Stečajni upravitelj nekdanje Mure Branko Đorđevič naj bi pri prodaji kamnoloma Poljčane zavajal kupca in prodal material, ki ga v kamnolomu sploh ni.

Po poročanju 24UR je kupec podjetje Kit-ak gradnje d.o.o. za kamnolom plačal sedem milijonov evrov in pol. A naj bi namesto obljubljenega milijona kubičnih metrov rudnin v kamnolomu, dobil šestkrat manj.

Zgodba se vleče že nekaj let

Zgodba, ki se že vleče že nekaj let, se je začela, ko je kamnolom nekdanjega podjetja Granit d. d je v stečajni masi kupil Andrej Kitak. Ta pa je po nakupu ugotovil, da večina materiala v kamnolomu manjka.

Stečajni upravitelj je v prodaji kamnoloma razpolagal z dvema cenitvama. V prvi cenitvi Zvonka Jezernika piše, da je v kamnolomu milijon kubičnih metrov materialnih surovin, a je PV Invest v drugi cenitvi izračunal, da je v kamnolomu le 190 tisoč kubičnih metrov rudnin.

Direktor gradbenega podjetja je povedal, da naj bi Đorđevič na dan prodaje vedel, da je v kamnolomu manj rudnin, a je povzel cenitev, ki je bila zanj bolj ugodna.

Stečajni upravitelj je za naš medij povedal:

»To so samo njihove ugotovitve. Vse sem še enkrat preračunal in točno tako je, kot je zapisano. Bomo pa nove meritve opravili, tudi na podlagi načrta iz leta 2013. To so vse samo špekulacije, gre za denar.«

Zbornica stečajnih upraviteljev pa naj bi po poročanju 24UR sprožila postopek za odvzem licence in proti Đorđeviču vložili kazensko ovadbo.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Genialna ugotovitev stečajnega upravitelja: Kupcu gre za denar.

Gost (nepreverjen)

Še en desničar na delu hahaha ;)

gost 00000 (nepreverjen)

Ma tu v Sloveniji so vsi isti levi in desni. Vsi kradejo. Banda lopovska

. (nepreverjen)

Naj se pijta rajsi kak dolgo je zavajal delavce . najbolj pa to kako se obnasa do delavcev . Citeran "Kome pa tij vupleš dati odpoved baba"

(nepreverjen)

Kaj ima to veze s soboto?

špkkk (nepreverjen)

vej pa nej vreden ka po svejti odi, tak je z murinimi delavcami tuj zmanipulero, eni so nika nej vredni v istom podjetji!!!

(nepreverjen)

Je pa delavcem mure dal odpravnino, kar je boljše od tistih ki so jo izropali.

špkkk (nepreverjen)

Enin je dal večini pa nej!!

(nepreverjen)

To so pa krivi vodilni, saj so vsi vedli zakaj treba delavce dati v drugo firmo. Fsi so znali za to.

Gost (nepreverjen)

Misliš da s sindikata niso znali za kaj se gre?

Gost (nepreverjen)

samo določene teme so odprte za komentarje CEROP se ne sme ker gre za naš denar lopovi

he he (nepreverjen)

e moj sobotainfo,postali ste en veliki politični portal neverodostojen ;-) pa kak vas nej sram zaklepati teme ? verjetno po navodilah,ker če bi bili svoboden medij nebi tega delali.nepustite da bi se komentiralo v http://sobotainfo.com/novica/intervjuji/jevsek-ne-prihajajo-teroristi-p… ker se župan boji da bodo objavjeni proti agumenti na njegvo izjavo ? ha ha sram vas je lahko izgleda da ste tudi vi del ekipe povezanih ;-)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice