Pomurski obrtniki in podjetniki so se včeraj zvečer v Gledališču Park M. Sobota zbrali na slavnostni prireditvi na kateri so podelili jubilejna priznanja.

OOZ M. Sobota vsako leto povabi svoje člane na prijetno druženje in slavnostno prireditev v sklopu katere se podelijo tudi jubilejna priznanja članom zbornice, ki letos praznujejo jubileje v svojih obratovalnicah in sicer za 10, 20, 25, 30 in 35 let delovanja. Podeljene so bile tudi zahvalne listine vsem dolgoletnim članom, ki so se letos upokojili in so bili člani OOZ M. Sobota.

Zbrane in njihove najbližje je nagovoril predsednik OOZ M. Sobota Vlado Mandič. Povedal je, da zbornica vključuje okrog 1.100 članov, ki zaposlujejo blizu 4.000 Prekmurcev. Poudaril je, da mora zbornica kljub težkim časom ostati močna in enotna. Mandič je obrtnike nagovoril: "Ne obupajte, saj po slabih časih vedno nastopijo boljši."
Za sproščeno vzdušje pa je poskrbel prekmurski gledališki in filmski igralec Gorazd Žilavec, ki je v vlogi Benjamina Sagadina ustvaril dobro uro smeha, zabave in iskrivih dialogov.
Priznanje za uspešno dolgoletno delo in obratovanje je včeraj prejelo več kot 100 pomurskih obrtnikov.

Za 35. let dela v obrti so bila podeljena priznanja naslednjim jubilantom,
- Kemična čistilnica in pralnica Grah, Franc Grah s.p., Černelavci
- Elektroinstalacije – elektromehanika, Mario Kerec s.p., M. Sobota
- Frizerski salon, Srečka Kostovič, s.p., M. Sobota
- Mizarstvo, Koloman Kuronja, s.p. M. Sobota
- Prevozništvo in vulkanizerstvo, Marjan Martinec s.p., Rakičan
- Gostilna "Gaj", Majda Ovsenjak s.p., M. Sobota.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice