Svetniki mestnega sveta so se danes sestali na 21. redni seji, ki pa so jo zaradi omejenega časa trajanja v skladu s poslovnikom prekinili. Seja se bo nadaljevala jutri.

Svetniki podprli zadolževanje

Svetniki so na današnji seji podprli zadolževanje javnih zavodov, in sicer Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, RIS Dvorec Rakičan, Pomurskega muzeja Murska Sobota ter Ljudske univerze Murska Sobota. Zadolževanje je potrebno zaradi premostitve sofinanciranja (pred financiranja) iz evropskih sredstev za odobrene projekte.

ZKTŠ se je tako zadolžil v višini 248 tisoč evrov, RIS Dvorec Rakičan v višini 107 tisoč evrov, Pomurski muzej in Ljudska univerza pa v višini 100 tisoč evrov.

Sicer pa so svetniki na današnji seji podprli še odlok o ureditvi cestnega prometa v mestni občini, odlok načrtu za kakovost zraka na območju soboške občine, soglasje pa so podali k letnemu programu, finančnemu in kadrovskemu načrtu RIS Dvorec Rakičan.

V svetniške klopi bodo svetniki ponovno sedli jutri, ko bodo nadaljevali 21. redno sejo. 

Sejo mestnega sveta si lahko v celoti ogledate ob 21.45 na TV IDEA.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

pa dobro ka van se je zmejšalo??? zdaj te že dovoljevale ka do javni zavodi gemale kredite, a davkoplačevalci (občani) pa do plačuvali te kredite??? pa te še takšnin javnin zavodon za kere vsi znamo ka njihovi direktori sidijo v mestnon svejte (Celec, perhavčka)???.... ka je sobotainfo, nemrete malo raziskati in dati rezultate glasovanja kak so različni SD, SMC, ZL in ostalo levičarsko sranje glasovali???

jevšek, ti več ne boš zvoljene. to ti garantejran. s takšnin delon maš lejko za seuf vse medije in ostali propagandni aparat pa ti nede nika hasnilo...

mislin to je pa zdaj že popolni absurd.... ka pa ostala društa, javni zavodi, združenja????? A ONI NISO POVEZANI???? A NJIM PA TO NI DOVOLJENO????

pfuj in pfej, gniloba tak ka smrdi na kilometer...

butlen (nepreverjen)

Ka si ti za enoga? Jevšek de ponovno izvoljeni in tou gladko. S ten se sprijazni.

In reply to by Gost (nepreverjen)

blesavi (nepreverjen)

ti rejsan nemaš paperov, vej pa piše zakoj se zadolžujejo... tak je pri večini javnih zavodaj :) nej so to zaj izumili v ms.... pač kredit, itak te nazaj dobijo od države/eu pa kredit poplačajo... pametnjakoviči ej

Gost (nepreverjen)

da isti ljudje (Perhavčeva, Celec, Kovačeva) glasujejo za interese zavodov, kjer so direktorji, je čista korupcija.

Rog Pony (nepreverjen)

Fajn ste porihtale stran. Oven pa tak nega pomoči.

brmmm (nepreverjen)

Če so se
zadolzile ka je cist normalno naj neksa sredstva namenijo elektriki v gledalisce ter tista grda plesen katera se širi po njej. Taka ce B.Perh čita komentare to je prvo ka zrihtajte .

povezani (nepreverjen)

itak ka šte ;-) samo nema časa ka je sočna ulica gnes pa ger kakšno gesti zamidi :-)

In reply to by brmmm (nepreverjen)

MOREY (nepreverjen)

Evo ga na, soboško carstvo je pa dobilo bianco ček, ka se lejko zapufajo, mij davkoplačevalci pa mo lepo plačali, kak ovi glumijo, eden z čarovnicamoi, ova BP, pa več od modrije nevej ka bi delala. Naj bi tej peneze rajši namenili gospodarstvi pa bi se bar kakšna zaposlitev najšla. Dobri so, vsaka jim čast. Soboški šerif pa se šopiri in cuj gleda, kak se uzakonjeno kradne. Naj tožilstvo malo tej ene pita, kak so prišli do pejnez nepojasnjenoga izvora.

piruška1 (nepreverjen)

pa tej so čista noure-zdaj do se pouleg občine še občinski zavode zadolževale! Ale kak kole rajši tou kak ka nan direktno iz denarnice preveč gemlejo (baje plačujemo v MS občini) najdražji davek na dež v Sloveniji. Banda kradljiva!

Starejše novice