti in skrbeti za prihodnost ter ali boš naslednji den, mesec, leto še sploj delo to ka delaš, sploj razne občinske službe. Neščen posploševati, maš pridne lidij in lidij ka se trudijo ne glede na to ka so v javnon sektori ge je napredovanje odvisno od izobrazbe in delovne dobe, je pa dosti takših ka sidijo na ceckaj države in od 7 vgojno naprej in jutranje kavice v zbornici, čakajo samo ka de vra 3 ka lejko vujdejo domov. Razmiš zdaj razliko ali nej? In neje to velki gobec, to je realnost. Brez gospodarstva nega javnoga sektora in pika.

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

mrtva reka (nepreverjen)

Brez javnega sektora nega ne tebe ne mene ne gospodarstva. Vsi smo povezani da lahko obstane država in življenje. Ka je to tak težko razmeti? V zasebnem sektori nemate jajc za stavko te pa po učiteljih drapate seljaki eni brez jajc.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Jajca so, ampak če zasebni sektor štrajka en sam samcat den, te ide 50% firm globoko v minus, sploh težke proizvodne firme. Tak ka ne mi pametovat o nečen čemer nemaš pojma.

Naj država zniža davke za delodajalce in zaradi mene zdigne minmalca na 900 eur :)

In reply to by mrtva reka (nepreverjen)

mrtva reka (nepreverjen)

Ne laži o davkih !!!!!!! Avstrija in Nemčija imata višjo obdavčitev delavca kot Slovenija tak da nehaj nabijati s to lažjo. Ti isti delodajalci ki so imeli v zadnjem letu 3,2 milijarde evrov dobička !!!!!!!!!!! niso bili pripravljeni dvigniti minimalne plače za več kot 1,7 % !!!!!!!! Še dobro, da je ministrica imela " jajca " in jo dvignila za 4,7 %!!!! S svojo kurjo pametjo daj že enkrat mir na portalu in ne piši bedastoče ! Prav to bi bilo potrebno napraviti tem škrtavim privatnikom, ki bogatijo na račun delavcev in njihovih slabih plač. Za nekaj dni ustaviti proizvodnjo in jih udariti po žepu ! Ker samo ta jezik oni razumejo ! Bodi raje tiho, ker nimaš pojma!

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ka je pijanec, palik si malo nick menjo? :) Ne mešaj đabok pa grÜjšk, ker je obdavčitveni in plačni sistem v Sloveniji eden izmed slabših v Evorpi, pa lejko mata Avstrija pa Nemčija nižje davke, tan te stepej na drugačen način ;) AMpak seveda, ti to ne vejš.

Jaka jajca je mela ministrica. Zato pa čez 4 mesce več nede na ton položaji. Sama nikdar nej delala v gospodarstvi ka šele v proizvodnon sektori, ge se to najbolj pozna. Kak pravin, naj znižajo dajatve in davke za plače, pa zaradi mene zdignejo minimalca na 900 eur. Ampak seveda, zdaj javni sektor vse popapa in za zasebni sektor nede nič, pričakujem še višje davke.

In ti mi čuti, ker ti nemaš pojma od pojma, samo gobec te je.

In reply to by mrtva reka (nepreverjen)

Jurček11 (nepreverjen)

In ka bi naj dobo zasebni sektor od države???

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Manjše breme pri izplačilu plač. Ampak za tou trbej pare, kere idejo v javni sektor Jurček :) Kak skos. Zato pričakujem še višje davke, v kratkon!

In reply to by Jurček11 (nepreverjen)

Nej rejsan (nepreverjen)

Pravo ti je dobro ka nemaš pojma. Man firmo v avstriji in firmo v sloveniji pa znan kak stvari stojijo. To ka ti trdiš je čista navadna laž in zavajanje. To famo o nekši strašnih obdavčitvaj širijo naši velki kapitalisti keri s ten opravičujejo minimalne plače za keri pri njih delajo delavci. Če bi jim država zmanjšala davke delavci nebi bili nič na boukšon niti nebi meli kaj dosta višjih plač, višji bi bili samo dobički lastnikov tovarn. Je pa pri nas drugi problem - kolektivna pogodba. To pa je v avstriji boukše. Pri nas kolektivna pogodba vala za vse, v avstriji pa ma sakša panoga svojo kolektivno pogodbo in je minimalna plača določena individualno za različna delovna mesta.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Glede na to ka maš ''firmo v Avstriji'' bi čako od tebe več znanja, vidin ka ti slednje zelo zelo zelo primanjkuje. S takšimi se niti nema smisla pogučavati :)

In reply to by Nej rejsan (nepreverjen)

nej rejsan (nepreverjen)

Torej tij znaš več od mejne in ge te očitno ne vidin dobro številke gda dobin papire od našoga avstrijskoga računovodstva za prispevke pa davke. Dečko dragi, nej so vsi spletni populizmi resnica.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

V 20-ih letih san napredoval za 4 razrede. In še zaj, ko je prišla uredba, ka morejo vsen pod 26 razredon dati 2 kcoj, so mi najprej 2 razreda, (keriva san dobo po sklepi kcoj (prerazporeditev)) vzeli in te 2 dali po državnoj uredbi. In san na iston... a je nej tou zajebancija?? Tak ka je nej pa tak lepo, kak vsi mijslite...

In reply to by Olosh (nepreverjen)

kodiak (nepreverjen)

Dal bi ge tebe v razred, pa bi te vido, ka bi pravo. Drujgi den bi se vo proso, pa se začno spitavati, što je tau deco vzgajo. Biu san škounik, pa san šou vo, ka je več nej bilou za zdržati. Zaj delan v realnon sektori, kak vij gučijte, pa mi je lipou. Pa šče plačo man glede na svojo izobrazbo ednok višišo.

antištrajk (nepreverjen)

- 40 urni delavnik, 5 dni na teden
- 1 učitelj za 3, 4 predmete, ne pa da se ima ekstra zaposleno osebo za dve uri umetnostne zgodovine (wtf), ki jamra da hoče imeti minimalno jurja pa pol neto.
- priprav nimajo, saj si sproti pogledajo kaj v kupljenem učbeniku piše torej se smatra, da mora učenec vedeti.
Pripravljajo se naj v šolah, med počitnicami.
- Letnega dopusta naj imajo kot zakonsko pripada.
- Učitelji 1-3 razreda naj so bolje plačani, saj otrok učijo vse predpisane predmete.

Ko se bo tako ugotovil višek tovrstnega kadra, se bo zmanjšalo št. razpisanih mest za le-te na faksih.
Učitelji bojo dobili spet nek pomen, kot so ga imeli v naših časih. Ne pa zdaj, ko se po šoli šeta 20 mladenk, ki se samo zbirajo kdaj bodo skočile kofetkat v prvi kafič pri šoli. Pa malo pojamrale nad otroci in obirale finančne statuse družin le-teh.

Kakšna stavka? Stavkajte v soboto.

Mura je večna (nepreverjen)

antištrajk
Tij sploj znaš kakšno je delo učitelja, blage veze nemaš, pa pijšeš norosti. Razvajena deca zaradi zabitih staršov, keri delajo kraval za sakšno ocejno kera je nej 5, ka sakšni mijsli ka je njegovo dejte genij. Tou ka se zdaj dogaja po šoulaj je nej normalno. Učitelji morejo meti živce kak konj pa je še tou premalo. Malo se pozanijmaj kelko morejo delati učitelji pa te pijši. No seposejdi se najdejo takšni keri si plačo rejsan ne zaslüjžijo.

Čudo sveta (nepreverjen)

Prekmurci po vaših komentarjih se vidi da ste res neizobraženi ljudje. Ni čudno da ste tam kjer ste.

werwerw (nepreverjen)

Bar smo nej takši redneck-i kak slovenčki, šteri poznajo samo svojo vasico med gorami pa pejt sousidni oštarij, edijno kulturno doživetje je pa pijan pa nejprvejzani v Audiji frajera se iti. A pametni pa bole od sakoga. Takši te nas rejda fčilij, ja....

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

Čudo sveta (nepreverjen)

Kje je največ oštarij in pijančkov? V Prekmurju! Komentarji temu primerni.

In reply to by werwerw (nepreverjen)

werwerw (nepreverjen)

Idi v Zasavje, pa si pogleni svojo Slovenijo. Pijani bebčki z ženskami, ka nema niti ena menje kak 98 kil.... Tu pa tan keri pozitivno izstoupa, ka ma IQ 95, tou je pa tudi se ka premorejo.

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

Halo, modrijaši! (nepreverjen)

Što ste vsi vi, ka cejle vore v dopoldanskon časi modruvlete tu gor? Brezposelni? Komaj vrvlen glede na tej silni intelektualni potencial, ka je v vas. Večinoma ista imena, pametni sto na voro, ŠKODOŽELJNI do zadnje dlake in žaljivi. Razmite se v vse, ovrednotiti znate sakši poklic po principi "tej si nika ne zasluži, zatou ka nika ne dela". Dokler de pri Slovencaj takša mentaliteta, je lejko vlada srečna in brez skrbi. Žalostno!!!!

bonge (nepreverjen)

Ge samo pričakujem naslednjo krizo te mo mij krepnole tou si zapoumlite. Zadužene smo do grla pa še se zadužavlemo , 7 lejt konjukture ge pa man skoraj isto plačo kak leta 2009 , se cejne ste zdignole od bencijna ,vodej, lektrike, interneta, hrane, komunale .....ma vse je šlo gor bar za 20- 30 %. Ge je pa inflacija 2% na leto ,in vse tou moramo pokriti v realnon sektori z enakimi plačami kak pred par letami.Tej priviligiranci javni do pa štrajkali kak jih je nej sramota. Poglednite si samo poteze na obrazi učiteljev da štrajkajo ,rahli potuhnjeni nasmehi in ka van tou povej . Da so štrajkale murine delavke so se tudi smijale ? Nej đoukale so se gele , tu vijdite razliko med štrajkon in razvajenim cviljenjem. Da do tej javni, štrajkale avtoje vužigale trli okna pa tulili histerično pa evropsko zastavo kurili te do svalijle pejneze tou de naše dno tak kak v Grčije.

čarni vrag (nepreverjen)

No ja dragi moji pa vi volite že 25 let Kučana pa njegove štipendiste. Zdaj pa vodi na lestvici eden takšnih pajacov, čeglih nema še nej stranke, nej programa. Za vas de dober, kak je dober Cerar. Vi bi še opico Judi izvolili samo, da ma podporo Kučanovih novinarov-propagandistov in lažnih borcov, rojenih po bojni. Te pa štrajkate zavolo slabih plač.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Če se ne motim ( in se ne ) je plačno lestvico za JS delal Virant v vladi edinega Janezka čelavega. Tudi Zujf je napravil in uzakonil nenadomestljivi Janezek čelavi in s tem tem ljudem vzel najmanj 10 % plače, prepovedal napredovanja, nove zaposlitve, ............. To sranje, zaradi katerega so stavke, je napravil tvoj nepogrešljivi Janezek čelavi ! Ljudje so že vedeli, zakaj so ga odnesli iz parlamenta !!!!!!!!!!!!! In, če bo potrebno, ga bomo še enkrat odnesli !!!!! Kučan s tem nima nič. Kaj je vas strah Šarca ? Se ga bojite ? Vidim, da na desnici delate nov DEMOS. Skupaj boste pa ja zmagali. Vse desne stranke ( veliko novih nastaja v zadnjem času - tudi Novakovo so zamenjali z ubogljivim mladeničem ) pod komando velikega in nepremagljivega Janezka čelavega ! Cucek desni !!!!!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Pile (nepreverjen)

Če je potrebno, tudi opico! Samo, da ni Janša.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

antištrajk (nepreverjen)

za Mura je večna: koliko šoloobveznih otrok imaš? S koliko učitelji se recimo temu "srečuješ" da praviš, da nimam pojma o njih? Precej dobro poznam učiteljko sceno sploh teren MO MS.
Ne pravim nič, ja, so preambiciozni starši, ki jim ni sprejemljivo nič manj od petic za svojega "sončka", ki je v njihovih očeh oh in ah, v učilnici pa pije živce učiteljici, ki ob pogledu na cirkuse, ki jih prenaša, meni, da je za požiranje tega mularijskega sr*nja zagotovo premalo plačana..
Ampak ne posplošuj, niso vsi starši, ne otroci taki. Zdaj je pač v modi, da se otroka pospremi do šolske psihologinje, če odstopa od predvidenega cvekosedstva, ki vlada (bi naj) tam, saj se jim pač ne da malo bolj angažirati, da bi pristopili h posameznikom drugače. Oziroma Ker spet- so za to premalo plačani. Tudi tu ne gre posploševati, normalno.
Sicer pa vsak ima svoje mnenje, kot je meni vseeno za tvoje, bi lahko bilo tudi obratno. Lahko napišem, da nimaš pojma, pa kradeš bralcem čas, kakor ti misliš zame, ampak ni namen komentiranja verbalni ping-pong bralcev.
V bistvu pa, tudi vsi učitelji jutri ne bodo stavkali. Tisti ki menijo, da dobijo kar jim pripada, bodo zadovoljni izkoristili prosti dan za kaj pametnejšega kot za sproščanje svoje neupravičene grabežljivosti. :)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne bi bilo slabo, če bi se vsi malo zamislili. Tako mamo 73 let po končani vojni še 30.000 prejemnikov borčevskih dodatkov. Ka ne gučim o tem, ka vladajoči vkuper s pokvarjenimi tožilci in sodniki na vse načine ovirajo preiskavo bančne luknje. Za večje plače je prvi pogoj, da enjate voliti lopove, keri so spokradnoli milijarde.

ADMIRAL (nepreverjen)

Kda Mura štrajka što zna? Baje ka jin je v labdaj luft svalo pa so napovedali štrajk...

jebe se meni (nepreverjen)

Kaj prinašajo volitve 2018? Po mojem nič dobrega ali novega. Novi obrazi? Novih obrazov ni. Vse že poznamo. Je Bojan Požar nov obraz v politiki? Se hecate? Sem prebral teh 33. famoznih točk njegovega programa. Priznam, program je krasen. Kdo pri zdravi pameti ne bi podprl tega programa? Nihče. Zdaj pa takole. Kdo pri zdravi pameti bo podprl Bojana Požarja? Odgovor je jasen, nihče. Razen familije in redkih bedakov, ki verjamejo, da se Požar lahko uvrsti v parlament. Ne gre spregledati, da Požar ni bil sposoben zbrati 200 ustanovnih članov za stranko, zato je prevzel ugaslo Listo za MB in jo preimenoval po sebi. Skoraj sem prepričan, da njegova »Bebo roštilj« lista ne bo dobila niti 200 glasov na volitvah.

Programi političnih strank so lari fari. Napisani so zelo lepo, ampak samo zaradi »lepšega«. Programi ne pritegnejo in prepričajo. Niti jih nihče ne bere in se zaradi njih opredeljuje. Zato so vse politične stranke razen SDS na lovu za obrazi, ki bi prepričali. Pri SDS je zgodba jasna. Volivci SDS so verniki Janeza Janše. Ko Janše enkrat več ne bo na čelu te fašistoidne stranke, bo SDS razpadla.

Marjan Šarec je tipična zgodba našega časa. Stranke še nima, razen njega volivci ne poznamo nikogar. Vseeno pa je njegova kamniška lista, ki bo te dni postala stranka, pretendent za zmago na volitvah. Seveda ne zaradi programa, ki ga menda še ni. Večino volivcev bo po Jankoviću in Cerarju, prepričal še Šarec. In to s povsem isto retoriko in grmenjem o delanju reda na vseh področjih.

Kaj lahko en Marjan Šarec spremeni v Sloveniji? Kaj je v štirih letih spremenil Cerar? In zakaj bo po letošnjih volitvah Šarec zamenjal Cerarja? Zato, ker je volilno telo v državi nezrelo. Za približno okus demokracije v državi, bi morali ukiniti SD, DESUS in SDS. Naslednico komunistične partije in njeno senior izpostavo bi morali ukiniti iz higienskih razlogov, SDS pa, ker je fašizem nesprejemljiv.

Okoli kulture se je minule dni precej iskrilo. In se bo najbrž še. Jaz pa sem opazil vzorec, ki me sili na bruhanje. Kulturniki vs. Verniki sekte SDS. Isti so. Janša lahko zagreši karkoli, verniki ga bodo vedno zagovarjali. Vedno, brez pomisleka. Isti so kulturniki. Tisti performansi z rezanjem zastave, vlečenjem mrtvih živali, zoofilijo? Vsi iz vrst kulturnikov, ki jih poznam, na nož zagovarjajo te kvazi »umetnike«. In nihče ni pozabil dodati, da navadni cepci ne razumemo kulture? Res je. Te kulture ne razumem. Če sem zato cepec, prav. Vi pa si za svoje bolne fetiše sami zaslužite denar, ne jahat proračuna. Vem, to pa ne. Druge pošiljate na trg, naj se dokažejo. Pa vi? Vi bi vse. Me zanima koliko kart bi prodala krava, ki je vlekla mrtvega prašiča po cesti. Pasja dojilja bi občinstvo našla le med ozkim krogom prijateljev Vinka Vasleta. Simono pa bi verniki sekte SDS zagotovo kamenjali. Nule ste, fehtarji.

Stavkovni val je zajel državo. Poudarek v medijih je »stavkovni val«. Val pride in gre, svinjarija pa ostaja. Stavkovne zahteve so smešne, se opravičujem prizadetim ampak res so smešne. Tovrstne stavke so namesto sindikalnih izletov. Jebeš stavke. Ko vam bo enkrat resnično dovolj poniževanja s strani države, raje organizirajte upor. Riot! Kot LA 92.

Gost Gost (nepreverjen)

Hahaha, bravo "jebe se meni". Boljše sam ne bi zmogo napisati.

In reply to by jebe se meni (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Lahko razložiš zakaj naj bi bila SDS fašistoidna stranka?

In reply to by jebe se meni (nepreverjen)

kar tak (nepreverjen)

šolstvo je totalno razvrednoteno, saj na pedagoški fax idejo najslabši učenci, lejko bi pravli, ka je to hobi fax, keroga vsi narejdijo, zato pa nemajo več nikše avtoritete

werwerw (nepreverjen)

Kak de li štrajko en od profičof na Ljutomerskoj Gimnaziiji, če pa tak vdano saki par dnij slovenistansko zastavo vo vejsi??? Hinavščina ali hlapčevstvo?

jebe se meni (nepreverjen)

moralo bo počit,ker to več tako ne gre naprej...
____________________________________________
"V dveh letih deset tisoč več zaposlenih v javnem sektorju."

https://siol.net/novice/slovenija/v-dveh-letih-deset-tisoc-vec-zaposlen…

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Za mene je to samo pohvalna novica. Zaposlitev so dobile: učiteljice, vzgojiteljice, medicinske sestre, čistilke, kuharji, hišniki, ......... Nove šole, novi urgentni centri, novi vrtci, novi domovi za ostarele, .............. - Kaj misliš, da bodo tu roboti delali ali kaj ?????????????? Nič ne misliš, zato takšne bedarije pišeš ! V EU po številu zaposlenih v JS na število prebivalcev zaostajamo za ostalimi. Niti blizu vrha nismo ! Tu pa " desni pametni kmetje " vse mogoče laži pišete ! MARŠ !!!!!

In reply to by jebe se meni (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Ti v tvojen jeziki napijšen ka boš bole razmo SOME JEDAN TUPAVI !!!!!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kanžor

Eni otroci 7 razredov grejo drugi teden v Tolmin in so morali po 24 € zraven plačati še bivanje učiteljem .Za kaj jim ne plača država ?Sedaj pa še prosijo večje plače

Lažeš (nepreverjen)

Ne laži! Še nikoli niso otroci plačevali za bivanje učiteljev.

In reply to by kanžor

kanžor

Lažeš ......... Ka jih zagovarjaš? Daj jim svojo plačo ti pa lajaj kot lajaš

In reply to by Lažeš (nepreverjen)

bb11 (nepreverjen)

Tu pa moren komentajrati. Nastanijtev učitelov se vedno porazdelij na razrejd. Vedno se je in vedno se bo (govorimo za OŠ).

In reply to by Lažeš (nepreverjen)

Pile (nepreverjen)

Še premalo, če to drži. A je za to študiral, da bo pazil na tvojega razvajenega, pijanega in zadrogiranega smrkavca?

In reply to by kanžor

kanžor

Pile .Ti si konj od konja .Ne krivi otroke OŠ ,da se drogirajo in da pijejo .Malo pazi ka pijšeš ka se ne bi ge zagovarjo

In reply to by Pile (nepreverjen)

Pile (nepreverjen)

Komaj čakam tvojo tožbo, da ti zaprem g...c! Če se boš odločil, ti z veseljem dam svoje podatke. Ampak vedi, da tudi kriva ovadba zelo dosti stane.
Če imaš ti doma "angela", še ne pomeni, da navedena problematika ne obstaja. Pa še kako velik problem na šolah (na žalost že osnovnih) so alkohol in droge. Ti pa živi v svojem idealnem svetu, upam, da te kakšna tragedija ne bo streznila.
Pa drugič ne piši o nečem, o čemer nimaš pojma.

In reply to by kanžor

Amalka (nepreverjen)

Ne ven ka se školniki gor prosite, gnesden ma mariskera čistilka višjo izobrazbo kak vij, samo je nej mejla srečo dobiti delo. Pa si je za tou nej sama krijva. Pa tisti fizičari na minimalci se nemrejo spraviti štrajkat, ker dobijo drujgi den odpoved. Samo v javnon sektori se lejko štrajka brez skrbi, ka boš drugji den na zavodi. Ne gučte na pamet. In o školnikaj telko, man ene par sosedov, ka so školniki, pa san mejla cejlo življenje čas gledati, kak fejst delajo. Gda san šla vgojno delat, so gospoda še v pižamaj se pretegavali na balkoni. Gda san šla domov, so že zdavnaj rešavali križanke na balkoni ali pa se sončili. Delat ob osmih vgojno, poldne pa so že nesli posode s kosilom, ka si ne bi gospe mazale rok s kijancov. pa na vrti so tudi nej mogle delati, ka se njij je zemla na roke prijela..... Ka ne gučin kelko so fraj zaradi svetkov, počitnic.... samo se ne prosite gor prosin. Vekše plače privoščin samo medicinskin sestran, policajan in gasilcan. Vsi ostali ste lejko srečni, ka mate več kak minimalca, ker večina poštenih in delovnih lidij ma na žalost minimalca, ne glede na izobrabo, tudi tisti z visikimi šolami pa magisterijami, taka se nej trbej delati norca iz delavcov. Zdaj pa plujte, pa paste, ka se keromi ne zaleti.....

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ja, in zdaj naj zaradi vas, manj sposobnih, ljudi brez " jajc ", neizobraženih, nerazgledanih, cela Slovenija dela odgovorna, zahtevna, ...... dela za minimalca ?????? Sveta preproščina, kako so nekateri ljudje zabiti. Na koncu boš še rekla, da morajo imeti zdravnica, profesorica, farmacevtka enake plače kot natakarica, trgovka, frizerka ???????!!!!!!!!!! Takšnim bedakom, kot je ste nekateri na tem portalu, se delodajalci samo smejijo in si jih želijo čim več. Hlapci ! Že naš največji pisatelj je pisal o tem in zadel !!!!!!!

In reply to by Amalka (nepreverjen)

Vaše ime... (nepreverjen)

Ka je Amalka? Ka misliš ka tij edijna odiš delat pa ka si tij edijna zaslužiš pošteno plačo za svoje delo? Se ti direkt vidi kašen je tvoj miselni domet. Bouga tista firma v keroj takši lidje delajo. Ges pa pravin ka se naj gor prosijo še bole. Pa tij bi se tudi lejko, če ti je tak težko v življenji. Tej izgovori z odpouvidami so samo odraz lastne nesposobnosti pa mišljenja ka lejko sakši dela z delavcon ka ščej. Pač si nesposobna za nikoj v življenji, edino kijanca pa motika ti dobro ideta, zdaj pa gnoj zlijvleš po školnikaj ka so pač nej tak zarukani kak ti. Sran vas bilo ene komentatore, resno vas je lejko sran. Bole ka neni nebi nič napisali, ka se zdaj pod ten člankon vidi kak zabiti, nerazgledani pa primitivni lidje živejo v ton našon prekmurji.

In reply to by Amalka (nepreverjen)

black panter

ka školniki mislite ka ste zdaj naj čednejši,zato ka štrajkate

In reply to by Vaše ime... (nepreverjen)

manj učinkovitosti (nepreverjen)

Od tejbe so še mala deca čednješi.

In reply to by black panter

Školnik1 (nepreverjen)

Zakoj bi pluvali? Imamo stavko in pritiski so.... bomo videli. Ne glede, kaj si ti misliš Amalka ali komu kaj privoščiš.

In reply to by Amalka (nepreverjen)

Tujec 3 (nepreverjen)

Ne mečite vseh vseh strokovnih delavcev v isti koš! Prvo se pozanimajte o razlikah med njimi in nato komentirajte!

Radenčan (nepreverjen)

Sem diplomirani inženir z 20 letnimi delovnimi izkusnjami in delam v večji privat fabriki v Pomurju za 1000eur bruto cca 700eur neto. Ali sem se kapitalistom prepoceni prodal ali je to realnost za Pomurje??

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Če je vse to res , kar si napisal, - kar pa zelo dvomim -, si popolnima nesposoben človek ( kljub svoji izobrazbi ! ) in hlapec !!!!!!!!!! Veliko prepoceni si se " prodal " !!!!!!!!! Hvala bogu, da večina ni takšnih kot si ti !!!!!! Zaradi takšnih ljudi, kot si ti, se privatniki smejijo in bogatijo !!!!!!!! In takšni, kot si ti, najbolj pogosto pljuvajo po tistih, ki si ne pustijo vzeti dostojanstva in nočejo nekomu biti hlapci !!!!!!!!!!!!

In reply to by Radenčan (nepreverjen)

Radenčan (nepreverjen)

Kar pisem je popolnoma res. Nevem kako je v ostalih privat podjetjih v Pomurju ker place vsi skrivajo (so tajne).

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zamenjaj delodajalca, sedanjemu pa v obraz pljuni !

In reply to by Radenčan (nepreverjen)

Amalka (nepreverjen)

Ja, ti ga pa zaposli in mu daj plačo, kakršno si zasluži. Eni še vedno mislite, da živite v SFRJ, ko si lahko dobil službo v pol ure in to kakršno si hotel.....

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kak smo mi v SFRJ lepo živeli ! Super ! Ni nam bilo potrebno stavkati, pa smo vse imeli ! Ni bilo požrešnih privatnikov ! Si nam favš ?

In reply to by Amalka (nepreverjen)

Amalka (nepreverjen)

Nej san ti favš, ker san ges tudi iz tiste generacije in san si slujžbo zbirala sama, kero san ščela. In san srečna, ka san mejla tou srečo, štero pa naša deca žal nemajo. In ne ven, zakoj skoz nekoga spitavaš, če ti je favš? Sori, ampak pri tebi ne vidim ničesar takšnoga, ka bi ti lejko bila favš, žal.... kvačjemu san srečna, ka te osebno ne poznan.....

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Povej, če nam ni bilo lepo. Mogoče me pa vseeno poznaš, pa ne veš, da se skrivam pod tem vzdevkom. Čudne so poti Gospodove.

In reply to by Amalka (nepreverjen)

Tujčić (nepreverjen)

Tujec2 dobro so živeli komiji in ritolizniki komijev. Tij pa dobro znaš v štero skupino spadaš. Imel si vse, vse si doubo, s strajon in grožnjami. Samo 22 cm püjček je bio meki. Tou so ti pa komiji nej mogli zriktati.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Školnik (nepreverjen)

Vprašajte se zakaj pa so RAVNATELJEM dvignili plače za skoraj 4 plačilne razrede !!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vidiš, tako je to, ko bedaki pišete o tistem, o čemer nimate pojma ! Ravnatelj osnovne šole spada v 42. plačni razred in ima osnovno plačo 2.198 evrov BRUTO !!!!!!!!!!!!!!!! Če je to za tako delo previsoka plača, nam ni rešitve !!!!!!!!!!! TISTI BEDAKI, KI TU NAJBOLJ NABIJATE DESNIČARSKE IN KAPITALISTIČNE FLOSKULE, SI VSAJ POGLEJTE PLAČNE RAZREDE IN VIŠINO PLAČ V TEH RAZREDIH !!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Školnik (nepreverjen)

školnik (nepreverjen)

Ravnatelji so po novem od 52.plačilnega razreda naprej, če ne verjameš pa poglej v Uradni list RS.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Moji podatki se nanašajo na dan 30. 10. 2017 in so točni. Da nisi ti kaj zamenjal z direktorji bolnišnic, zdravstvenih domov ???? Niti ta plačni razred ne bi bil preveč - to je samo 3. 000 evrov BRUTO !!!!!!

In reply to by školnik (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sem pogledal v Uradni list in videl. Vrsto let so ravnatelji osnovnih šol bili v v 42. plačnem razredu z osnovno plačo 2.198 evrov bruto. Po 1.1.2018 so z Uredbo vlade Mira Cerarja napredovali v 47. plačni razred z osnovno plačo 2.625 evrov. Ob izpolnjevanju 100 % kriterijev, ki so zelo ostri in jih bo doseglo mogoče nekaj ravnateljev, lahko napredujejo največ v 53. plačni razred z osnovno plačo 3.385 evrov bruto ! Če je plača 2.625 evrov bruto previsoka za ravnatelja šole, potem bolje. da ugasnemo luč in rečemo: " zbogom država ! "

In reply to by školnik (nepreverjen)

školnik (nepreverjen)

Tujec 2 - pjanček kaj pa vdig plač pred koncem leta mimo plačilnega sistema.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Mislim, da si hotel postati ravnatelj, a so te izbacili. Zdaj pa iz maščevanja nebuloze pišeš. Jebi ga, takšen je svet. Vsak ne more postati to, kar si želi. Pri stavki gre za ostale, ki delajo v JS. Si ti ne zaslužijo plač, ki so jih že nekoč imeli, pa jim jih je Janezek čelavi z ZUJF - om vzel ???????? Naj vzgojiteljica dela za enak denar kot natakarica ? Malo se zresni.

In reply to by školnik (nepreverjen)

MIŠKO KRANJEC (nepreverjen)

... ati je pravo ka župnik v Cogetincaj gladovno stavka ka nevej v keroj štrajki bi sodeluvo, ka jih je zdaj več napovejdanih. trbej ga zmirite...ka nede hin...

Krumpiš (nepreverjen)

Desne vlade nemo meli tak dugo kak de JJ razdiro narod. Sicer bi se pa kaksi Tonin pa Virant pa Erjavec lejko kaj zgucali.

čarni vrag (nepreverjen)

A za tebe so Kučan, Janković, Židan in Erjavec levičarji? Po ton ka ob vsaki priliki trabunjajo o partizanskih "zmagah"? To je zadosta, da jih ljudstvo voli kak, da bi bili blesavi. Mogoče pa do ednok vseeno prišli k pameti in bodo vidli, ka jih "levičarji" nategavlejo.

In reply to by Krumpiš (nepreverjen)

šinjek (nepreverjen)

gre danes za učiteljske plače?........ne, gnes je generalka za bodoče demonstracije levičarjev proti prihajajoči novi JANŠEVI vladi.

wwg (nepreverjen)

Ka tebi se blede?
Janša pa njegova bosanska SĐS več vlade nigdar več nede vidla od blüjzi. Vsaj pod njegovin vodstvon nej. Sektaši toga bankrotejranoga poliktika tau li nemrete spreglednoti.

In reply to by šinjek (nepreverjen)

Tujčić (nepreverjen)

Tujec2 boug daj. Kak kaj žena? Sta bila kaj na Pohorji? Na"smučanji"?

In reply to by wwg (nepreverjen)

rom ano (nepreverjen)

Cenzus pogojev za vpis na PF bi morali zvišati, ne pa, da pristanejo na PF tisti, ki drugje niso uspeli. Žal je večina takih. Za školnika so pa dobri. Tudi zato se je razvrednotilo učiteljevo delo.

wwg (nepreverjen)

Vejpa že zaj nega pretiranoga interesa za te študij. Či zvišaš pogoje pa de še menje. Što čeden de pa šau tau študejrat, či te vsakši ka ma 5 minut časa sere po tebi.
Jes sigurno nebi, Sploj pa nej za takše plače kak majo...

In reply to by rom ano (nepreverjen)

tehnik (nepreverjen)

Od tistega dne, kda san prestopo prag fakultet, srednje šolskih in osnovno šolskih učitljev več ne spoštujem. Zame so bili vedno inteligentni, ozobraženi, sedaj pa vidim realno sliko. Moji kolegi, v GMS imeli 2 in 3, sedaj vsi študirajo zgodovino/geografijo/filozofijo/angleščino , pač različne kombinacije in NE ne spoštujem več nobenega profesorja in nikoli ne bom ! Vsak dan žurirajo, faks imajo par dni na teden, nič ne delajo, cimer mi vsak dan doma leži pa smrdi v postelji ( težki študent geografije) in je sedaj že v 3 letniku.In ta človek bo za 1 leto, ko bo naredil pedagoški izpit nek faktor? Štrajkal za večjo plačo ker se dosti vložo v svoj poklic? PFUJ!
Če bi se šlo po vložku v faks bi mi na elektrotehnični morali imet 10x tolikšno plačo kot vsi ti bodoči profesorji, ki sedaj vsak drugi dan pijejo in samo hodijo okrog po "ekskurzijah" in erazmusih in vseh drugih izgovorih, sam da se lahko pije in žurira.

Bodite zadovoljni s tem kaj imate, nimate pojma koliko truda vložijo tehnične stroke v svojo izobrazbo in s kako bogo plačo so potem nagrajeni v privatnem sektorju. PFUJ! Sram vas je lahko! Pa vsak profesor, ki bo to bral sam ve, da je večino faksa sprepil in prespal !

inženir (nepreverjen)

Sram je lahko samo in edino tebe.

In reply to by tehnik (nepreverjen)

Amalka (nepreverjen)

Vaše ime....Tujec 2....nej, ne odin edijna delat, pa tudi pod razno neman plače, kakšno si zaslujžin. Pa man tudi visoko izobrazbo, kak školniki. Ampak ges moren za svojo plačo delati vsaki den več kak osem ur, ne prekladan se pol delovnoga časa na ležalniki.... In lejko vidva žalita vse poprejk z neizobraženmi pa fizičarami, pa kmetami. Če fizičarov pa kmetov ne bi bilo bi vuva v kakšni luknji živela, pa mogoče bi se pasla, če vama kmet ne bi pridelo hrane. Zato se zamislite malo vidva najpametnejšiva na ton forumi.... Saki človek si zaslujži pošteno plačo za svoje delo, nej samo školniki. Ampak vsako leto šrajkajo samo školniki in njin podobni. Tisti ka delajo pri tujih firmah pa pri zasebnikih lejko o štrajki samo senjajo. Vama je sigurno ajtek slujžbo prejk zvez zrihto, zato bojta rajši tiho. Pa še ednouk, marsikeri fizičar, kmet ali čistilka ma fakultetno izobrazbo, verjetno vekšo kak vidva. In ja, ges prijmen v roke tudi motiko ali vile na domačon vrti. Me nej sran povedati, zato ka san nej manjica. Pa nejsan nigdi opazila, ka bi školniki štrakali zato, ka dela cejla Slovenija za minimalca ampak štrajkajo samo za svoje riti. Telko o ten. Pa nej, ka bi se šteri od pameti razčesno......

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Smiri se, da ne počiš ! Vsak je svoje sreče kovač ! Če nisi sposobna pač nisi. Nisi edina, več vas je. Zato razumem tvojo favšarijo.

In reply to by Amalka (nepreverjen)

Gogoša (nepreverjen)

V čem je točno tvoja težava, Amalka? Mogoče, ko zaspiš, se ti prikažejo tvoje ocene v šoli? In se začnejo nočne more? To se lahko zdravi.

In reply to by Amalka (nepreverjen)

manj učinkovitosti (nepreverjen)

Zakoj pa te tij ne štrajkaš, če ti je tak težko in si nej zadosta plačana? Aja točno, bojiš se za službo. Najležej se je na to izgovarjati pa po drugih srati. Sran te bilo Amalka.

In reply to by Amalka (nepreverjen)

Amalka (nepreverjen)

Ne štrajkan zato ka je moja plača večja kak minimalec, in man telko v glavi, ka znan, ka se iz praznoga žakla nemre jemati. Tij pameten pa očitno toga ne vejš. Ja, pa bojin se za slujžbo, ker jo je težko najti. Tij jo maš? Očtno nej, ali pa si školnik. Nej me je sran. Pošteno delan, saki mejsec dobin plačilo in razmin, ka telko, kak bi rada mejla nemren dobiti. San nej sama na svejti in ne gledan samo na svojo rit. Sran je lejko tebe, ampak te nede, ker te nišče ne vidi v faco.....

In reply to by manj učinkovitosti (nepreverjen)

Amalka (nepreverjen)

Tujec 2, mojo favšarijo? Nikomi san nej favš. Glede moje sposobnosti pa si tij zadnji, keri lejko sodiš. Očitno si brezposelnež, šteri na sociali ali na očovon hrbti cejli den sedij pred računalnikom pa od dosade srečka po vsakem članki. Očitno maš premali možganski kvocient ka bi razmo situacijo v Sloveniji. za tebe so krijvi tisti, ker ne dobijo dela, zatou ka so dobro plačane stouce dobili deca od raznih direktorov in poslancov. Tij očitno še nemaš dece, pa boukše ka nej, saj se podpisuješ kak pijancek.
Gogoša, ges neman težave. In pa hvala bougi san se sikdar dobro včijla, tak ka neman nočnih mor. Gda san ges v šolo odla so bili školniki rejsan školniki. Zdaj pa so takšni kak si tij, gledajo na svoje riti, fučka se njin ka do deca znali, vijdijo samo svojo izobrazbo. Ka drujgi nihče ne dela? Za školnike smo očitno vsi menje vrejdni. Moja sousida je tudi navadna osnovnošolska učitelca, po naselji pa se hvali ka je profesorca. Pa ne mečen vseh v isti koš, so tudi dobri, odlični učitelji in pedagogi, vendar te stavke ne podpiram in je ne bom, dokler ne bodo pošteno plačani vsi delavci v državi.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Amalka, kar se tiče tvoje ocene mene, si popolnoma mimo udarila. Upam, da si drugje bolj uspešna.Ti sploh kdaj bereš moje komentarje ? Ali samo danes ? Ves čas zagovarjam delavce, brezposelne, bolne, ...... in obsojam kapitaliste in privatnike, ki na hrbtih ubogih ljudi bogatijo. Samo toliko: star sem 68 let, delal sem 42 let in sem že precej let v penziji. Lep večer ti želim.

In reply to by Amalka (nepreverjen)

manj učinkovitosti (nepreverjen)

"Moja sousida je tudi navadna osnovnošolska učitelca, po naselji pa se hvali ka je profesorca."

Ja ka je pa te, če nej profesorica? Kakšen naziv dobiš gda končaš pedagoško fakulteto? V jake šoule si tij odla, če takših stvari ne vejš. Očitno si glij ti tista ka so za tejbe drugi nej nič vredni in si samo ti pomembna. "Moja sousida je tudi navadna osnovnošolska učitelca" - že ta izjava dosta povej o tebi, tvoji izobraženosti, pameti in razgledanosti. Sran te bilo Amalka. Što je kriv ka so vsi delavci nej pošteno plačani v državi? Učiteli mogouče? Rajši se tak gor prosi proti tistin ka delavcon ne dajo večje plače, sami pa delajo z velkimi dobičke kere skrivajo v davčnih oazaj. Za tou si tudi učiteli krijvi?

In reply to by Amalka (nepreverjen)

Amalka (nepreverjen)

No vidiš školnik, nika si me pa le navčo. Ges pa san mislila, ka so profesori tisti, ka predavajo na faksi, učiteli pa tisti, ka so na osnovni šoli..... Ne gledan ges nje doj, ampak ona čisto vse v naselji. Njena trditev je, da je ona profesorca, mi ovi pa nule, če glih mamo tudi fakse. Nej so školniki krijvi, ka so ostali slabo plačani, bi pa lejko bili objektivni in na zemli, če pejnez nega jih nega ge zeti. Tou bi tak visiko šolani lidje mogli znati, nan "neizobraženin, norurin pa nerazgledanin" pa tou ne bi treblo, pa vseeno znamo. Sran je lejko tebe, ker nemaš sočutja do drujgih in škoda, ka vas je večina takšnih, ka vidite samo sebe, vsi ka mislijo drugače pa so neizobraženi, nerazgledani ipd..... Dobro, ka me moja norost ne boli........

In reply to by manj učinkovitosti (nepreverjen)

več učinkovitosti (nepreverjen)

manj šol - manj učiteljev

manj učinkovitosti (nepreverjen)

manj šol - manj učiteljev - več bedakov.

In reply to by več učinkovitosti (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice