Foto: Bobo
Svet stranke je izglasoval, da bo do kongresa stranko DeSUS vodil Tomaž Gantar.

Potem ko je Aleksandra Pivec danes odstopila z mesta predsednice DeSUS, je svet stranke za začasnega zastopnika DeSUS do kongresa izbral Tomaža Gantarja. Ta je odstopil z mesta predsednika sveta stranke, je potrdil strankin govorec Janez Ujčič.

Spomnimo

Aleksandra Pivec je na seji izvršnega odbora DeSUS odstopila z mesta predsednice stranke, katero bo do kongresa nasledil Gantar. Pivčeva sicer napoveduje, da bo na kongresu vnovič kandidirala za predsednico.

Danes je še predlagala sklepe, ki jih je izvršni odbor stranke soglasno podprl, Pivčeva pa upa, da jih bo svet stranke spoštoval. Ob tem je poudarila, da ponudbe svojega odstopa ni pogojevala z ničemer.

Izvršni odbor stranke je tako sprejel sklep, v katerem predlaga svetu, da takoj skliče predčasni volilni kongres. 

Pivčeva je sicer že napovedala, da bo kandidirala na izrednem volilnem kongresu. Po njenih informacijah po pogovorih s kar nekaj občinskimi odbori je situacija precej drugačna, kot se kaže na organih stranke. Kot je še dejala, ne razmišlja o tem, da bi ob porazu na kongresu prestopila v drugo stranko.

V DeSUS je završalo zaradi očitkov glede plačil ob gostovanjih po Sloveniji, na katerih je Pivčeva prepletala službene zadeve z zasebnimi. Do tega so bili zelo kritični v poslanski skupini, ki je Pivčevo tudi pozvala k odstopu in predlagala glasovanje o nezaupnici predsednici.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

rajši sem pri pesojebcih v stranki
kot pa pri desmusi

FUJ GANTER (nepreverjen)

Naj se briga za svoj posel to je zdravstvo, ki ga vrag jemlje, ti debilni starci pa se prepirajo za položaje, saj to je tudi zadnje DESUS nikoli več ne bo prišel v parlament in tako bo tudi prav.

troll. (nepreverjen)

In vsi tisti ka ste mislili ka bo zaradi odstopa ove kokoške Pivčove spadnola vlada.... vse so tou iste svinje pri koriti in vse je to bilo že dugo nazaj zgučano. Covid teste je nabavila že Cerarova vlada in ker se je Šarec uprl toj masovnoj histeriji in nategi je mogo odstoupiti. Zdaj nan pa sakši den grozijo, nan lažejo, nas omejujejo, v bistvi izvajajo teror na nami zaradi nekšega virusa od keroga v resnici sploj več nišče resno nezboli, niti je nišče do zdaj v Sloveniji zaradi njega nej umrl. Ali glavno ka se je narod dao prostovolno napraviti v sužnje obastnikov in farmacevtske industrije. Glavna ka se mij kregamo okoli nekših komunistov in belogardistov kerih več itak nigi nega, glavne svinje pa v ozadji vršijo največji rop države. Tisti ka mate še vsaj malo pameti v glavi si preštite kakšen zakon o nalezljivih boleznih na pripravlja vlada. In to zaradi enoga virusa, keri je menje nevaren za človeštvo kak kera koli druga trenutno poznana bolezen. Odprite oči pa se malo zamislite.

debeliDF (nepreverjen)

pamaten si v p.m. Tij bi lejko bil predsednik vlade, slabši od Šarca itak ne bi bil. ;-)))

In reply to by troll. (nepreverjen)

troll. (nepreverjen)

Fala na komplimenti. Ideš na pivo?

In reply to by debeliDF (nepreverjen)

stric feri (nepreverjen)

Slovenija ima samo 16 testnih točk za vso državo. V Ljubljani je samo ena !!!!!!!!!! Jako pametna država. Itak je v Ljubljani največ ljudi, največ okuženih in jasno največ testov. Preko 500 jih imajo dnevno !!!!!!!!!
Ko osebni zdravnik sumi, da gre za virus ga mora naročiti. In vsak dan traja ure in ure, da osebni zdravniki dokličejo mesto za odvzem, da bi naročili svojega pacienta.
Linije so prezasedene. Glede na številke je jasno, da je nemogoče doklicati odvzemni center. In namesto, a se zdravnik in sestra posvetijo ostalim pacientom se morajo ukvarjati s klicanjem prezasedenih linij v prezasedenemo odvzemno mesto.

Da je mera polna se minister za zdravje Tomaž Gantar ukvarja s predsednico in s svojo stranko.

Včeraj, ko se sestala vlada in so obravnavali aktualne zadeve je on sklical svet stranke in se ukvarjal s stranko in s Pivčevo.

Več, kot očitno je, da je človek popolnoma nesposoben in namesto, da bi se ukvarjal s problemi v zdravstvu, ki so nekateri že od prej, z reševanjem čakalnih vrst in sedaj z urejanjem stvari okrog virusa, da bodo stvari bolje tekle se on ukvarja s strankasrkimi zadevami in Pivčevo.

Tudi ostali njihovi poslanci niso nič drugačni. Od Jurša ni bilo slišati, da bodo kaj naredili za ljudi. Kaj še za starostnike in upokojence.
Jurša vedno samo govori o Pivčevi.

Banda pokavrjena !!!!!!!! Samo za denar jim gre !!!!!!!!! Vsakv DeSUS bi rad v to novo agencijo za demografijo namestil svoje ljudi. Zato tudi boj znotraj stranke. To bodo zelo dobro plačana mesta v državni upravi z malo dela.
Očitno se ponavlja stara zgodba. Korito je majhno, prašičev pa veliko !!!!!!!!!

Gantar, odstopi !!!!!!!!! TAKOJ !!!!!!!!!!!!

penzioner (nepreverjen)

ZDRAVSTVENI MINISTER NAJ SE BRIGA ZA ZDRAVSTVO, NE DA SE UKVARJA Z STRANKO IN PIVČEVO IN TISTIH UBOGIH 400 - 500 EVROV, JURŠA PA ...... BREZ KOMENTARJA........VSI SE SAMO OKOLI KOPANJE GREBEJO SAMO KOPANJA JE MALA S.... JE PA PREVEČ.

Starejše novice