Potovanja za necepljene pod težjimi pogoji, izdaja digitalnega potrdila čez teden dni.

Podatki za včerajšnji dan kažejo, da je bilo opravljenih 2038 PCR testov in 17.715 hitrih antigenskih testov. Včeraj je bilo potrjenih 50 novih okužb, aktivnih okužb v državi pa je po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje manj kot 1200.

Prvič po 3. oktobru število hospitaliziranih padlo pod 100

Na novo sta bili včeraj v naše bolnišnice sprejeti le dve osebi, deset pa jih je bilo iz bolnišnic odpuščenih. Še ena oseba s covidom je umrla.

V naših bolnišnicah se danes zdravi 83 covidnih pacientov, devet manj kot včeraj, od tega na oddelkih intenzivne terapije 29, kar so štirje pacienti manj kot včeraj. 

Število hospitaliziranih je prvič po 3. oktobru padlo pod 100.

Digitalno potrdilo že čez teden dni

Vodja Konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter je na današnji vladni novinarski konferenci dejal, da bodo čez sedem dni omogočili izdajo digitalnega potrdila.

Gre za poenoteno obliko dokazil, ki ga potnik lahko pokaže tistim državnim ustanovam, ki preverjajo zdravstveno stanje in pogoje za vstop v drugo državo.

Potovanja za necepljene pod težjimi pogoji

Šter dodaja, da imajo tisti, ki se ne želijo cepiti, do tega vso pravico. 

»Vendar pa morajo razumeti, da bodo potovali pod težjimi pogoji. Za vsako potovanje preko meje bodo praviloma potrebovali test. Tudi letalski prevozniki so pri tem zelo dosledni,« pojasnjuje.

Sicer pa Šter svetuje, da se pred potovanjem prepričamo, kakšne razmere in ukrepi veljajo v regiji, ki jo nameravamo obiskati. Dobro epidemiološko stanje je potrebno vzdrževati, zato mora vsak narediti največ kar lahko, da ohrani svoje zdravje in zdravje drugih.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Adriaalpe (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA!

Debeli fuknjenec (nepreverjen)

Mene nategnite ka mi to zelo paše saj sem gay.

In reply to by Adriaalpe (nepreverjen)

zdrav človek (nepreverjen)

Torej nemo potovali, oziroma bomo potovali preko službenih napotnic tako kot do sedaj. Brez testov, brez PCT in brez cepljenja. Vsiljevanje cepljenja z izgovorom da se lahko potuje, namesto reklamiranja cepljenja zaradi zdravja je totalno primitivno in hinavsko. Tisti "strokovnjaki", kateri ljudem grozijo, da ne bodo mogli potovati, če se ne bodo cepili niso strokovnjaki in bi jih bilo potrebno po hitrem postopku odstraniti iz javnega življenja. Če se bom kdaj odločil ka mo se cepo se mo to samo zaradi skrbi za lastno zdravje, ne pa zaradi tega ka bom lahko potoval. Dokler pa moje zdravje in zdravje mojih bližnjih ni ogorženo zaradi moje necepljenosti pa se cepiti ne mislim. Putujem pa tako ali tako že celi čas brez problema s službenimi papirji.

testisssss (nepreverjen)

Ideš na hitri test pa zadeva rešena. Ne ven zakoj bi se nešče cepo s ten nepreverjenin cepivon, če je pa zdrav? Hitri test na 5 minut pa lejko ideš kama ščejš.

crveni (nepreverjen)

kako ne bi v parlamentu trosili laži,če pa pametnejši to počne.

Vrnil sem se (nepreverjen)

Dajte prenehajte pisarit teh nebuloz.
Res ste obupni vred s temi podkupljenci fasisticnimi. Se malo in resnica bo prikazana.

Wtkhgfbh (nepreverjen)

Iskreno me boli kurac 😁

čarni vrag (nepreverjen)

Potovanja za necepljene pod težjimi pogoji

Bolje je potovanje pod težjimi pogoji, kot pa potovanje v večnost.

čarni vrag (nepreverjen)

Iz Resolucije Sveta Evrope. Obvezno branja za Janšo, Štera, Kacina, Beovičko in ostale.

7.3.1 zagotavljanje obveščenosti državljanov, da cepljenje ni obvezno in da se na nikogar ne pritiska/ne prisiljuje politično, socialno ali kako drugače, da se cepi, če tega ne želi narediti sam;

7.3.2 zagotoviti, da nihče ne bo diskriminiran, ker ni bil cepljen zaradi možnih tveganj za zdravje ali ker noče biti cepljen;
Kršenje Resolucije je kršenje človekovih pravic.

bmkk (nepreverjen)

trbej tej lopove cepiti z enin kolon po glavi krf da im jebem

krota9 (nepreverjen)

Cepite se ka te lahko potovali, namesto cepite se ka te zdravi. Ka mamo mi to za nekših majmunov keri vodijo to histerično cepi-kampanjo? Če mamo lopove na oblasti, se niti ne čudin ka mamo tašne degenerike v strokovnih skupinah.

sava (nepreverjen)

Glede na to, ka zdaj potujejo samo cepleni pa testejrani je jasno, ka ga oni širijo pa okoli nosijo. Pct potrdilo je debilizem.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice