Na minuli seji občinskega sveta moravskotopliške občine so svetniki odločali o nameravani ustanovitvi nove gospodarske družbe, preko katere bo občina pridobila koncesijsko pravico za vrtino na območju Rimske Čarde.

Napovedani in pričakovani koraki so bili naposled storjeni. Odločanje o ustanovitvi nove gospodarske družbe s strani Občine Moravske Toplice je bilo sicer predvideno že na prejšnji seji, a so se pojavile določene dileme, za katere je bilo potrebno najti ustrezne pravne rešitve.

Tako je župan Moravskih Toplic Alojz Glavač na naslednji seji, 22. junija predlagal dodatno točko, in sicer predlog sklepa o ustanovitvi družbe z omejeno odgovornostjo. 

Za resne investitorje

Kot je znano, je interes Občine Moravske Toplice pridobiti koncesijo za rabo podzemne vode iz vrtine Mt-2 in po pridobitvi privabiti investitorje za gradnjo in izvajanje dejavnosti na območju Rimske Čarde.

Kot so na občini zapisali v obrazložitvi sklepa, želijo omogočiti gradnjo objektov za razvoj gospodarstva in v skladu s tem ponuditi v uporabo investitorjem, ki bodo izkazali primerne poslovne projekte in predložili ustrezno dokumentacijo, tamkajšnja stavbna zemljišča.

Bo nova zgodba uspela?

Svetniki so tako podali soglasje k namenu in cilju ustanovitve družbe Rimska čarda in pooblastili Glavača, da opravi vsa dejanja, potrebna v postopku ustanavljanja družbe.

Družba bo imela nadzorni svet, ki bo sestavljen iz treh članov, in sicer po enega predstavnika občinskega sveta, občinske uprave in Pomurske gospodarske zbornice. V pristojnosti nadzornega sveta bo tudi imenovanje direktorja družbe.

Spomnimo, občina je nedavno obudila idejo o energetski izrabi vode iz vrtine pri Rimski Čardi, s pridobitvijo koncesije pa želi tlakovati pot morebitnim investitorjem. Z novoustanovljeno družbo želi tudi zaščititi nepremičnine pred potencialnimi špekulanti.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Geee (nepreverjen)

Nikak se slabo spomnim, pa nej je ze preci let nazaj tan tisti dvorec bil zgrajen ravno v te namene? Ka je istina bilo ka je te vse potihnilo?

Marko_ (nepreverjen)

Končno se nekaj premika. Še dobro ka mamo JJ na vladi, ka če bi bili levnuharji, bi to še dale tak stalo.

pocak (nepreverjen)

Okrog te vrtine se motajo že več 30 lejt . Te so mleli o nekih Švicarjih ,te Japoncih in nikoli nič .Tudi sedaj bo tako .Malo je završalo te pa pa ne bo pejnaz in konec

Mokoca (nepreverjen)

Pride Orbanov kolega,ta bo sigurno kupil po znižani ceni.

In reply to by pocak (nepreverjen)

Starejše novice