Čez slab mesec, natančneje 12. maja želita Franc Kangler in Željko Vogrin nekdanjo Županovo listo preimenovati v Novo ljudsko stranko Slovenije in se pomeriti na parlamentarnih volitvah, poroča Večer. Medtem ko postopki za novo stranko že potekajo, se je na imenovanje stranke in na datum kongresa ostro odzval predsednik Slovenske ljudske stranke (SLS), Marko Zidanšek.

SLS je samo ena in tako bo tudi ostalo

»Slovenskim državljanom nikakor ne želim poslovnega modela mariborskih radarjev. Me pa žal ne preseneča neprimerna izbira imena za politično stranko, ki naj bi bila »nova«, sestavljajo pa jo stari obrazi z vprašljivo zgodovino,« meni Zidanšek, ki vodi legitimno in legalno stranko.

»Kot vedno, bodo tudi sedaj Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani sami najbolje vedeli, kdo si vsebinsko, zgodovinsko in dejansko zasluži ime "ljudska stranka" ter komu velja najbolj zaupati,« sporočajo iz SLS-a, kjer so prepričani, da bodo tudi na naslednjih volitvah znova in odločno prestopili prag Državnega zbora RS in verjetno tudi zasedli mesta v Vladi RS.

Na kongresu naj bi bil prisoten tudi Štihec

Predsednik preimenovane stranke želi ostati Željko Vogrin, Franc Kangler pa naj bi kandidiral za predsednika programskega sveta. Na kongresu naj bi bilo pričakovati tudi nekdanjega kmetijskega ministra Cirila Smrkolja in nekdanjega župana Mestne občina Murska Sobota Antona Štihca. O njegovi včlanitvi v novo ustanovljeno stranko smo preverili tudi sami.

Štihec ima o poročanju nekaterih medijev, ki pišejo, da naj bi se včlanil v stranko, jasno mnenje: »Povedal bom le z eno besedo: To je laž!«

Osredotočili bi se predvsem na mlade

Po Vogrinovih besedah bi naj Nova ljudska stranka Slovenije zagovarjala prihodnost za mlade, gospodarstvo, ukinitev državnega določanja cen kmetijskih zemljišč, posebno pozornost pa bo imela tudi pravna država.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Eeeeh. Ka bi RTV, Židanova rodbina na Večeru in mađister na Pljuvalniku.com lagale glede Štiheca? Vejpa ka se hecate. To pa je neka novoga!

Tujec 2

Kangler, vse za oblast. Če ne drugače, z novo stranko. Ti si drugi JJ.

vrabecvrabec (nepreverjen)

Štihcova izjava jasno kaže na njegovo inteligenco: »Povedal bom le z eno besedo: To je laž!« Ne vej šteti niti do 3.

Gost Gost (nepreverjen)

Res bi rad vido tiste, ka do volili/podpirali Kanglera v prihodnosti.

Gost (nepreverjen)

@vrabecvrabec

zakoj se ga pa te soboški levaki tak bojijo, ka se skoraj dve leti po volitvaj še izda ukvarjajo z njim?

Starejše novice