Danes je v prostorih občine Kobilje potekala predstavitev županskih kandidatov Slovenske ljudske stranke.

Po dolgem času in več letih se je v teh krajih ponovno mudil predsednik stranke SLS Marjan Podobnik. Ta je izrazil podporo vsem zbranim.

"Ravno v tem kraju smo zaključevali volilno kampanjo pred 24 leti. Mislim, da sem prvič od takrat tudi tukaj. Zelo vesel sem razvoja tega okolja in z velikim veseljem sem prišel podpret sedanje župane in županjo ter ostale kandidate za lokalne volitve," je uvodoma povedal Podobnik.

Kot pravi  so svoj temeljni program oblikovali tako, da si le-ta prizadeva za spoštovanje sočloveka, družine, dela, lastnine in domovine. 

"Vse, ki se v tem prepoznajo in ne podpirajo eno ali drugo skrajnost, vabimo v naš krog. Ne zgolj v stranko, ampak v krog tistih, ki si želimo, da bi se Slovenija razvijala na lokalni in državni ravni," pravi Podobnik. 

Predsednik stranke SLS ob tem dodaja, da je organiziranost lokalne samouprave pokazala, da so prav občine odločilno pripomogle k intenzivnejšemu razvoju Slovenije v različnih okoljih.

"Prav uspešno delo županov in občinskih svetnikov je zaslužno za to. SLS si tako prizadeva, da se poveča delež sredstev, ki se preko občinskih proračunov usmerja v razvojne projekte. Podpiramo prizadevanje, da bi se glavarina povečala na 608 evrov in se čimprej približala 650 evrom. Želimo, da se čim prej zagotovi trajno in dolgoročno stabilnost lokalnih skupnosti".
 

Uspešno so se spopadli z izzivi

V Občini Kobilje bo ponovno kandidiral tudi aktualni župan Robert Ščap. 

"Do odločitve, da grem ponovna na volitve je prišlo zato, ker smo se v tekočem mandatu uspešno spopadli z marsikaterim izzivom. Poskrbeli smo tudi za to, da je občina Kobilje ena redkih občin, ki nima nobenega problema z zadolženostjo. Zaradi administrativnih ovir smo kar dve leti čakali na različna dovoljenja, da začnemo s potrjenimi investicijami in to je tisto, kar me žene naprej," je povedal Ščap.

V prihodnjem letu jih med drugim čaka tudi investicija v energetsko sanacijo šole in vrtca v vrednosti 350 tisočakov. Na pomoč pa bodo priskočili tudi mladim družinam.

"Kar je pomembno je tudi to, da urejamo stanovanja za mlade družine. Te prodajamo po optimalnih cenah, kjer je prodajna cena za 88 kvadratov veliko stanovanje 16 tisoč evrov. Pravkar pa se je začela investicija v medgeneracijski športni center". 

Pomembno vlogo daje tudi ureditvi infrastrukture, saj želijo ublažiti negativne demografske trende, ki so sicer zabeleženi po celotni Evropi. 

"Ob vsem tem je pomembno, da so naši programski cilji vedno izhajajo iz posameznika, iz  majhnega človeka. Vse aktivnosti bomo peljali v to smer, da bomo življenjske pogoje naših ljudi dvignili, da ne bo tako velike razlike med centrom in periferijo," zaključi Ščap.

V Kobilju so družbo Podobniku in Ščapu delali še Franc Horvat, župan Občine Tišina, Cvetka Ficko, županja Občine Grad, Anton Törnar, župan Občine Črenšovci in Ludvik Novak, župan Občine Puconci.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice