Nekdanji poslanci so lahko zaprosili za nadomestilo plače. Za to potezo so se odločili tudi štirje nekdanji pomurski poslanci.

Za možnost nadomestila plače, in sicer od šestih do dvanajstih mesecev, je zaprosilo 24 nekdanjih poslancev od skupno 54. Med njimi najdemo tudi štiri pomurske poslance.

Za nadomestilo plače so zaprosili László Göncz, Dušan Radič, Franc Laj in Aleksander Kavčič. Za to možnost se kot edina ni odločila Marija Bačič.

Vrednost nadomestila 80 odstotkov zadnje plače

Kot poroča rtvslo.si imajo nekdanji poslanci po prenehanju mandata pravico do nadomestila v vrednosti 80 odstotkov zadnje plače, in sicer največ pol leta.

Poslanci sicer na mesec zaslužijo med 3.661 in 4.817 evri osnovne bruto plače. Do nadomestila plače pa so upravičeni nekdanji poslanci, ki po prenehanju mandata iz objektivnih razlogov ne morejo nadaljevati prejšnjega dela ali dobiti druge ustrezne zaposlitve.

Iskali bodo zaposlitev

Ob tem smo se obrnili tudi na zgoraj navedene nekdanje poslance in jih povprašali o tem, kakšni so njihovi načrti za naprej in zakaj so se odločili za nadomestilo plače.

"Sedaj je na vrsti urejanje zaposlitve, se pravi, da se vrnem nazaj v službo. Pred tem sem bil direktor podjetja in jasno je, da se zdajšnjemu direktorju ne more kar prekiniti pogodba. Za nadomestilo sem se odločil tudi zato, ker iz danes na jutri ne gre urediti stvari v zvezi z zaposlitvijo," nam je povedal Aleksander Kavčič.

Službo bo prav tako iskal László Göncz, ki se namerava zaposliti do konca jeseni.

"Nadomestilo plače je nek avtomatizem, to ni nič novega, nenavadnega. Tako je praktično v vseh primerljivih evropskih državah. Kar pa se tiče službe je ena izmed možnih zaposlitev v znanstveno-raziskovalni dejavnosti, toda to ni še nič dokončno. V kolikor ta možnost ne bo uspela, bom iskal drugo".

Odgovore ostalih dveh nekdanjih poslancev, ki ju nismo uspeli priklicati, bomo dodali kasneje.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
smrkci (nepreverjen)

Mate njim sajavo,jez san že 10 lejt brez zaposlitve pa nemam možnosti da bi zaprosil za nadomestilo plače.Pa so mi politiki vzeli delo in službo in dostojno življenje,ka ima inačišni blek kak jez eli ma dva prokleti majmuni idiotski,dan gru vzel politiko juši su kak virus.

antismrk (nepreverjen)

Mogoče pa je vzrok tvoje nezaposljivosti v tebi. Glede na izražanje mislim da tudi intelekta ni. V miru poskušaj poskrbeti zase. Ne išči vzroka drugje, če je v tebi. Zamisli se nad sabo (če se že nad drugimi). Bodi v miru.

In reply to by smrkci (nepreverjen)

Oj-oj (nepreverjen)

Nej so si zaslüjžile plače zdaj be pa še nadomestilo radi meli

Srmacke (nepreverjen)

To ti je naša država. Pri koriti se veselo cmoka in ga je težko zapustiti!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Če delavec izgubi delo ( ne po svoji krivdi ) je tudi upravičen do odpravnine ! Tako, da je tu vaše lapanje brezpredmetno.

u-pokojni (nepreverjen)

Nadomestilo za brezposelnost in odpravnine so dve kategorije ne mešat eno in drugo seveda zakon velja ali je pravičen je vprašanje pri nas je vsa svinjarija legitimna še toaletni papir na ZPIZ-u je postala Mavrica-na

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Oprosti, a slabo ti poznaš zakone. Na googlu si jih poglej ! Poznam zelo veliko delavcev, ki so dobili 10.000 evrov do 20.000 evrov odpravnine - odvisno od delovnega mesta in delovne dobe !!!!!!!!!!!

In reply to by u-pokojni (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

Na tvojo žalost si prečitaj ZDR in ti vse lepo piše kaj je odpravnina in kaj je nadomestilo za čas brezposelnosti?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ne mislim se brez veze prepirati. Končno je to ista stvar. Vsi dobijo denar ( če niso odpuščeni po svoji krivdi ) ne glede kako to imenuješ. Nadomestilo plače, odpravnina, nadomestilo za čas brezposelnosti. Vsi imajo pravico do denarnega nadomestila in to je to. Ne vem zakaj se desni šimfači spuščavajo zdaj v Vaneka in to nadomestilo ali kakor koli to imenuješ. ČE IMA PRAVICO DO DENARJA DELAVEC, GA IMA TUDI POSLANEC ! TU NI KAJ DEBATIRATI. PO USTAVI SMO VSI ENAKOPRAVNI.

In reply to by u-pokojni (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Kaj spet mešaš desne? Jaz se s tabo strinjam!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Radič ???Tako kratek čas v parlamentu , pa nadomestilo , sramotno .

werwerw (nepreverjen)

Zanimijvo, ka saki komentar, ka se Radiqija tijče, minuse dobijvle, hehe....

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

gooosttttt (nepreverjen)

Mali Vanek si je verjetno s s vojimi vicami zaslužo ka prejema nadomestilo. Saj drugega v parlamenti je nej vkup spravo. Bravo Vanek!

werwerw (nepreverjen)

Dušan Radić, ne boš šou nazaj na Murski val šinfat takše kak si tij???? A ka nej??? Eni znate modruvati, kda trbej drujge šinfati, kda pa trbej kaj konkretnoga povedati, ste pa tiho kak pi.ke... Manjak ostane manjak...

bogami (nepreverjen)

ednouk ga je janša f parlamenti v skurco, pa je srmak doubo straj pred nastoupanjon, tak ka ne ven, či ga nazaj na radio vzemejo, ka prej trepeče ;-)))

In reply to by werwerw (nepreverjen)

12345677889 (nepreverjen)

Kak je Vanek na radiji sigdar glasen bil, v parlamenti pa tiho kot miška. Vejpa sploj smo prekmurci nej znali ka te človik tan dela, če se ga nigdar nej dalo viditi. Zdaj lejko pa na radijo ide pa tan dale Vaneka špila saj rezultatov ka bi kaj konkretnoga napravo ali predlago v parlamenti za nas prekmurce ni. Ej Vanek ka de na tau ati pravo.

werwerw (nepreverjen)

V parlamenti si ga rejsan nej mel kaj viditi, pa čuti tuj nej, kda je pa Cmerar po naši koncaj odo, te se je pa eden poulek njega cejli čas bedasto smejo... Tou je Vanek bil, nej si ga spozno???

In reply to by 12345677889 (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vsi vi desni šinfači, poglejte si svojega poslanca Horvata. Že nekaj mandatov ga volite, da z visoko plačo ugodno in lepo živi. V parlamentu lapa in lapa tako dolgo, da na koncu sam ne ve, kaj je hotel povedati ! V vseh svojih mandatih pa ni storil nič za prekmurskega človeka ! Da ga ne omenjam kot nekdanjega direktorja Mure, ki jo je vrag vzel, delavke in delavke pa na cesto. A vi ga boste volili do onemoglosti. Malo se zamislite nad svojo pametjo !

Vipko
Truplo

Tokrat se pa niti pod razno... ne strinjam s tabo! Bolj "babasti" ste "levi", ko jih stalno volite, pa naša država evidentno drvi... navzdol! Še tako opevani izvoz, kot neko držalo za visoko rast... lahko zleti dol, samo Nemčija mora malce priviti pipico...

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zopet nisi realen in podlegaš desni " znanosti ". Jankovića smo na volitvah " levi " takoj odžaqali, enako zdaj Erjavca in Bratuškovo ! Da ti ostalih ne omenjam. Primere imaš pri prekmurskih poslancih in še veliko drugih. Kdaj boste " desni " sposobni odžagati Janšo in Horvata ???????????? Nikoli !!!!!!!!!!! Kaj je Horvat storil za Prekmurce ???? A ga volite in volite. Pa je v tej desni stranki veliko mladih in pametnejših ljudi od njega !!!!! A vi boste Jožefa. Ste cepljeni za njega in Janšo. Da država drvi navzdol so desne laži !!!!!!!!! Zaposlenost se je povečala, plače so se povečale, pokojnine so se povečale, vsi upokojenci dobivajo regres ( Janše jim ga je z ZUJF - om vzel ! ), več študentov dobiva štipendije, socialna pomoč se je povečala, minimalna plača se je povečala, delavci so dobili nazaj en praznik in dela prost dan ( 2. januar - Janša jim ga je z ZUJF - om vzel ! ), najnižje pokojnine za 40 let dela so se povečale na 500 evrov ( Janša jih je z ZPIZ - 2 močno znižal ! ), zunanji dolg države se je znižal, povečale so se velike in male investicije v državi, ............................. A desni boste še vedno LAGALI IN TROBILI, da gre država navzdol. Malo se zadrži pri desnih lažeh. Lepo, da bereš Reporter in Orbanovo - Janševo televizijo, samo ne verjemi vsega, kar tam prebereš in vidiš !!!!!!!! Malo vklopi svoj mozag in poišči kdaj dostopne točne podatke !!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Truplo

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

TI KOZEL, KI SI DAL MINUS, NAPIŠI KAJ V MOJEM KOMENTARJU NE DRŽI !!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Za nadomestilo plače so zaprosili László Göncz, Dušan Radič, Franc Laj in Aleksander Kavčič. Za to možnost se kot edina ni odločila Marija Bačič.

Marija Bačič je že upokojena, zato ni zaprosila za nadomestilo plače. Ko pišete vklopite možgane!

u-pokojni (nepreverjen)

Pa ka ma veze če je upokojenka, ko je bila poslanka je pokojnino zamrznilain zdaj znova aktiviralo zato ji ne pripada nadomestilo za brezposelnost?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Ge de pa srmak Vanek slüjžbo daubo, če ga na ton vrhunskon radije ne zemejo. Ja bole slabo izobrazbeno podkrepleni.

RadenskaTriSrca (nepreverjen)

Ma sploj končano srednjo šolo?
Skozi mandat neje ene rejči pravo, za takšo "delo" je pomoje še osnovna šola prekvalificiranost

In reply to by pozorni (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Če bo Radič lahko prevzel nazaj službo Vaneka, potem lahko Šarec v prihodnosti nazaj prevzame službo Ivana Serpentinška.
Hudič je, ka ta te mogla oba pljuvati po svojem delu, egu,...

In reply to by pozorni (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Še vedno mi ni nihče odgovoril zakaj voli Jožefa Horvata. Ker je župnik tako naročil ?

reca (nepreverjen)

Tujec 2 - pijanček - nekam znano mi zvenijo tvoje besede (predvsem tisto o branju Reporterja in gledanju Orbanove TV - Nova 24! Si gospa? Samo vprašam.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Gnes ga bom opet merio,,trebam jednog školnika,,ili gasilca, ili medicinsko sestro da mi ga pridrži

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice