Slovenska demokratska stranka je tudi minuli konec tedna nadaljevala z regionalnimi srečanji.

Prvo srečanje je potekalo v Turnišču, v organizaciji Pomurske regijske koordinacije. Na dogodku so spregovorili evropski poslanec Milan Zver, minister Aleš Hojs in kot glavni govornik predsednik vlade in stranke Janez Janša.

Na dogodku v Turnišču je zbrane prvi nagovoril Tadej Žalik, predsednik občinskega odbora Turnišče. Žalik je v uvodu pohvalil delo vlade in Slovenske demokratske stranke, za dobro delo, ki je bilo opravljeno na lokalnem nivoju. Povedal je tudi, da je lokalni odbor pripravljen na veliko dela, ki še prihaja v prihajajočem letu. Pozval je vse, da aktivirajo svoje bližnje, predvsem mlajše, da se vključijo v življenje stranke.
 

Tadej Žalik
Borut Horvat, župan občine Turnišče

Zatem je zbrane spregovoril Borut Horvat, župan občine Turnišče. 

»Veseli nas in ponosni smo, da ste za srečanje v pomurski regiji izbrali prav našo občino,« je povedal in tudi on dodal, da bo v prihajajočem letu veliko dela. »Končno smo našli sogovornike, ki so vedno dostopni. Prav tako ste prepoznali potencial za gospodarsko rast, tudi pri manjših in srednje velikih podjetjih, kar se vidi v rezultatih, ki jih niza stranka,« je župan pohvalil delo vlade.

Zbrane sta nagovorila tudi Karel Šoš, predsednik Pomurske regijske koordinacije in predsednik Slovenske demokratske mladine, Dominik Štrakl. 

Milan Zver, evropski poslanec.

Evropski poslanec Milan Zver je spomnil, da stranka SDS neguje odnose s svojimi volivci na periferiji in da je verjetno edina stranka, ki to tako aktivno počne. Nato je spregovoril o dogajanju na evropskem parketu. 

»Ugled Slovenije v Bruslju je dober, ni tak, kot ga želijo prikazati dominantni mediji. Naša beseda in beseda naše vlade nekaj šteje. Prepričan sem, da bo Slovenija z odliko opravila svojo nalogo. Niso bile vse države tako uspešne. Prepričan sem, da bodo Evropski poslanci spet kot leta 2008, namenili Sloveniji odlično oceno. Ta ocena ni običajna, saj tudi velike države naletijo na hude kritike,« je razložil zbranim.

Aleš Hojs, minister za notranje zadeve.

Na vrsti je bil govor ministra za notranje zadeve, Aleša Hojsa. Minister se je najprej dotaknil dogajanja v prestolnici, t.i. anticepilskega nasilnega protesta, ki se je odvil pretekli četrtek, nato pa se je še navezal na proteste, ki se odvijajo ob petkih pred Državnim zborom. 

»To, kar se je zgodilo pred dvema dnevoma, je rezultat dela gospodov iz ozadja. Ti gospodje so se v četrtek poskrili, v petek pa so bili spet tam. Pojavil se je gospod Milan in povedal, da se bo potrebno odločiti. Sicer ne vem, o čem bi se on rad odločal, morda bi le rad ponovil, da Slovenija ni bila nikoli njegova intimna opcija,« je povedal minister.

Naslednja točka programa je bila predstavitev evidentiranih kandidatov za poslance. 

Iz naših konec bodo to:

  • Janez Magyar,
  • Dominik Štrakl, 
  • Bojan Petrijan,
  • Nada Kuhar,
  • Alja Domjan.
Tadej Žalik, Janez Janša, Borut Horvat.

Predsednik vlade in stranke SDS Janeza Janše je v uvodu spregovoril o različnih obrazih Slovenije, ki jo določajo. 

»Slovenija ima svoj panonski, svoj alpski in morski obraz. Znani smo panonskih ravnicah, primorski obali in morju, ter po slovenskih gorah,« je povedal.

anša je spregovoril tudi o razvoju Prekmurja, dejal je, da je vlada v tem mandatu naredila vse, kar je lahko za razvoj Prekmurja, da pa so pred njimi večje priložnosti, ki pa jih bo potrebno šele uresničiti. Tu je spomnil na 250 milijonov evrov sproščenih nepovratnih evropskih sredstev iz nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost.

»Slovenija še nikoli doslej ni prejela četrtine milijarde evrov nepovratnih sredstev za projekte, ki jih nujno potrebujemo, ne da bi to bilo neposredno vezano na naša plačila,« je povedal Janša.
 

Starejše novice