Po 15-dnevnem odpovednem roku bo podjetje v stečaju ostalo brez delavcev.

Potem ko je minuli ponedeljek Okrožno sodišče v Murski Soboti začelo stečajni postopek podjetja Arum, je stečajni upravitelj Igor Bončina danes okoli 240 delavcem izročil odpovedi. To je potrdila tudi sindikalna zaupnica Jolanka Horvat.

»Jutri nastopimo delo, katerega moremo oddelati. Odpovedni rok imamo 15 dni. Načrt je tak, da se s 31. julijem proizvodnja konča in delavcev ne bo več,« je pojasnila.

Nekateri že našli novo delo

Direktor podjetja Dušan Gomboc je po večmesečnih težavah Aruma 1. julija na sestanku delavce obvestil o predlogu stečaja. Delavci z minimalnimi plačami so zadnje plačilo v znesku nekaj čez 300 evrov prejeli 18. maja. Delavci niso dobili plačanega še niti lanskega regresa, prav tako podjetje več mesecev ni plačevalo prispevkov.

Večina zaposlenih v Arumu se že tretjič sooča s stečajem tekstilnega podjetja, ki je v veliki meri zaznamoval socialno sliko Pomurja. Na Zavodu RS za zaposlovanje Murska Sobota pojasnjujejo, da je situacija na trgu drugačna kot ob prejšnjih dveh stečajih, saj je priložnosti za delo več.

»Nekateri delavci so si že našli službe, drugi jih še iščejo,« trenutno situacijo nekaj več kot 240 delavcev povzema sindikalna zaupnica. 

Gomboc: Izplačali smo tri četrtine regresa in poravnali skoraj vse prispevke 

Po objavi članka se je odzval direktor Aruma Dušan Gomboc, ki sicer v zadnjih mesecih ob težavah v podjetju izjav ni dajal. 

»Arum je izplačal tri četrtine regresa. V Sloveniji 63000 zaposlenih v gospodarstvu ni dobilo nič izplačanega lanskega regresa. Arum je plačal prispevke skoraj v celoti kot je izplačal plače,« je zapisal in nam obenem zagrozil s tožbo.

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
car (nepreverjen)

Prijatelji MURAŠI ne glede na to, kako smo jezni, prizadeti ,negotovi , žalosni ali užaljeni, bo treba naprej.Čim prej bo treba začeti iskati katero koli delo, ni nujno ,da je stalna in redna služba ali znotraj naše stroke.Kakšen koli zaslužek nam bo pomagal ohraniti in dvigniti samospoštovanje ter zmanjševati občutek nemoči.Ne pričakujmo ,da bo služba prišla k nam, sami jo bomo morali poiskat. Obenem pa bomo morali sprejeti tudi vse običajne občutke ,ki jih izguba službe pinaša..Strah , jeza in žalost. Prav tako izguba službe ne pomeni , da smo zaradi tega slabi , nsposobni ali ničvredni. Naš nekdanji delodajalec je pač potreboval nekoga z drugačnim znanjem za to delo.Pustili smo dosti svojih mladih let v tem podjetju a na žalost brez odpravnin brez vsega Goboc Dušan. Lagau si kot potepuški pes pa morda TE TUDI PRAVICA ROKE KDAJ OBIŠČE.

xcx (nepreverjen)

Braz zamere ali ka ste pa do zdaj delali? Zakoj ste si pa že prlej nej druge službe rihtali? Vej se je pa že dugo znalo kak de se tou končalo. Ne privouščin van toga ka se van je zdaj zgoudilo, samo resno me zanima kama ste premišlavali ka ste se tak dugo dali nategovati tomi majstri Gombouci.

In reply to by car (nepreverjen)

Lelek (nepreverjen)

Cudi me ka si tak dugo osto na keron koli delovnon mesti glede na to ka enga stavka nejsi sposoben spraviti iz sebe. Polpismeno budalo in nika drugoga, isto kak tej pod tebo.

In reply to by car (nepreverjen)

RIP. (nepreverjen)

Ka si pa te nej odišo prlej..ve pa za moške se delo vedno najde..te ti nej tak slabo slo..si čako na stečaj...ka zdaj leko lapaš pa sereš..kak si vedno...me zanima če bos v drugon podjetji leko lapo...

In reply to by car (nepreverjen)

RIP. (nepreverjen)

Že bi leko indri delo..vej si pa moški..za tej je delo sesko...ka zaj lapaš..vej v drugon podjetji neboš mogo lapati..kak si tu.....koji ku....se zdaj neka ven mečeš...samo znas ka.. tej ge so v enoj sluzbi nej zadovoljni..tej so nindrik nej

In reply to by car (nepreverjen)

Božidar Hren (nepreverjen)

Zdaj pa takoj gradbene stroje najeti, da izravnajo z zemljo vse, kar je še na naslovu Plese, da ne bi spet prišlo komu na pamet pobrati državno podporo in prevarati delavce z novo zgodbo.

Praznik 12345 (nepreverjen)

Gnili kapitalizem ali Samo Denar

Skrajni (nepreverjen)
grobar (nepreverjen)

Dušana za jajca obesiti,sindikalnoj pa vkup zašiti.

luc-ifer (nepreverjen)

Ge ste tisti ka ste prd meseci ppisali hvalospeve Gombocu ali po madžarsko knedlu, vse je gor potegno in nasamaro sebi pa nagrabo?

Bog (nepreverjen)

Ajd begaj gnoj, ka si zabiti kak kamen.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Lol lol (nepreverjen)

Gombocu vsaka čast ! Mel je jajca in voljo za oživitev nekdanje MURE ! Brezobrazna baraba je vsak, ki si sploh upa kaj proti temu človeku pravti! Me zanima kateri od vas klošarov, ki ga šinflete je sposoben 240 ljudem delo dati ! Nejste vrejdni vrejdni pol pizde mrzle vode, ka še li ka sploj dovolite komentejrati nevolo enoga človeka in njegove familije, ki se je trudila od prvoga dneva nastanka ARUM-a, da bi v Soboti spet zaživela tekstilna industrija !

Olosh (nepreverjen)

Saj to je tipicno premislavanje zabitih Prekmurcof. Samo ka se klaci po cloveki, v kaksih pogojih je pa zaco, sto vse njemi je med ten cason nagajo, pa ka vse se je sploj dogajalo v teh 4 letih pa nobenga ne zanima, glavno ka tej bočkor od medija napiše skropucalne članke in se na pune komentera in žali lidij. Groza. Sam boug ka san se odselo iz tej grozne pokrajine imenovane Prekmurje, bljak.

In reply to by Lol lol (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Slovenija pod vodstvom levih brezveznikov ala Šarec, Cerar, Pahor je zelo uspešna. Poglejte samo kaj so napravili iz nekdanje Mure. Po 8 letnem propadanju lokacija izgleda kot hiša strahov.

PREK-MURE (nepreverjen)

Pijtan se če bo že enkrat kdo odgovarjal za te pizdarije v Muri komplet. Sedanji lastnik je bil Gomboc, noben ga ni silil da rine v ta drek, desetletja pa je imel neizmerno željo biti glaven, šef vladati, sedaj se mu je želja uresničila in vidite kako se je končalo. Naj Gomboc odgovarja z svojim premoženjem, kak bi to v vsaki pravni državi moralo biti. Mnogi tega ne veste, pozanimajte se pri tujih partnerjih, ki so vam en za drugim odpovedovali delo, zakaj so to naredili, seveda o tem se pri nas ne sme pisati in resnica v Sloveniji ne sme priti na dan, dobro da še nekateri dobimo informacije tudi iz tujine. Slovenijo žal v tujini več nimajo za demokratično in resno državo zakaj vprašajte Cerarja in Šarca.

MüjraReka (nepreverjen)

Ti pa si biser inteligence a? :) Pametnjakovič posrani.

In reply to by PREK-MURE (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

MüjraReka posrana ti je mama

In reply to by MüjraReka (nepreverjen)

MüjraReka (nepreverjen)

Lol :)

In reply to by DF (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dvomim, ka bi kupce zanimala slovenska demokracija. Njih zanimajo cene in kvaliteta.

In reply to by PREK-MURE (nepreverjen)

RIP. (nepreverjen)

Velki strokovnjak...na takših svet stoji...

In reply to by PREK-MURE (nepreverjen)

realnpoo (nepreverjen)

NAJVECJI BUTLI SO DELAVCI, KA ZDAJ VSE MIRNO SPREJMEJO!
ZEMTE PALICE IN NAJPREJ DO GOMBOCA POTEM PA DO VASE SINDIKALNE PREDSTAVNICE!
Brez skrbi tema dvema se zdalec nede problem na morje iti, ker sta si na vasih plecih denar zrihtala!
VZEMTE PRAVICO V SVOJE ROKE ALI PA SUTITE!

zvodnik milan (nepreverjen)

moji dve odsluženi prostitutki bi njim leiko išli za mentorici

Jušek (nepreverjen)

Me zanijma, če sta se prišla slikat tudi Jevšek pa Küčan, da se je tou

.... (nepreverjen)

Če bi šivali po meri bi jima lejko kaj zašili zašenki seveda.

afta he (nepreverjen)

Matematika ne laže. Če so stroški višji od prihodkov je prej ali slej stečaj. Sindikalistko katero omenjate ste si sami izvolili, ker verjetno nihče drug ni hotel biti. Bo vsaj ena zgodba podjetja z agonijo v Soboti manj. Tem zadnjim murašem pa da jim čim prej uspe najti delo.

Tyty (nepreverjen)

Haha zaj de pa se grozil z tozbo lolek se za burek nema

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice