Tudi s smehom lahko državljane EU spodbudimo k udeležbi na volitvah.

Evropske volitve se nezadržno bližajo. V Sloveniji se bomo na volišča odpravili 26. maja in izbirali evropske poslance, ki nas bodo zastopali v Bruslju. 

Udeležba predvsem mladih volivcev je ob zadnjih volitvah v Evropski parlament bila izjemno nizka. Pojem Evropske unije mnogi še vedno povezujejo z resnobnimi in oddaljenimi temami, o katerih govorijo le v političnih in akademskih krogih. Toda Evropo pravzaprav živimo vsak dan. 

Zato je morda čas, da o njej spregovorimo lahkotno, sproščeno. Eden od projektov, s katerimi državljane ozaveščajo o pomenu volitev, je tudi turneja Skečoholikov po večjih krajih v Sloveniji, ki je nedavno obiskala Mursko Soboto:

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Na evropskih volitvah, ki bodo potekale med 23. in 26. majem, bo volilno pravico imelo okrog 360 milijonov državljanov. Z udeležbo na volitvah soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah je bila vzpostavljena spletna platforma Tokrat grem volit.

Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ko smo bili še… (nepreverjen)

Starejše novice