Včeraj smo poročali, da je delovno sodišče v Mariboru odločilo, da mora Mestna občina Murska Sobota v službo znova vzeti Sabino Gutalj in ji vrniti vse zaostale plače.

Odziv obeh strani

Če včeraj oba akterja v zgodbi zadeve nista želela komentirati, smo danes dobili odziv obeh. Sabina Gutalj je za naš medij povedala: 

"Vesela sem, da je sodišče potrdilo nezakonitost moje izredne odpovedi. Ne bi rada polemizirala, vseeno pa sem srečna, da sem po 750 dneh in številnih neprespanih nočeh dočakala pravico. Kar se tiče odločitve sodišča glede vrnitve na moje delovno mesto lahko povem, da sem svoje delo vedno opravljala in ga bom tudi v prihodnje profesionalno ter v skladu s pravno etiko in moralo." 

Na murskosoboški občini so nam povedali, da so sklep sodišča prejeli in zadevo trenutno preučujejo. V naslednjih dneh pa bodo sprejeli odločitev, kako naprej

Šikaniranje in žaljiv odziv

Sicer pa spomnimo, da je soboška občina aprila leta 2015 Sabino Gutalj odpustila z delovnega mesta vodje oddelka za splošne zadeve. Pravnica je nato vložila tožbo proti občini in zahtevala, da ji ta vrne službo.

Po pisanju Pomurje.si, naj bi direktor občinske uprave Srečko Đurov na sodišču trdil, da je do odpusta med drugim prišlo zaradi šikaniranja in žaljivega odnosa nekdanje zaposlene do sodelavke ter neopravljanja nalog, naloženih s strani direktorja. To naj bi vodilo v izgubo zaupanja ter posledično uvedbo disciplinskega postopka in izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Žrtev menjave oblasti?

Sabina Gutalj naj bi njegove trditve medtem zavrnila in jih označila za izmišljotine. Prepričana je, da je šlo pravzaprav za obračun ob menjavi oblasti, saj je kot desna roka služila nekdanjemu županu Antonu Štihcu. Očitki nadlegovanja na delovnem mestu naj bi tako po njenem služili zgolj kot izgovor za odpust.

Sodba sicer še ni pravnomočna.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Eni jo poznamo....

Gostja (nepreverjen)

Ka pa njeni gospod, dipl. trener nogometa, on je še na občinski funkciji?
Katera stopnja izobrazbe je to? In kje stoji stavba, bi se človek vpisal.

rafi (nepreverjen)

Preveč si radoveden

In reply to by Gostja (nepreverjen)

rafi (nepreverjen)

Đurov to ni Slovenec ampak lažnivec. Sabina ne pusti se jim. Pokaži jim vso srečo

Starejše novice