Ponekod v Pomurju, kjer beležijo večje število kandidatov za župane, se 18. novembra obeta srdit volilni boj. Je pa v regiji tudi nekaj občin, kjer so stvari že tako rekoč jasne.

November je pred vrati, z njim pa tudi lokalne volitve, na katerih bomo čez slabe tri tedne izbirali župane ter člane občinskih oziroma mestnih svetov. 

Preverili smo že starostno raznolikost pomurskih županskih kandidatov, poročali smo tudi o odstotku ženskih kandidatk za županje, tokrat pa smo izpostavili tiste občine, kjer so volitve formalno že odločene, saj županski kandidati nimajo izzivalca.

Brez presenečenj

V petih od skupno 27 pomurskih občin se bodo za podaljšanje mandata potegovali le dosedanji župani. V teh občinah bo, če bo odstotek udeležbe ustrezen, županska funkcija torej ostala nespremenjena.

Poglejmo, v katerih občinah se bodo županski kandidati za naziv potegovali sami:

Dobrovnik – Marjan Kardinar

Marjan Kardinar se na prihajajočih lokalnih volitvah poteguje za peti mandat. Na zadnjih volitvah leta 2014 je imel enega protikandidata, ki ga je premagal s 64,54-odstotno večino glasov. 

Z župansko funkcijo je začel leta 1998 in tako občino Dobrovnik vodi od njene ustanovitve. Na naslednjih volitvah leta 2002 prav tako ni imel protikandidata.

Hodoš – Ludvik Orban

Tudi Ludvik Orban vodi občino Hodoš že od leta 1998 in se bo novembra potegoval za šesti mandat župana. Protikandidata pa ni imel še leta 2002 in 2014, tako na župansko funkcijo brez izzivalca stopa tretjič.

Križevci – Branko Belec

V občini Križevci Branko Belec kandidira tretjič in ima za seboj dva županska mandata. Na volitvah leta 2010, tako kot tudi letos ni imel tekmeca, leta 2014 pa ga je izzval en kandidat.

Razkrižje – Stanko Ivanušič

Tudi Stanko Ivanušič letos beleži dvajseto obletnico županovanja, saj vodi občino Razkrižje že od leta 1998 in je na takratnih volitvah imel enega tekmeca, prav tako na vseh ostalih dosedanjih lokalnih volitvah. Ivanušič tako vstopa v šesti županski mandat.

Velika Polana – Damijan Jaklin

Damjan Jaklin je z županovanjem v občini Velika Polana začel leta 2006, ko je s 77-odstotno večino premagal svojega protikandidata. Od tedaj kot edini kandidat na lokalnih volitvah nastopa sam.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kuna (nepreverjen)

In zakaj, kot medij, dajete ljudem občutek, da se v njihovi občini ne more nič spremeniti?
Mogoče tudi zato, ker nimate drugih vsebin o katerih bi se dalo pisati?
Zakaj takšnih tem raje ne preskočite?
Odgovorov itak ne bo!
Za vse občine, navedene zgoraj, pa preberite zgornji naslov malo drugače: "Več sreče prihodnjič!"

Peter8 (nepreverjen)

Poiščite Gola Ženske v vaši soseski tukaj: Huit.Re/Zenske

In reply to by kuna (nepreverjen)

waap (nepreverjen)

Sobotainfo malo preverite podatke, ki jih objavljate. Če me spomin ne vara je na Hodošu v obdobju 2010 - 2014 kot nepoklicni župan županoval g. Rudolf Bunderla. Po tem takem se g. Ludvik Orban ne poteguje za 6 mandat, mar ne?

petržal (nepreverjen)

Županov sploh ne bi rabili ,ker to je samo bogatenje samih sebe in zaposlovanje rodbine .Eni župani so tudi že tako zrastli ,kot da bi bile občine in prebivalci njihova last in delajo ter trošijo kar jim je volja .

Starejše novice