Svetniki Mestne občine Murska Sobota so se danes sestali na 18. redni seji, na kateri so odločali o kar nekaj pomembnih stvareh. Tako so med drugim po zelo burni razpravi sprejeli sklep o načinu opravljanja gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo v MO Murska Sobota.

Iz svetniških klopi so se pojavili dvomi o tem, ali je bila pravna podlaga za izdajo dveh različnih računov, ki so jih občani prejeli za mesec oktober. Kot je pojasnil pravnik Anže Kunovar je bila pravna podlaga za izdajo računov, saj le ta ne izhaja iz pogodbe, ki je občina Beltinci najprej ni podpisala, zaradi česar je bil sprožen tudi pravni spor. Ker pa je občina Beltinci naknadno tudi pristopila k pogodbi, le ta velja.

So si pa vsi enotni, tako občinska uprava kot svetniki, da je prav, da se ti dve položnici združita, in da občani po nepotrebnem ne plačujejo dvojnih provizij.

Svetniki neenotni o daljinskem ogrevanju

Veliko časa so svetniki namenili tudi obravnavi izvedbe daljinskega ogrevanja in oceni upravičenosti izvedljivosti projekta po modelu javno zasebnega partnerstva.

Tudi tukaj si svetniki niso bili enotni, nekateri zagovarjajo ogrevanje s termalno vodo, med tem, ko drugi, svarijo pred njo, saj da je zelo draga in negospodarna.

Kljub burni razpravi so na koncu svetniki enoglasno potrdili predlog občinske uprave.

Denar Pomurskih lekarn za ureditev Soboškega jezera?

Kot smo danes že poročali, Pomurske lekarne vztrajajo pri tem, da ne bodo delile svojega dobička, saj so na zadnji seji sveta zavoda vnovič zavrnili predlog ustanoviteljic o delitvi dela presežka med občine, ki zavod upravljajo. Predlog soboške občine je, da bi se denar namenil za ureditev Soboškega jezera, ki je regijskega pomena.

Svetniki so si enotni, da bi bilo dobro, da bi v občinski proračun pritekel dodatni denar, niso si pa enotni, ali je način, na katerega se občina loteva zadeve, pravilen.

Od prijavljenih dvaindvajset svetnikov jih je za omenjeni sklep v zvezi z upravljanjem Javnega zavoda Pomurske lekarne glasovalo osemnajst, eden je bil proti, trije pa niso glasovali.

Plaketa v roke Purgaju

Tudi o podelitvi nagrad ob kulturnem prazniku v prihodnjem letu smo danes že pisali.

Torej, da se denarna nagrada ne podeli, plaketa pa gre v roke Gregorja Purgaja. Priznanja pa bosta dobili upokojensko žensko pevsko društvo ''Püngrad'' in Edvarda Jakšiča.

Svetniki so soglasno predlog občinske uprave podprli.

Celecu še en mandat na čelu RIS-a

Robert Celec je kot edini kandidat bil potrjen za še en mandat na čelu Raziskovalno izobraževalnega središča Rakičan, Srečko Đurov je bil potrjen za predstavnika ustanovitelja v svet javnega zavoda Pomurskih lekarn, v svet javnega zavoda Zdravstvenega doma pa so svetniki potrdili Eriko Časar in Stašo Horvat.

Med drugim so svetniki podali soglasje k podpisu Listine temeljnih pravic brezdomnih in sprejeli sklep o začasnem financiranju MO Murska Sobota. 

Posnetek celotne seje MO Murska Sobota si lahko ogledate danes ob 21.55 na TV IDEA.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
smc (nepreverjen)

edini kandidat ha ha

Gost (nepreverjen)

što pa te lejko še kandidejra proti najbole povezanome. On je bil povezane z SDS, te SLS, zdaj SMC... Samo ka je sigdar lejko pri korite

portil

Ali to, kako je nategno ustanovitelje stranke SMC v MS, da so ga dali na volilno listo, pa je legendarno.

In reply to by Gost (nepreverjen)

smer MOMS (nepreverjen)
jesos (nepreverjen)

Fake, kvazi dobrodelna, sluzava, lazniva hinavscina par excellence

koipo (nepreverjen)

me zanima, če zna g.celec francoski :) Takši pogoj je bil v razpisu :) baje

Tujec 2

Tega še v Jugi ni bilo, pa jo tolk šimfate. EN KANDIDAT ?????

portil

Danes se lahko župani pomurskih občin, ki so bile za postavitev EXPO drvarnice pogledajo v ogledalo in naj ne bodo presenečeni, če bodo v njem videli koga drugega (prijatelja iz štalice, kjer se je rodil brezmadežno spočeti) namesto sebe. Tudi tisti naj se pogledajo, kateri niso bili za EXPO, niso pa bili proti projektu Vrata v Pomurje. Začenja se namreč drugi del načrta, kako iz občin Pomurja izcuzati še denar za postavitev drvarnice. Vzeti dobiček iz Pomurskih lekarn, saj imata oba projekta stično točko – Pomurje.
Nateg je bil prvovrsten in po temeljitem premisleku lahko odprejo Atlas Slovenije in se vprašajo s katere strani pa je območje Kamešnice vhod oziroma so Vrata v Pomurje.
In še komentar na kopirec.com. Klasične slike in klasično zaporedje slik z seje mestnega sveta. Najprej nekaj slik ostalih svetnikov, potem pa ON. V veseli pozi, v razmišljujoči, v zaskrbljeni,… Čigav je že portal kopirec.com?

portil

Đuro prihaja v svet zavoda Pomurske lekarne, ker tam "potrebujejo" novega direktorja. "Očuvanje tekovine posleratne revolucije" in lik in delo Bogo-ja, šofera Puklastega Miheca so žive in prenosljive na potomce.

Mirika (nepreverjen)

portil .....scenarij je drugačen,Bencik je zamenjan član SZ z Đurovim, ker je Bencik predviden za direktorja...da uniči še en uspešen javni zavod, tako kot je Terme 3000 in od tam bil elegantno odstranjen....v razmislek scenaristom

Gost (nepreverjen)

Kaj se razburjate! Ste si to izvolili ali ne? Vam jih je kdo vsili?

mun (nepreverjen)

Nemorem verjeti?Spoštovani občani, to kaj se dogaja v tej rdeči Soboti je vredno obsodbe.Mislim da bi v vsaki normalni družbi ljudje,že bili na cesti in nagnali ljudi,ki nas imajo za norce z županom na čelu.Občani zadnji čas je da spregledate!

portil

Kako lepo sobotainfo manipulira z novicami. Članki o prleški solati, vremenu, darilih, so poskrbeli, da je novica o nameravani financiranju EXPO drvarnice z denarjem od dobička Pomurskih lekarn odšla z manj udarne prve strani. Zakaj se članek o vodeni šalati ne premika po glavni strani sobotainfo, tako kot članek o Celecu? Je v primeru žive šalate res prikrito ( nezakonito) oglaševanje? Čakam na reakcije pomurskih županov glede mnenja soboške občine, da bi, tudi njihov, denar namenili za ureditev soboške Kamešnice.

Gost (nepreverjen)

"Jevšek je javnosti predstavil tudi svojo pobudo Murska Sobota 4 Future, s katero želi vzpostaviti platformo za povezano in sistematično sodelovanje z občani, nevladnimi organizacijami in podjetji, da skupaj z urbanimi inovacijami dosežejo spremembe v upravljanju, delovanju, razvoju in percepciji Murske Sobote."

WTF!?!?!?!

1. ge so protikandidati Celecu?
2. Celec je "Murska Sobota 4 Future"?

Kume se je odpelalo? Kak dugo nas Jevšek misli še fopati s temi medijskimi spini?

sem za (nepreverjen)

jaz bi pa pomurske lekarne ukinil (župan jih reorganizira) ,saj jih ne nucamo , vsak naj ma svojo apoteko , če je nej po mojem !
prosim pokažite koliko profita bo prinesla kamenščica , jaz ga ne vidim ????

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice