*Fotografija je simbolična
Vlada RS je nekoliko omilila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev. Z današnjim dnem bodo lahko odprte vrtnarije, cvetličarne in drevesnice.

Do sprememb je prišlo na pobudo ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je je pristojnemu ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo predlagalo spremembe v povezavi z obratovanjem vrtnarij, cvetličarn in drevesnic. Vlada RS je nato na dopisni seji sprejela, da bodo po novem bodo lahko odprte vse vrtnarije, cvetličarne in drevesnice in tako razveselila tudi mnoge pomurske cvetličarje ter vrtnarje.

Cvetlice le ne bodo pristale v smeteh

Kot so zapisali na ministrstvu, imajo vrtnarije v tem času veliko pridelkov (na primer sadike zelenjave, sadike sadja, sadike okrasnega cvetja…), ki so vezane na sezonsko prodajo in je bilo v vzgojo teh rastlin vloženega veliko sredstev in dela, kar bi lahko zaradi neprodaje propadlo. Prav tako je v času, ko Slovenija potrebuje povečano pridelavo zelenjave, to nujno potrebna spodbuda oziroma možnost kmetom, kmetijskim podjetjem in vrtičkarjem, da se to doseže, so še obrazložili spremembo.

Do sprememb je prišlo tudi v gradbeni dejavnosti. z današnjim dnem so tako dovoljena gradbena dela v oziroma na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
slvkos (nepreverjen)

kmetijstvo naj dela a dele za traktorje pa v cvetličarni dobim

slvkos (nepreverjen)

vlada bi lahko kmetom pomagala tako da bi letos tehnične preglede traktorjev na terenu odpovedala saj so le ti gola formalnost a ta formalnost košta cca 35E. N a ta način bi se izognila druženju ljudi

Indigo1 (nepreverjen)

Zdaj je v kmetijstvu mrtvi del sezone, kmetje hodijo na njive in v gozdove le da se družijo.

.... (nepreverjen)

To pa je novica!ce se je to odprlo te se lejko marsikaj nazaj odprej..recimo tehnicni,servisi za belo tehniko,...

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, da se bodo birokrati pomali vrnili k pameti. To njihovo igračkanje z zapiranjem de nas koštalo par sto milijonov.

Soboški šerif (nepreverjen)

miljarde... in stotisoče delovnih mest.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Še ena genialna rešitev. Avtomatiki lejko delajo. Ker pa jih dosta ma registrirano tudi vulkanizerstvo zdaj te nesmijo delati. Še dobro ka so nej prepovedali pumpanje gumijov.

Soboški šerif (nepreverjen)

Kak je pa te vrtni oddelek v Merkuri lejko bil že cel čas odprt? So kršili zakonodajo ali kak eni lejko drugi pa nej?

balounar (nepreverjen)

Ma stvarno ste glupi, ka pa te ostali? ostali pa naj crknemo, gumi mi poči lejko lajan, šrajf se mi ftrgne se lehko je...,traktor se pokvari, lehko muškatline v njega posadin, na avti se mi napaka pokaže ga v jarek porinem, itd.... san mislo ka ta vlada ma kaj pameti, ka pa te švedi? uni so te zdaj bedaki?so pa z enim najvekšim standardom v evropi, ka so nikaj nej dol štopali, če duže mi je bole jasno ka bi telko okužb bilou če bi bilou vse odprejto eli pa nej. Zdaj pa te pametnjakoviči lajajte na mejne ka san istino napijsao.

Beli Strojan (nepreverjen)

Stric Ivan uber alles, on pa Viktor najbojše veta ka je ta rajo dobro... Baje je Dolfek meja dobre ideje, samo je ne bija razmleni s strani "nesprejemljivih"

In reply to by balounar (nepreverjen)

kak nas.... (nepreverjen)

Vse odprite mater van lopovsko. Predlagan ka se napravi državljanska nepokorščina in vsi vse odprejmo. Ne vrvlen ka do tej lopovi politikantski lejko vse doj stavili. Edino, če do jih tisti sprestrašeni majmuni keri zdaj tužarijo souside gda idejo na prehod podprli, kak jih podpejrajo zdaj v toj norosti.

Starejše novice