Soboški svetniki so danes nadaljevali 29. sejo, ki je v rednem roku niso dokončali.

Svetniki so na današnji seji soglasno potrdili zazidalni načrt za obrtno cono Turopolje – trgovski objekt. Svetniki so prav tako potrdili sofinanciranje delovno mesto logopeda v Vrtcu Murska Sobota. Predlog, da bi soboški vrtec dobil še drugega pomočnika ravnatelja, so svetniki zavrnili. 

So pa svetniki bili za sistematizacijo delovnih mest v soboških vrtcih. 

Zadolževanje RIS Dvorec Rakičan

Svetniki so na današnji seji podali soglasje k zadolžitvi javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, in sicer v višini dobrega pol milijona evrov. Javni zavod je sicer dolžan kredit odplačevati takoj po prejetju sofinancerskih sredstev.

Gre za evropska projekta, in sicer Castle road oziroma cesta gradov, pri katerem gre za povezovanje slovenskih in avstrijskih gradov in pa projekt razvoja hibridnih kočij.

Prisotnosti niso potrdili

Pri točki o predlogu za imenovanje predstavnikov ustanovitelja v Svet zavoda Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, svetniki svoje prisotnosti niso potrdili, tako, da do imenovanja ni prišlo. So pa soglasno potrdili člane v Posebno občinsko volilno komisijo. Imenovali so se naslednji člani: Irma Wolf, Mira Toplak, Zdenko Pestner, Janja Rošer, Oto Baranja, Jožef Horvat Sandreli, Damijana Pestner in Dalibor Cener Horvat.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jani r (nepreverjen)

vsi se samo zadolžujejo,kam le to vodi ??

leleelee (nepreverjen)

naj ma magister menšo plačo pa nede telko minusa

reca (nepreverjen)

...RIS vreča brez dna...nekoga bo zaradi vseh teh zadolževanj enkrat še bolela glava...

Mestni redar (nepreverjen)

Lahko smo levi, lahko smo desni, ampak če smo pošteni, moramo ugotoviti, da RIS dvorec zadnje časi dela dosti in pretežno dobro.

In reply to by reca (nepreverjen)

jani r (nepreverjen)

Predlagani so bili Robert Celec, Aljoša Obal, Štefan Kozic in Vlasta Veren.Samo povezani ?

sobočkisvetnik (nepreverjen)

Nas što pita če firmo vrag gemle pa če nede dobila kredita za nadaljno proizvodnjo??? včasi do delavce odpustili.. tej cigani pa do odprli drugi fond s keroga do kradnoli... ka je pa to drugo če ne kraja če se samo zadolžujejo... na konci nede nihče odgovarjo pa mo navadni lidje pokrivali a?

proti svetnikom (nepreverjen)

proti zadolževanju

Starejše novice