Voznikom avtobusov, sprevodnikom in osebju žičniških naprav se ne bo treba več enkrat tedensko testirati na novi koronavirus, če covida-19 niso preboleli ali niso cepljeni. Izjema pa zaradi majhnega delovnega okolja ne bo veljala za taksiste.

Vlada je namreč sprejela nov odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Slovenije, ki bo začel veljati 21. junija in bo veljal do vključno 27. junija, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Pri novem odloku so upoštevali stališča strokovne svetovalne skupine ministrstva za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije covida-19.

Ker je 14-dnevna incidenca števila okuženih padla pod 150 na 100.000 prebivalcev, bo odpravljena dolžnost obveznega testiranja voznikov avtobusov, sprevodnikov, uporabnikov in spremljevalnega osebja žičniških naprav.

Testiranje za taksiste še naprej obvezno

Izjema pa ne bo veljala za voznike taksijev, ki zaradi majhnega delovnega okolja po mnenju delovne skupine še vedno potrebujejo obvezno testiranje enkrat tedensko.

Testirati se ne bo treba tistim taksistom, ki bodo imeli ustrezna potrdila o prebolelem covidu-19 ali o cepljenju. Obvezno testiranje bo odpravljeno, ko bo 14-dnevna incidenca okuženih padla pod 50 na 100.000 prebivalcev.

Odlok tudi določa, da bo dovoljeno obratovanje žičniških naprav v polni zasedenosti ob upoštevanju sistema PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za uporabnike storitev.

Maska ostaja obvezna

Pri uporabi taksijev ter javnih linijskih, izvenlinijskih in občasnih prevozov potnikov bo še naprej obvezna uporaba obrazne zaščitne maske. Na avtobusih bo lahko toliko potnikov, za kolikor je avtobus registriran.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Wtkhgfbh (nepreverjen)

Kapa v avtošoli keri delajo izpit do se mogli testerate???

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ehhhh, bolj enostavno se je cepiti in si v 5 minutah končal, kot pa vsak teden v vrsto na testiranje.

bonkec (nepreverjen)

čez 5 let pa boš počasi mučno crkaval od stranskih učinkov.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Hja 100%ni nic (nepreverjen)

Nihce ne ve 100%kaj se bo zgodilo... tak da strasila jih jas nebi, strah ubija... upajmo da bo vse vredu, tudi z cepljenimi... 🙂

In reply to by bonkec (nepreverjen)

Starejše novice