Občina Murska Sobota je objavila javno dražbo za prodajo nepremičnin v njeni lasti oziroma solasti. Predmet dražbe so tudi zanimivi poslovni prostori v samem centru mesta.

Spomnimo, mestni svetniki so v občinskem proračunu za tekoče leto predvideli dobrih 25 milijonov evrov prejemkov, od tega tudi del iz naslova prodaje občinskega premoženja. Predmet objavljene dražbe so sicer nepremičnine relativno manjših ocenjenih vrednosti v središču mesta, ki pa bi ob oživitvi lahko predstavljale potencialno odlično investicijo za bodočega novega lastnika.

Iz objavljene javne dražbe je tako razvidno, da sta predmet prodaje tako poslovni prostor na naslovu Slovenska ulica 49, Murska Sobota. kot stavba s pripadajočim zemljiščem na naslovu Ulica arhitekta Novaka 1.

Prostori urarne po izklicni ceni 34 tisočakov

Pri prvi nepremičnini gre za prostore urarne na naslovu Slovenska ulica 49, kjer ima že vrsto let sedež podjetje URARSTVO Murska Sobota d.o.o. in se nahaja na 1.053 kvadratnih metrov veliki parceli, pri čemer del stavbe, predviden za prodajo, obsega 30,1 kvadratnega metra površine s solastnino na splošnih skupnih delih stavbe v deležu 801/10000 do celote.

Po pojasnilih Mestne občine Murska Sobota, je zgradba v etažni lastnini in je občina lastnica le omenjenega poslovnega prostora do celote, preostali del pa je v zasebni lasti. Nepremičnina pa ima tudi trenutnega najemnika. Poslovni prostor bo imel na dražbi izklicno ceno 34 tisočakov, davek na promet nepremičnin v višini dveh odstotkov ni vključen v ceno.

Dotrajana stavba, ki kliče po prenovi

Predmet prodaje je tudi stavba na naslovu Ulica arhitekta novaka 1, ki je dejansko nedaleč stran od prostorov prej navedene nepremičnine. Kot je razvidno iz objavljene javne dražbe gre za »stavbo s pripadajočim zemljiščem na naslovu Ulica arhitekta Novaka 1, Murska Sobota, parc.št. 1288/1, 1288/2, 1288/3, 1288/4, vse k.o. Murska Sobota, skupne površine 318 kvadratnih metrov, št. stavb 10451, 10452 in 10453, skupne površine 162,80 kvadratnih metrov, v lasti Mestne občine Murska Sobota do ½.«. Izklicna cena na javni dražbi pa bo 37.885,50 evrov in to brez davka. Razvidno je še, da se nepremičnine prodajajo kot celota glede na solastni del v lasti Mestne občine Murska Sobota in, da je ravno tako nepremičnina obremenjena z najemnim razmerjem.

Naprodaj tudi poslovni prostor tržnice in kletni prostor na Kocljevi

Na dražbi se lahko potegujete tudi za poslovni prostor v kletni pasaži tržnice na Kocljevi ulici. Za 23,30 kvadratnih metrov površine je izklicna cena 6,500 evrov. Kot zadnja nepremičnina, ki je predmet javne dražbe, pa je kletni prostor na Kocljevi ulici 1A. Izklicna cena za 44,30 kvadratnih metrov je 9,300 evrov. Obe ceni sta pa brez vključenega davka v višini dveh procentov na promet nepremičnin. 

Na javni dražbi lahko sodelujejo fizične in pravne osebe, komisiji pa je potrebno predložiti določene dokumente in dokazila. Na dražbi bo potrebno višati ceno za najmanj 100 evrov. Javna dražba za navedene nepremičnine bo potekala v torek, 17.09.2019 ob 12.00 uri v sejni sobi urada župana Mestne občine Murska Sobota, Kardoševa ulica 2, 9000 Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Xyzkra (nepreverjen)

No in spet bodo vse kupili kebabi,I sladoled. Še malo pa bodo mošejo delali.

goostt (nepreverjen)

Ne ne bomo delali nobene mošeje, samo molilnico !

In reply to by Xyzkra (nepreverjen)

PRODAJA (nepreverjen)

To je strategija soboških občinarov, prej prodati kot se poruši samo od sebe, pa tudi denar se krvavo rabi.Upam staviti kdo bo kupec - šiptari, ki imajo v lasti že več kot pol Sobote če boste šli malo preverjat. PREKMURJE V SRCU samo ne Prekmurcev.

Lejvi brejg (nepreverjen)

Spet onemogočanje komentiranje pod člankom, kjer je Židan na slikah. Je ta vinska kraljica tihotapila migrante?

ee (nepreverjen)

Zaj do te pomali cejlo Soboto oudali, ka do lejko pokrivalli zgubo od expanoja.

Lejvi brejg (nepreverjen)

JOSIP BROZ TITO: Čuvajte mi bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga.
Sporočilo za SOBOTAINFO: Čuvajte mi židana kao zjenicu oka svoga.

Rethro (nepreverjen)

Joj ges man en predlog za obcino, ka pa ce bi prodali po ceni kak ste kupili? Joj samo to nebi bila prodaja, ce je cena enaka 0...

Bindi (nepreverjen)

Sramota za občino. Najprej pusti vse propadati, potem pa prodaja. Fiasko s Hartnerjevo vilo ji ni bil dovolj. Vse bo prodala špekulantom, da bo vse propadalo se naprej, očitno Blagovnica, Potrošnik itd. se niso dovolj. Sram jih je lahko, vse so zmetali za drvarnico, mesto pa propada.

Obcinar (nepreverjen)

Špekulantom?

Zna se da sladoledni kupujejo nepremicnine. In to na velko

In reply to by Bindi (nepreverjen)

dfhfgh (nepreverjen)

Zakoj jih ne bi? Če pa majo pejnez kak blata.. to njin je odlična naložba za življenje.

Same ne trošijo nika. Doma so v soboti, vse idejo peške ale pa s staren autojon. V bloke v 1 sobnon stanovanje živej 10 lujde. Cejle den delajo za minimalce, računov ne davlejo, inšpekcije nemajo, cejne pa so ljubljanske.

Eto san sred Dunaja o kebaba za 2,5. Prinas pa 4€ .. Šiptarija de nas zapravila zapomnite si tau. za 50 lejt do lastnijke vseh nepremičnin v jedri. Emruli ma že zaj pau blagovnice.

In reply to by Obcinar (nepreverjen)

Kmet V (nepreverjen)

Sobota, mesto brez duše, energije in življenja. Vsaj center je katastrofa, brez zgodbe.

Carni vrag (nepreverjen)

Zavolo mene lejko kupi Al Kaida.

.v (nepreverjen)

Slaščičarno bi trebali restavrirati v starem stilu kot jebilo nekoć. Na slovenski nega dobrega sljadoleda. Pa bakljave.

.v (nepreverjen)

Mogo bi se še kakšen najti pa napraviti računalniško robotski inštitut, da bi se mladi lahko učili. Občina donira prostor, eu opremo, mladih bi bilo veliko. Na xp jih v osnovnih šolah nega glih zadosti pospeška v tej smeri. Ka nedo fsi za minimalca delali kje ali odili v avstrijo piceke pakirat, ali flikali ulice. Čudno ka se za kaj takega ne najde evro, prej se najde za baterije za konja.

Joco99 (nepreverjen)

Super. Naj prodajo. Tisti, ki bo prostore kupil jih bo zagotovo preuredil in opravljal v njih dejavnost. V primerjavi s sedanjim stanjem je to dosti boljše. Pantudi če bodo sladoledari. Problem z njimi tiči drugje. Inšpekcije in carina nimajo interesa ...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice